Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Αλητείας συνέχεια: Οι τράπεζες δίνουν δάνεια για να αρπάζονται σπίτια στους πλειστηριασμούς!

Αλητείας συνέχεια: Οι τράπεζες δίνουν δάνεια για να αρπάζονται σπίτια στους πλειστηριασμούς!
Αλητείας συνέχεια: Οι τράπεζες δίνουν δάνεια για να αρπάζονται σπίτια στους πλειστηριασμούς!

(…)Το ΒΝ αποκαλύπτει ότι μια τράπεζα και εν δυνάμει άλλες δύο έχουν ανοίξει τα ταμεία τους δίνοντας δάνεια σε φυσικά πρόσωπα για την αγορά κατοικίας από πλειστηριασμό είτε προέρχεται από την επίσημη ιστοσελίδα e-auction ή από την ίδια την τράπεζα..

Μεταδίδει το bankingnews.gr

Η τράπεζα χρηματοδοτεί το 70% της αξίας του ακινήτου στην τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού η οποία σε σχέση με την τιμή του ίδιου ακινήτου είναι φθηνότερη από 15% έως 30%. Το φυσικό πρόσωπο που θέλει να συμμετέχει σε μία διαδικασία δεν μπορούσε μέχρι σήμερα διότι δεν είχε όλα τα χρήματα για να το αποκτήσει διότι σε διάστημα 15 ημερών μετά τον πλειστηριασμό πρέπει να καταθέσει τα χρήματα στην αξία του ακινήτου στη συμβολαιογράφο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Σήμερα η τράπεζα αξιολογεί το αίτημα και τα οικονομικά του ενδιαφερόμενου δίνοντας έγκριση στην εκταμίευση του δανείου για την αγορά του ακινήτου.

Η τράπεζα πρέπει να δώσει τα χρήματα πριν εγγράψει κάποια υποθήκη διότι ο ενδιαφερόμενος πρώτα θα καταθέσει το τίμημα του πλειστηριασμού και στη συνέχεια η τράπεζα θα βάλει υποθήκη στο ακίνητο ή σε κάποιο άλλο που έχει. Παράδειγμα. Η εκκίνηση του πλειστηριασμού μιας κατοικίας είναι στις 100.000 ευρώ το δάνειο μπορεί να φτάσει τις 70.000 ευρώ.

Στο ενδεχόμενο η τιμή του ακινήτου ξεπεράσει τις 100.000 ευρώ θα πρέπει να τα καλύψει ο ενδιαφερόμενος διότι το δάνειο έχει «οροφή».

Η αδειοδότηση των servicers στην παροχή στεγαστικών δανείων θα ενισχύσει το ενδιαφέρον για ακίνητα αυτής της κατηγορίας με τιμές χαμηλότερες σε σχέση με τα ακίνητα που δεν αναζητούν αγοραστή υπό καθεστώς πίεσης.

Στέλεχος της αγοράς θεωρεί ότι το τραπεζικό σύστημα προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα συμβάλλοντας στην απόκτηση πρώτης κατοικίας από ένα απόθεμα ακινήτων το οποίο προσφέρεται σε πολύ καλές τιμές.(…)

ΠΗΓΗ

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΑ FUNDS

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΑ FUNDS (ΜΕΡΟΣ 2ο)

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΑ FUNDS (ΜΕΡΟΣ 3ο)

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ