Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά
H pseydoepisthmh tis klimatikis krisis
Η Ψευδοεπιστήμη της Κλιματικής Αλλαγής….

Η Ψευδοεπιστήμη της Κλιματικής Αλλαγής….

Η απελπισία τους είναι αισθητή, επειδή τα σχέδιά τους για την υποταγή της ανθρώπινης κοινότητας εξαρτώνται απόλυτα από το αν θα μπορέσουν να πουλήσουν το σενάριο της κλιματικής καταστροφής.

Ευτυχώς, όλο και μεγαλύτερα τμήματα της παγκόσμιας κοινότητας δεν το πιστεύουν. Είναι πλέον ακόμη πιο δύσκολο απ’ ό,τι περίμεναν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο. Εδώ δεν το κατάφεραν -στα ποσοστά που ήθελαν- ούτε με την πανδημία.

Ο παγκόσμιος συνασπισμός επιστημόνων λέει ότι η πολιτική και η δημοσιογραφική φρενίτιδα έχουν προωθήσει μια καταστροφολογική υστερία για την “κλιματική αλλαγή”. Οι υπογράφοντες ζητούν επίσης από άλλους επιστήμονες να “αντιμετωπίσουν τις αβεβαιότητες και τις υπερβολές στις προβλέψεις τους για την υπερθέρμανση του πλανήτη”.

Ένας συνασπισμός 1.609 επιστημόνων από όλο τον κόσμο υπέγραψε μια δήλωση στην οποία δηλώνουν ότι “δεν υπάρχει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης όσον αφορά το κλίμα” και ότι “αντιτίθενται σθεναρά στην επιβλαβή και μη ρεαλιστική πολιτική του καθαρού μηδενικού CO2” που προωθείται σε όλο τον κόσμο. Η δήλωση δεν αρνείται την επιβλαβή επίδραση των αερίων του θερμοκηπίου, αλλά αντιθέτως αμφισβητεί την υστερία που προκαλεί η αφήγηση περί επικείμενης καταστροφής.

Η διακήρυξη, που συντάχθηκε από την Παγκόσμια Ομάδα Πληροφοριών για το Κλίμα (CLINTEL), δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα και προτρέπει ότι “η επιστήμη του κλίματος θα πρέπει να είναι λιγότερο πολιτικοποιημένη και περισσότερο επιστημονική”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:Παγκόσμιος φόρος για την κλιματική κρίση…….Φόρος,φόρος,φόρος……….

Το CLINTEL είναι ένα ανεξάρτητο ίδρυμα που δραστηριοποιείται στους τομείς της κλιματικής αλλαγής και της κλιματικής πολιτικής. Το CLINTEL ιδρύθηκε το 2019 από τον ομότιμο καθηγητή γεωφυσικής Guus Berkhout και τον επιστημονικό δημοσιογράφο Marcel Crok.

“Οι επιστήμονες θα πρέπει να αντιμετωπίζουν ανοιχτά τις αβεβαιότητες και τις υπερβολές στις προβλέψεις τους για την υπερθέρμανση του πλανήτη, ενώ οι πολιτικοί θα πρέπει να υπολογίζουν με ψυχραιμία το πραγματικό κόστος καθώς και τα φανταστικά οφέλη των μέτρων πολιτικής τους”, αναφέρει η διακήρυξη.

Από τους 1.609 επιστήμονες που έχουν υπογράψει τη δήλωση, δύο υπογράφοντες είναι νομπελίστες. Ο πιο πρόσφατος που υπέγραψε είναι ο βραβευμένος με Νόμπελ Δρ John F. Clauser, κάτοχος του Νόμπελ Φυσικής 2022. Σε ανακοίνωση της CLINTEL, ο Clauser αναφέρει:

“Η λανθασμένη κλιματική επιστήμη έχει κάνει μετάσταση σε μαζική ψευδοεπιστήμη τύπου σοκ-δημοσιογραφίας. Με την σειρά της, η ψευδοεπιστήμη έχει γίνει αποδιοπομπαίος τράγος για μια ευρεία ποικιλία άλλων άσχετων δεινών. Έχει προωθηθεί και επεκταθεί από ομοίως παραπλανημένους επιχειρηματικούς παράγοντες μάρκετινγκ, πολιτικούς, δημοσιογράφους, κυβερνητικές υπηρεσίες και περιβαλλοντολόγους”.

Η βασική έκθεση που οδήγησε στην διακήρυξη περιλαμβάνει μια σειρά δηλώσεων που αμφισβητούν πολλούς από τους κοινούς ισχυρισμούς για το κλίμα. Για παράδειγμα, ένας από τους πιο συνηθισμένους ισχυρισμούς -και επαναλαμβάνεται χωρίς αμφισβήτηση από διάφορους- είναι ότι:

“…η γη σύντομα θα περάσει σημεία καμπής που θα οδηγήσουν σε καταστροφικές περιβαλλοντικές ζημιές, συμπεριλαμβανομένης της επικίνδυνης ανόδου της στάθμης της θάλασσας, της εξαφάνισης ολόκληρων ειδών και ακόμη μεγαλύτερων δεινών σε πολλά έθνη, ιδίως στα φτωχότερα”.

Η αίσθηση της άμεσης κρίσης επαναλαμβάνεται συνεχώς από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των New York Times, οι οποίοι δήλωσαν ευθέως ότι “η Γη είναι πιθανό να περάσει ένα κρίσιμο όριο για την υπερθέρμανση του πλανήτη μέσα στην επόμενη δεκαετία”.

Το 2009, ο πρώην αντιπρόεδρος Αλ Γκορ προέβλεψε ότι “η Αρκτική θα είναι ελεύθερη από πάγους μέχρι το 2013”. Αργότερα υπαναχώρησε, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο δήλωσε ότι ο Γκορ απλώς ανέφερε άλλες επιστημονικές εκθέσεις. Ο Γκορ είχε δημοσιεύσει τρία χρόνια νωρίτερα το βιβλίο “Μια άβολη αλήθεια”, ο υπότιτλος του οποίου ήταν “Η πλανητική έκτακτη ανάγκη της υπερθέρμανσης του πλανήτη και τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτήν”. Μια ταινία ντοκιμαντέρ που βασίστηκε στο συγκεκριμένο βιβλίο και απέφερε 24.146.161 δολάρια σε ακαθάριστες εισπράξεις εκείνο το έτος.

Η διάσημη ακτιβίστρια/μαριονέτα Γκρέτα Θούνμπεργκ έγραψε στο Twitter το 2018 – πέντε χρόνια μετά την πρόβλεψη της καταστροφής του Γκορ – ότι “η κλιματική αλλαγή θα εξαφανίσει όλη την ανθρωπότητα, εκτός αν σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε ορυκτά καύσιμα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια”. Η εφημερίδα Highland County Press ανέφερε ότι διέγραψε το tweet.

Πρόσφατα ο Τζον Κέρι, ο “Ειδικός Προεδρικός Απεσταλμένος του Προέδρου Μπάιντεν για το “Κλίμα” μίλησε σε συνέδριο στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, λέγοντας ότι:

“…Οι επιστήμονες που έχουν περάσει μια ζωή παρακολουθώντας αυτή την ανθρωπογενή κρίση περιγράφουν τους εαυτούς τους ως “θορυβημένους” και “τρομοκρατημένους”. Όπως είπε ένας από αυτούς απερίφραστα, “βρισκόμαστε πλέον σε αχαρτογράφητο έδαφος. Έτσι, τώρα, η ανθρωπότητα απειλείται αμείλικτα από την ίδια την ανθρωπότητα – από εκείνους που παρασύρουν τους ανθρώπους να αγοράσουν μια εντελώς φανταστική εναλλακτική πραγματικότητα, όπου δεν χρειάζεται να δράσουμε και δεν χρειάζεται καν να νοιαστούμε”, πρόσθεσε ο Κέρι.

Οι υπογράφοντες την δήλωση CLINTEL δηλώνουν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι “πολύ πιο αργή από ό,τι προβλέπεται” και ότι τα “ανεπαρκή μοντέλα” συχνά καθοδηγούν την πολιτική για το κλίμα.

Η δήλωση CLINTEL έρχεται σε μια εποχή που οι πρόσφατοι ισχυρισμοί ότι οι φυσικές καταστροφές, όπως οι πυρκαγιές στο Μάουι και στον Καναδά, οι καύσωνες σε όλο τον κόσμο και άλλα γεγονότα, οφείλονται στην “κλιματική αλλαγή”. Η δήλωση συνεχίζει να αμφισβητεί την πάντα έτοιμη επίρριψη ευθυνών στην κλιματική αλλαγή, αναφέροντας ότι

“…Δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη εντείνει τους τυφώνες, τις πλημμύρες, τις ξηρασίες και παρόμοιες φυσικές καταστροφές ή ότι τις κάνει πιο συχνές”.

Καθώς ο πρόεδρος Μπάιντεν και αμέτρητοι παγκόσμιοι ηγέτες πιέζουν έντονα για μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2050, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτό δεν είναι μόνο “μη ρεαλιστικό”, αλλά και επιβλαβές για τις παγκόσμιες οικονομίες.

“Δεν υπάρχει έκτακτη ανάγκη για το κλίμα. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος πανικού και συναγερμού. Αντιτασσόμαστε σθεναρά στην επιβλαβή και μη ρεαλιστική πολιτική του καθαρού μηδενικού CO2 που προτείνεται για το 2050″, αναφέρει το έγγραφο, προτείνοντας προσαρμογή αντί για μετριασμό. Δεν υπάρχει έκτακτη ανάγκη για το κλίμα. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος πανικού και συναγερμού.”

Η κλιματική αλλαγή προκαλείται από το έργο του συστήματος HAARP, όχι μόνο στη Νορβηγία και την Αλάσκα, αλλά σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν 88 σταθμοί σήμερα, 120 άλλοι κατασκευάζονται, οπότε η πώληση του κλίματος είναι αυτό που κάνουν οι ΗΠΑ και η παγκόσμια ελίτ και οι μαριονέτες τους! Υπάρχουν δύο σταθμοί στις Ηνωμένες Πολιτείες – ένας στο Πουέρτο Ρίκο (κοντά στο Αστεροσκοπείο Arecibo) και ο άλλος, γνωστός ως HIPAS, στην Αλάσκα κοντά στην πόλη Fairbanks. Και οι δύο αυτοί σταθμοί έχουν ενεργά και παθητικά όργανα παρόμοια με το HAARP.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΜΑΣ…….

Δύο συγκροτήματα είναι επίσης εγκατεστημένα στην Ευρώπη, και τα δύο βρίσκονται στην Νορβηγία: το πιο ισχυρό ραντάρ EISCAT (Ευρωπαϊκή τοποθεσία ασυνάρτητης διασποράς ραντάρ) βρίσκεται κοντά στην πόλη Tromsø, τόσο λιγότερο ισχυρό SPEAR (Space Plasma Exploration by Active Radar) – στο αρχιπέλαγος Spitsbergen. Η κύρια εγκατάσταση HAARP, που βρίσκεται στην Gakona της Αλάσκας, αποτελείται από 360 ραδιοπομπούς και 180 κεραίες.

Καλύπτει μια έκταση περίπου 14 εκταρίων και βρίσκεται περίπου 250 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Anchorage (Αλάσκα). Θεωρείται επίσημα το πο ισχυρό στην Γη. Ωστόσο, ανεξάρτητοι ερευνητές πιστεύουν ότι η νεόδμητη εγκατάσταση, που βρίσκεται στην αμερικανική βάση Exmouth στην Δυτική Αυστραλία, υπερβαίνει την χωρητικότητα της εγκατάστασης της Gakona κατά τουλάχιστον 1,5 φορές. Όλα τα πειράματα στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος πραγματοποιούνται με άκρα μυστικότητα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ_ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ

Ε.ΣΥ. – ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ & ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΠΟΛΗ: ΛΑΡΙΣΑ, ΟΔΟΣ: ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ 3-5,
Τ.Κ. 41221, ΕΛΛΑΣ
ΤΗΛ. 2411 103182 EMAIL : kpd.thes.ke@gmail.com
Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ