Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά
yposxeseis kai cemata apo mia xreomenh kyvernhsh...
Υποσχέσεις και ψέμματα από μια χρεωμένη κυβέρνηση….

Υποσχέσεις και ψέμματα από μια χρεωμένη κυβέρνηση….

Μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη  ΔΕΘ σχετικά με την καταστροφή στο Θεσσαλικό κάμπο θα ήταν αναντίρρητα αφελές εκ μέρους μας να πιστέψουμε πως ο όλεθρος που προκλήθηκε από την κακοκαιρία Daniel ήταν απόρροια της ‘’κλιματικής κρίσης’’,

όπως επίσης και της δήθεν ανυπέρβλητης αδυναμίας των κρατικών δομών και της έγκαιρης επιστημονικής πρόβλεψης. Η καταστροφή είχε προβλεφθεί, ωστόσο κανείς δεν έκανε τίποτα για να την αποτρέψει.

     Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Εργαστηρίου Υδρολογίας και Ανάλυσης Υδατικών Συστημάτων και Προέδρου του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Νικήτα Μυλόπουλου, οι πλημμύρες που βύθισαν 21 χωριά της Θεσσαλίας στα λασπόνερα θα είχαν αντιμετωπιστεί διαφορετικά, εάν οι αρμόδιοι είχαν μεριμνήσει και είχαν προβεί σε ένα ολιστικό σχέδιο για τον πλημμυρικό κίνδυνο.

Η τεχνογνωσία, το επιστημονικό προσωπικό και τα αντίστοιχα κονδύλια υπάρχουν. Αυτό που δεν υπάρχει είναι η πολιτική βούληση. Γιατί αν είχαν ξεκινήσει τα αντιπλημμυρικά έργα, το 2018 ή το 2020 μετά τον Ιανό, οι επιπτώσεις από την τωρινή καταστροφή θα ήταν σαφώς μικρότερες.

Δεδομένου τόσο των αλεπάλληλων προειδοποιήσεων από την πλευρά της επιστημονικής κοινότητας για τις επικείμενες και άκρως επικίνδυνες μετεωρολογικές μεταβολές όσο και της διαρκούς επισήμανσης για άμεση υλοποίηση σοβαρών αντιπλημμυρικών έργων θα ήταν άτοπο να μην επιρρίψουμε ευθύνες στους αρμόδιους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:Παράνομος εργοδότης η εταιρία Γεωργιάδη!https://esykpdkentrikisellados33.blogspot.com/2023/09/blog-post_22.html

     Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προχωρήσει σε δύο προσφυγές κατά της χώρας μας από τον Φεβρουάριο του 2022 για τη μη κοινοποίηση επικαιροποιημένων χαρτών επικινδυνότητας πλημμύρας και κινδύνων πλημμύρας, σύμφωνα με τις επιταγές της σχετικής Οδηγίας 2007/60 αλλά και για τη μη κοινοποίηση επικαιροποιημένων σχεδίων διαχείρισης κινδύνων πλημμύρας.

Επίσης, μας διαβεβαίωσε πως ό,τι χάσαμε πολιτεία και πολίτες θα το χτίσουμε ξανά μαζί και καλύτερα με ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους. Στο ίδιο έργο θεατές, λοιπόν, για άλλη μια φορά. Σε κάθε καταστροφή που γίνεται στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια δεν φταίει ποτέ η κυβέρνηση και, κυρίως, ο πρωθυπουργός.

Στην καλύτερη περίπτωση ζητάμε μια συγνώμη, γίνεται μια παραίτηση και πάμε για την επόμενη συμφορά. Καλείται, λοιπόν, ο Έλληνας πολίτης με νέους δυσβάσταχτους φόρους να συμβάλει στην αναγέννηση της χώρας τη στιγμή που οι ίδιοι οι κυβερνώντες έχοντας ήδη λάβει τα απαραίτητα κονδύλια για συγκεκριμένα έργα που έχριζαν άμεσης υλοποίησης δεν μερίμνησαν ποτέ για τη δημιουργίας τους.

Οι αποζημιώσεις που δίνονται είναι ελάχιστες και οι πληγέντες συμπολίτες μας, μόλις περάσουν οι πρώτες ημέρες και πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας εγκαταλείπονται στη μοίρα τους, γίνονται βορά των funds και όντας ανυπεράσπιστοι και αβοήθητοι βλέπουν σαστισμένοι με πόση ευκολία βγαίνουν ακόμα και σε πλειστηριασμό οι περιουσίες τους, οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής.  

Στην ουσία δεν υπάρχει πολιτικό κόστος στην Ελλάδα και πως να υπάρχει όταν η Δικαστική εξουσία είναι διοριζόμενη από την εκάστοτε κυβέρνηση. Τι να περιμένουμε όμως από μία κυβέρνηση η οποία δεν μπορεί να βάλει τάξη στο ίδιο της το κόμμα, με το χρέος της Νέας Δημοκρατίας να ανέρχεται το 2023 στα 435 εκατομμύρια ευρώ!!!! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:ΔΕΘ Εργασιακό… Αρμαγεδδών: Κόβονται 40% οι υπερωρίες – Γίνεται εργάσιμη η Κυριακή – Πάμε στις 73 ώρες εργασία την εβδομάδαhttps://esykpdkentrikisellados33.blogspot.com/2023/09/40-73.html

Να οργανώσει τη χώρα ή να δράσει προληπτικά σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς της χώρας, ώστε να μην συμβαίνουν καταστροφές στην χώρα, όπως έγινε με τον Ιανό το 2020 και πρόσφατα με τις φωτιές στον Έβρο και την κακοκαιρία Daniel. 

O όγκος του νερού που έπεσε στη Θεσσαλία ήταν ακραίος αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία, εφόσον δεν έγιναν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, ενώ αυτά που έγιναν αποδείχτηκαν ανεπαρκή.

Επίσης, όσον αφορά τις πόλεις προβλέπεται κάθε χρόνο να γίνεται από τον Δήμο έλεγχος καλής λειτουργίας και συντήρησης του δικτύου των όμβριων υδάτων -καθαρισμός των φρεατίων-ο οποίος συνήθως δεν γίνεται και όταν γίνεται είναι ανεπαρκής -(Υπουργική απόφαση με αριθμό Δ17α/06/52/ΦΝ 443/20-03-2007, ΦΕΚ 398/ τ Β’/ 21-03-2007) και την Εγκύκλιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (με αριθμό 9354/ 18-12-2018 και Α.Δ.Α. ΨΕΓΥ46ΜΚ6Π-ΕΙΖ)» 

 
Μετά την καταστροφή που άφησε πίσω του ο Ιανός το 2020 είχαμε τη δυνατότητα να οργανωθούμε και να γίνει πλήρης σχεδιασμός της διαχείρισης των φυσικών καταστροφών. Να δράσουμε, δηλαδή, προληπτικά πριν συμβεί η ζημιά. Αυτό δεν έγινε ποτέ, γιατί η τωρινή κυβέρνηση -σαφώς και οι προηγούμενες-δεν είχαν ποτέ ως προτεραιότητα την ασφάλεια και την ευημερία των Ελλήνων πολιτών.
Χρεωμένα κόμματα σε συνδυασμό με ελεγχόμενα μέσα μαζικής ‘’ενημέρωσης’’ , διορισμένους λειτουργούς της δικαιοσύνης και πολίτες εγκλωβισμένους σε μικροπολιτικά συμφέροντα έχουν επιφέρει μεγάλες καταστροφές στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, εάν δεν γίνουμε ενεργοί πολίτες, ενωμένοι χωρίς κόμματα και ιδεολογίες στον μοναδικό Πολιτικό φορέα του Έθνους των Ελλήνων Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ο οποίος έχει και το σχέδιο αλλά και τα κεφάλαια για να υλοποιήσει όλα τα απαραίτητα έργα και μεταρρυθμίσεις, ώστε να μην έχουμε ανάλογες καταστροφές στο μέλλον .
Με τις προγραμματικές δηλώσεις κατατεθειμένες στον Άρειο Πάγο με αρ.πρωτ.6199/4-9-2015 στις οποίες περιλαμβάνονται 49.000 έργα, μαζί και τα κεφάλαια υλοποίησης τους ύψους 2,3 τρις ευρώ, το μόνο που απομένει σε κάθε Έλληνα πολίτη να κάνει είναι να τις μελετήσει, να τις ελέγξει και να πάρει θέση αν επιθυμεί όλα αυτά να περατωθούν. Διότι η Ελληνική δικαιοσύνη τα έχει εξετάσει και τα έχει ήδη επικυρώσει . 
 
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΡΘΡΟΥ:ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ε.ΣΥ. – ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ & ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 

ΠΟΛΗ: ΛΑΡΙΣΑ, ΟΔΟΣ: ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ 3-5,
Τ.Κ. 41221, ΕΛΛΑΣ
ΤΗΛ. 2411 103182 EMAIL : kpd.thes.ke@gmail.com

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ_ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ
Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ