Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣτουρνάρας: Υπερβολικές οι αυξήσεις στις συντάξεις των δικαστικών

Στουρνάρας: Υπερβολικές οι αυξήσεις στις συντάξεις των δικαστικών

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Στουρνάρας: Υπερβολικές οι αυξήσεις στις συντάξεις των δικαστικών

«Ο μόνος κίνδυνος που βλέπω εσωτερικά είναι κοινωνικές ομάδες με μεγάλη δύναμη επιβολής να αποφασίζουν για τα δικά τους μισθολογικά ζητήματα ερήμην των δημοσιονομικών αναγκών της χώρας», ανέφερε ο διοικητής της ΤτΕ

Αντίθετη με τη δημοσιονομική πειθαρχία που χρειάζεται η χώρα χαρακτήρισε ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στο μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, την πρόσφατη απόφαση του μισθοδικείου για τα αναδρομικά στους δικαστικούς και τις αυξήσεις στις συντάξεις τους.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ανέφερε ότι η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει τον δρόμο της αρετής. Και αυτός δεν είναι άλλος από «την δημοσιονομική υπευθυνότητα και σταθερότητα» αλλά «και να κάνουμε μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα για να γίνουμε παραγωγικοί».

Ωστόσο τόνισε ότι «σε αυτό δεν συνάδει η τελευταία απόφαση που ελήφθη από από το Μισθοδικείο και από το Δικαστικό Σώμα για τις αυξήσεις υπερβολικές, κατά την άποψή μου, των συντάξεων των δικαστικών. Αυτό είναι κάτι που πρέπει η κυβέρνηση να το δει πάρα πολύ προσεκτικά. Θα έλεγα ότι ο μόνος κίνδυνος που βλέπω εσωτερικά είναι κοινωνικές ομάδες με μεγάλη δύναμη επιβολής να αποφασίζουν για τα δικά τους μισθολογικά ζητήματα ερήμην των δημοσιονομικών αναγκών της χώρας».

Πηγή

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΕΝΑ

ΠΟΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ