Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Τα Wikileaks αποκαλύπτουν το μεθοδευμένο σχέδιο εξόντωσης της Παλαιστίνης από το Ισραήλ

Τα Wikileaks αποκαλύπτουν το μεθοδευμένο σχέδιο εξόντωσης της Παλαιστίνης από το Ισραήλ
Τα Wikileaks αποκαλύπτουν το μεθοδευμένο σχέδιο εξόντωσης της Παλαιστίνης από το Ισραήλ

Σύμφωνα με όσα περιγράφονται, οι προειδοποιήσεις για εκκένωση που ξεκίνησαν ήδη εδώ και ημέρες για το βόρειο τμήμα της Γάζας, δεν είναι τυχαίες, αλλά μέρος στρατηγικού σχεδιασμού

Το ίδιο ισχύει για τους μαζικούς βομβαρδισμούς πυκνοκατοικημένων περιοχών που έχουν εξοντώσει πάνω από 8.500 ανθρώπους τις τελευταίες 3,5 εβδομάδες. Το Ισραήλ σύμφωνα με το συγκεκριμένο έγγραφο θα συνεχίζει να σαρώνει με βομβαρδισμούς τη Γάζα, σταδιακά όλο και νοτιότερα, ενώ θα διατηρήσει ανοιχτό το συνοριακό πέρασμα προς την Αίγυπτο. Από τη Ράφα, στόχος είναι να προκληθεί μαζική έξοδος Παλαιστίνιων προσφύγων που θα αναγκαστούν να αναζητήσουν κάποιο τρόπο επιβίωσης στην αιγυπτιακή πλευρά.

Τα Wikileaks δημοσίευσαν με αναρτήσεις τους στα social media το απόρρητο έγγραφο που συνέταξε το υπουργείο Πληροφοριών του Ισραήλ και στο οποίο περιγράφεται η μεθόδευση της απέλασης 2,3 εκατομμυρίων Παλαιστινίων από τη Γάζα με συνεχείς βομβαρδισμούς από βορρά προς νότο.

Το έγγραφο έχει δημοσιευτεί αρχικά από την εβραϊκή ιστοθέση Mekomit όπως αναφέρει η Wikipedia και έχει επιβεβαιωθεί η αξιοπιστία του από αξιωματούχο του υπουργείου Πληροφοριών του Ισραήλ.

Από τη Ράφα, στόχος είναι να προκληθεί μαζική έξοδος Παλαιστίνιων προσφύγων που θα αναγκαστούν να αναζητήσουν κάποιο τρόπο επιβίωσης στην αιγυπτιακή πλευρά. Αυτό κατά το έγγραφο του υπουργείου Πληροφοριών του Ισραήλ θα γίνει σε καταυλισμούς με σκηνές στο βόρειο τμήμα του όρους Σινά και στη συνέχεια θα ακολουθήσει κατασκευή πόλεων.

ΔΕΣ ΕΔΩ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ…

Ένα «έγγραφο ιδεών»

Το Υπουργείο της ισραηλινής κυβέρνησης έχει συντάξει πρόταση εν καιρώ πολέμου για τη μεταφορά των 2,3 εκατομμυρίων ανθρώπων της Λωρίδας της Γάζας στη χερσόνησο του Σινά της Αιγύπτου, προκαλώντας την καταδίκη των Παλαιστινίων και επιδεινώνοντας τις εντάσεις με το Κάιρο, αναφέρει το ABC.

Το γραφείο του Πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου υποβάθμισε την έκθεση που συνέταξε το υπουργείο Πληροφοριών ως υποθετική άσκηση — ένα «έγγραφο ιδεών». Αλλά τα συμπεράσματά του βάθυναν τους μακροχρόνιους φόβους των Αιγυπτίων ότι το Ισραήλ θέλει να κάνει τη Γάζα το πρόβλημα της Αιγύπτου, και αναβίωσε για τους Παλαιστίνιους μνήμες από το μεγαλύτερο τραύμα τους – τον ξεριζωμό εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που έφυγαν ή αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους κατά τη διάρκεια των μαχών γύρω από τη δημιουργία του Ισραήλ το 1948.

«Είμαστε κατά της μεταφοράς σε οποιοδήποτε μέρος, με οποιαδήποτε μορφή και θεωρούμε ότι είναι κόκκινη γραμμή που δεν θα επιτρέψουμε να ξεπεραστεί, δήλωσε ο Nabil Abu Rudeineh, εκπρόσωπος του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, σχετικά με την έκθεση. «Αυτό που συνέβη το 1948 δεν θα επιτραπεί να συμβεί ξανά».

Ένας μαζικός εκτοπισμός, είπε ο Abu Rudeineh, θα ισοδυναμούσε με κήρυξη νέου πολέμου.

ΠΗΓΗ

 

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.