Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Θεσσαλονίκη: Ξεμένουν από αστυνομικές δυνάμεις στον Εύοσμο – Θα αποσπαστούν 60 αστυνομικοί στην Τροχαία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση πραγματοποιούν αυτή την ώρα αστυνομικοί έξω από το Αστυνομικό Τμήμα του Ευόσμου. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, ζητά άμεσα μέτρα για την ενίσχυση των υπηρεσιών και των τμημάτων και να ανασταλεί η διαταγή για απόσπαση 60 αστυνομικών στην Τροχαία.

Η ΕΑΥΘ αποφάσισε να πραγματοποιήσει την διαμαρτυρία σήμερα έξω από το αστυνομικό τμήμα του Ευόσμου, καθώς είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα υποστελέχωσης. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ένωσης, Θόδωρος Τσαϊρίδης, κανονικά θα έπρεπε να υπηρετούν σε αυτό 84 αστυνομικοί ενώ και είναι στελεχωμένο μόλις με 28, ενώ την περιοχή Ευόσμου – Κορδελιού καλύπτει ένα περιπολικό. «Δυστυχώς ζούμε το θέατρο του παραλόγου.

Μονίμως ακούμε για ενίσχυση της αστυνόμευσης, των επιχειρησιακών μονάδων, των μάχιμων υπηρεσιών και εμείς αυτό που ζούμε καθημερινά είναι να βλέπουμε να εκδίδονται φύλλα πορείας για να φεύγουν αστυνομικοί από αυτές τις υπηρεσίες και να πηγαίνουν σε υπεράριθμες» ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ.

Τα κενά και οι ελλείψεις οδηγούν σε ελλιπή αστυνόμευση, καθώς ενδεικτικά η ομάδα ΔΙΑΣ θα έπρεπε να βγάζει δέκα περιπολίες στη δυτική Θεσσαλονίκη και βγάζει δυο με τρεις με το ζόρι, σύμφωνα με τον κ. Τσαϊρίδη.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Γιώργος Χατζόπουλος αναφέρθηκε στην απόφαση να αποσπαστούν 60 αστυνομικοί στην Τροχαία για τα μέτρα σχετικά με τις εργασίες του FlyOver.

«Όπως είπε και ο υπουργός θα ενισχυθεί η Τροχαία με 100 αστυνομικούς έξωθεν από τους υπάρχοντες αστυνομικούς. Δυστυχώς ζήτησε να ενισχυθεί η Τροχαία από τους ήδη υπάρχοντες αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να αποδυναμωθούν ακόμη περισσότερο τα αστυνομικά τμήματα» σημείωσε ο κ. Χατζόπουλος.

Πηγή

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ