Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά

ΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΥΤΟΠΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ…

Ο ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ ΖΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ, ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΠΟΥ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ, ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙ ΚΑΘΕ ΙΕΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΓΕΝΟΣ, ΑΡΧΗ, ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ, ΟΡΘΗ, ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΨΕΥΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ, ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ, ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΝΕΤΑΙ, ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΤΕΡΟΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΣ. Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ, ΕΝΑ ΟΥΤΟΠΙΚΟ, ΨΕΥΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ, ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΚΑΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΖΟΥΝ.
ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΝΙΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ, ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ «διαΝΕΟσις,- Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ». ΘΕΤΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΔΗΘΕΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ, ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ «Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΜΕ ΠΑΓΩΜΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ Η ΜΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΥΝΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ 16%». ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ κ. ΠΡΟΕΔΡΕ ΕΙΝΑΙ: ΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΔΗΘΕΝ ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ; ΜΗΠΩΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΟΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΤΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΤΩΝ «ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ», ΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΗΘΕΝ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, ΣΥΝΕΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΜΑΘΗΤΕΙΑ Ή ΑΣΚΗΣΗ ΕΝΤΟΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΜΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ Ή ΕΞΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ; ΜΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΥΠΟΥΛΟ ΤΡΟΠΟ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΚΑΙ ΔΗΛΑΔΗ κ. ΠΡΟΕΔΡΕ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ Ο ΝΕΟΣ, Ο ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, Ο ΣΠΟΥΔΑΣΜΕΝΟΣ Η’ ΜΗ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΕΥΡΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΝΤΕΧΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΑΙ ΛΙΣΤΕΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ, ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ, Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΔΟΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΩΣ Η «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ» ΧΩΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ, ΚΑΤΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ 34%, ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΕΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΗΛΙΚΙΑΣ 22-25 ΕΤΩΝ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ, ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ, ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΙΡΙΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΚΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕ ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΚΕΙ.
ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟΣ, ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΟΜΙΛΙΑ ΣΟΥ κ. ΝΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΜΙΛΗΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ 2013 ΠΟΥ ΕΣΥ ΥΠΟΓΡΑΨΕΣ. ΣΤΙΣ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 ΕΠΗΛΘΕ ΣΥΝΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 10 ΔΙΣ €. ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΑΝΤΛΗΘΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 5,8 ΔΙΣ € ΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ-ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ 6,7% ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΩΣ 100.000€ ΚΑΙ 9,9% ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΣ 100.000€. Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΣΤΙΣ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 ΜΕ 36 ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΤΑ. ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΟΔΥΝΗΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΟΠΟΥ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΕ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΟΥΡΕΥΟΝΤΑΝ ΚΑΤΑ 40% ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΥ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΣ 100.000€, ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ.
ΕΧΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ κ. ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΣΟΥ ΣΤΙΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 2013, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΩΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΥΠΟΓΡΑΨΕΣ ΒΕΒΙΑΣΜΕΝΑ, ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΚΑ, ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙΤΡΕΠΤΟ Ή ΟΧΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕ, ΤΗΝ ΠΡΟΒΑΛΕΣ ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟ ΚΡΟΤΑΦΟ.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ κ. ΝΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΗΔΗ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥ, ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ «ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ» ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ, ΑΛΛΑ ΜΕΣΩ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΗΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ, κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΑΛΑΤΕ ΣΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟΥ 2012,

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ

ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΣΑΣ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΤΟΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΓΙΝΑΝ ΕΞΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ – ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΜΕΣΩΝ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΩΝ (ΙΒΟΕ)- ΧΡΕΟΓΡΑΦΑ, ΟΦΕΙΛΗΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. Η ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΧΡΕΟΓΡΑΦΟ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΞΙΑΣ $48.926.500.000 (48,926 ΔΙΣ $), ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ 0% ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 100 ΕΤΗ (ΟΣΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ). ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ, κ. ΠΡΟΕΔΡΕ ΣΠΙΛΩΣΕΣ ΜΕ ΨΕΥΔΗ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΣ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΣΟΥ; ΓΙΑΤΙ ΟΝΤΑΣ ΓΝΩΜΟΝΑΣ ΤΩΝ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΨΕΥΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ; ΓΙΑΤΙ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΣΟΥ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΩΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ; ΜΗΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ; ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΝΑ ΥΠΟΤΑΞΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΘΕΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ; ΜΗΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟΝΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ, ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ; ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΞΕΝΟΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ ΠΙΟΝΙ, ΑΒΟΥΛΟ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ;
ΚΑΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΞΑΤΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΤΟΜΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΚΟΜΜΑ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ (ΔΗ.ΣΥ) ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΕΔΩ. ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΡΥΨΑΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΒΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ; ΓΙΑΤΙ ΨΕΥΤΙΚΑ ΠΤΩΧΕΥΣΑΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΜΑΡΦΙΝ ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ; ΑΦΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΜΕ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ (Ο.Η.Ε.), ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΟ 2007 ΤΟ ΥΨΟΣ ΕΙΧΕ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΑ $ 48.500.000.000.000 (ΤΡΙΣ) ΣΕ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (CENTRAL BANK OF CYPRUS, CYPRUS DEVELOPMENT BANK, HELLENIC BANK, MARFIN POPULAR BANK).
ΑΚΟΥΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ κ. ΠΡΟΕΔΡΕ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΤΟΣ, ΟΥΤΕ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΚΑΝΕΝΟΣ. ΑΚΟΥΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΟΙΩΘΕΤΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ ΝΑ ΚΕΙΤΕΤΑΙ, ΑΥΤΟΚΤΟΝΩΝΤΑΣ, ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥΣ, ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ, ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ. ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΩΣ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΨΕΤΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΛΥΣΕΙΣ, ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΤΕ ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ, ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΟΥ ΑΓΩΝΑ κ. ΝΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ, ΠΟΥ ΕΙΔΙΚΑ ΚΥΡΙΟΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΣΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ, ΤΙΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ, ΤΑ ΨΕΥΔΗ, ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΞΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΑΚΟΜΗ, ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΚΙΒΔΗΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΥΦΙΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ Η ΚΥΠΡΟΣ ΤΩΡΑ ΕΠΗΛΘΕ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ, ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ; ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΔΟΛΙΩΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΕΠΗΛΘΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΘΙΣΗ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ. ΠΟΙΟΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΤΕ; ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ Ή ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ; ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΨΕΤΕ ΟΥΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ, ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΗΓΗ.
ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΟΛΩΝ ΣΑΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΑΛΛΑ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟΝΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΑΛΑΙΑ. ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΠΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΟΨΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.
ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΖΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ, ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΕΦΘΑΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ. ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΛΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ, ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑ κ. ΠΡΟΕΔΡΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΠΡΟΔΩΣΕΣ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΩΣ ΕΝΑΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΖΗΤΑΣ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ; ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ. ΚΑΛΕΙΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΘΕΣΗ.

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΣΑΒΒΙΔΟΥ (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΥΠΡΟΥ)