Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά
Μέλη των Μονάδων Διοικήσεως Ειδικού Πολέμου σκοτωθηκαν στην Λιβύη
Μέλη των Μονάδων Διοικήσεως Ειδικού Πολέμου σκοτωθηκαν στην Λιβύη

Μέλη των Μονάδων Διοικήσεως Ειδικού Πολέμου σκοτωθηκαν στην Λιβύη

Δεν υπάρχει στρατιωτικός οργανισμός ή ομάδα που να μην παίρνει στα σοβαρά την αναφορά της δυνάμεως της.

Είναι το Α και το Ω μετά τον όρκο και την αποστολή της.

Προχθές το μεσημέρι, αναφέρθηκε σε δελτίο τυπου του ΓΕΕΘΑ πως το όχημα (λεωφορείο) στο οποίο επέβαιναν μέλη των Μονάδων Διοικήσεως Ειδικού Πολέμου ειχε τρακάρισμα με αντιθέτως κινούμενο όχημα και οι τραυματιες νοσηλεύονται σε κοντινά νοσοκομεία.

Βεβαίως, όταν το Επιτελείο αναγκαζεται να κανει τετοια ανακοίνωση, σημαίνει πως κανονικά εχει λάβει νωρίτερα αναφορά από τον διοικητή της επιχειρήσεως ο οποίος σαφώς θα είπε ΆΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Διότι η συνεχεια, και οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν λιγο αργότερα σε ξενα ΜΜΕ που είναι εκτός ελέγχου της λιστας Πέτσα και των ελλαδικων καναλαρχών έδειξαν ενα λεωφορειο που εχει χτυπηθεί απο το πλάι και πάνω, με γωνια 45°, και εχει παρει φωτιά και σαφως ΔΕΝ χτυπηθηκε απο “οχημα που κινείτο στην αντίθετη κατεύθυνση” βεβαίως, αφού το μπροστινο τμήμα του λεωφορείου είναι άθικτο και όχημα περιξ του λεωφορείου δεν υφίσταται.

Η αναφορά λοιπόν που θα έλαβε το ΓΕΕΘΑ ειναι πως “χτυπηθηκαμε απο drone ή ρουκέτα και έχουμε νεκρούς και τραυματίες”, έως ότου ξεκαθαριστεί ΠΟΣΟΥΣ νεκρούς και τραυματίες είχαν, που ειπαμε ειναι το Α και το Ω για την εκτιμηση της κατάστασης και απόφαση συνέχισης ή λήξεως της αποστολής.

Και κάπου εκει, μερικοί γαλονάτοι στο ΓΕΕΘΑ που εχουν να δούνε πόλεμο από την τελευταία φορά που κρύφτηκαν πισω απο τον καναπέ να μην τους δειρει η γυναίκα τους με την παντόφλα, έπεσαν απο το συννεφάκι τους και κατάλαβαν πως το να στείλεις την πιο επίλεκτη μονάδα σου, την οποια μονιμως εχεις ως φιλιππινεζα να τρέχει απο δω κι απο κει να σου μαζεύει τα άπλυτα, και να την στείλεις σε ενα εχθρικό πεδίο με ασύμμετρες απειλές διαβρωμενο από δεδομένους εχθρούς, να κινηθεί με ενα απλό τοπικό λεωφορείο με βερβερο οδηγό που μολις ξεκαβαλησε την καμήλα του, και χωρίς τακτική και στρατηγική κάλυψη της επιχείρησης, θεωρώντας πως οι Λίβυοι και οι φίλοι τους σε περιμένουν με τα βαγια στο χερι να ερθεις σαν τον Ιησού στα Ιεροσόλυμα, ήταν μάλλον σπάνιου μεγέθους μλκία. (σ.σ. εκτος και αν ηταν αποστολή σφαγης -θυσιίας)

Βεβαία, ο ερασιτεχνισμός ξεκινάει στον ίδιο τον πυρήνα της επιχείρησης η οποία είναι ίσως η μονη που έχει γίνει εκτός ομπρέλας προστασίας συμμάχων, ειτε Αμερικανών είτε Γάλλων και δείχνει πως οι στρατιωτικοί μας εστάλησαν σαν να πηγαίνουν σχολική εκδρομή. Κάτι ακόμα που μαρτυρά ερασιτεχνισμό είναι η ίδια η έκφραση του Δελτιου Τύπου που δεν σχολίασε ΚΑΝΕΙΣ! “Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές” αναφερει….

Δηλαδή έχεις επιχείρηση εν εξελίξει και δεν διατηρείς επιχειρησιακή επαφή με τους εμπλεκόμενους αλλά περιμένεις να μάθεις πληροφορίες από τους διπλωμάτες σου; Είμαστε στην εποχή που και το παιδί σου να στείλεις κατασκήνωση, ΠΡΙΝ φτάσει στον προορισμό του, έχεις μιλήσει μαζί του στο κινητό. Αλλα εδώ το ΓΕΕΘΑ ανακοινώνει “σύμφωνα με πληροφορίες”… Τι είστε ρε μλκες!; το ΑΠΕ-ΜΠΕ ειστε; ΕΣΕΙΣ (θα έπρεπε να) είστε οι κύριοι φορείς της πληροφορίας!

Αλλά ξεβρακωθήκατε απο ξένα Μέσα Ενημέρωσης, διότι δεν είσασταν σε θέση να ελέγξετε και να περιορισετε την ροή της πληροφορίας. Ο ιδιος ο Υπ.Υγείας της Λιβύης σας εξέθεσε αναφέροντας νεκρούς λιγο μετα το Δελτιο Τύπου σας.

Υπό κανονικές συνθήκες, σήμερα θα έπρεπε να ξηλωθει το μισό ΓΕΕΘΑ να πάνε να μαζεύουν μαργαρίτες, μπας και ανέβει κάνας Αξιωματικός από την μέση βαθμίδα να σφίξουν οι κώλοι. Μιλάμε για το μεγαλύτερο φιάσκο μετά την Κύπρο σε απώλειες ανδρών, καθ’ υπαιτιοτητα του ιδίου του ΑΓΕΕΘΑ, τον οποίο αυτή τη στιγμή στα πετσωμενα μέσα του Ειδικού Τύπου έχουν πέσει και τον χαϊδεύουν όπως κάνουν συστηματικά εδώ και καιρό μετά απο κάθε φιάσκο.

Μέσα στο πρόσφατο διάστημα χάσαμε (από λίγες ώρες μέχρι πολλές μερες) ολόκληρες στρατιωτικές βάσεις (Αλμυρος, Ελευσίνα, Στεφανοβικειο) έχουμε μετατρέψει τον στρατό σε παραμάνα του κράτους για οποιαδήποτε ανάγκη και κρίση, έχουμε ξεφτιλίσει εξοπλισμούς και αποθέματα που “σπρωχνουμε” σε έναν χαμένο πόλεμο, χάσαμε αεροπόρους στο καθήκον και βεβαίως είχαμε και τα περιστατικά στον Έβρο όπου η άμυνα πιάστηκε στον ύπνο και μας έσωσε η τοξική αρρενωπότητα των ακριτων μας που πήγαν οργανωμένα και φρενάραν το κύμα πριν γίνει τσουναμι, αλλά έχουμε και την περίπτωση Κουκλατζη Μητρετωδη που αποτελούν εθνικό ονειδος.

Όλα αυτά υπό την επίβλεψη και ευθύνη του Φλώρου, τον οποίο κανακεύουν όλοι οι “ρεπορτερς” του Ειδικού Τύπου, οι οποίοι εμφανώς παίρνουν “γραμμή” από την κυβέρνηση, η οποία αν ήταν εθνική, έπρεπε να τον έχει ξηλώσει από καιρό τώρα…

Αλλά γιατί να τον ξηλώσει; που αλλού θα βρει τόσο βολικό αχυρανθρωπο στον στρατό, να κάθεται να τον παρακολουθούν και να έχει αποδείξει λόγω και έργω πως είναι έμπιστος; πού αλλού θα βρουν τέτοια ταύτιση σε στρατιωτικό, ώστε να έχει τον χειρισμό του Στρατού; πού αλλού θα βλέπαμε την σύζυγο του ΑΓΕΕΘΑ να συμπολιτευεται με την κυβέρνηση; Η σχέση Φλώρου με Μητσοτάκη είναι ένας τέλειος “γάμος” συμφερόντων και αυτό έχει αντίκτυπο στις Ε.Δ.

Είναι η τέταρτη φορά που θίγω το ζήτημα του απορρήτου. Ένα μέσο ασφαλείας για την προστασία της Άμυνας, έχει γίνει μέσο συγκάλυψης προβλημάτων και μειοδοσιών.

Για την ιστορία θυμίζω πως ολόκληρη η Μεταπολιτευση εδραιώθηκε πάνω στην βεβαιότητα που προσέφερε το στρατιωτικό απόρρητο. Με βάση αυτό, ο τρισκαταρατος Αβέρωφ μάζεψε κάθε διαθέσιμη πληροφορία περί των πεπρεγμένων της κυβέρνησής του και τα εξαφάνισε στον τάφο μνήμης που ονομάζεται “φάκελος Κυπρου”.

Και για να επιστρέψουμε ξανά στο κυρίως θέμα, έχουμε το σακάτεμα μιας ομάδας επιλέκτων, που αποτελούν τους καλύτερους των καλύτερων μας, αυτούς που υποτίθεται τους φυλάς ως κόρην οφθαλμού, για την περίπτωση που ο εχθρός θα “πατήσει το κουμπί”, και δεν τους εκθέτεις σε κάθε χαζό κίνδυνο.

Η Λιβύη έπρεπε να είναι υπόθεση του τακτικού Στρατού και όχι της Διοικησεως Καταδρομών. Εφ’ όσον επιλέχθηκαν όμως, διότι φαίνεται πως ο Αρχηγός Φλώρος έχει και φετίχ με το σώμα αυτό, έπρεπε να έχουν πάει με ο,τι συνεπάγεται μια Διοικηση Καταδρομών: τεθωρακισμενα οχήματα, συστήματα προστασίας, ιπτάμενα μέσα κλπ. Αλλά αυτά τα κάνουν σοβαρές χώρες, σαν αυτές που ανέφερα νωρίτερα, υπό τη σκιά των οποίων έχουμε συμμετάσχει στο παρελθόν σε παρόμοιες επιχειρήσεις.

Εδώ, ετεθησαν σε κίνδυνο οι επίλεκτοι, και, κάτι ακόμα που δείχνει πως η χώρα μας έχει μείνει εξαιρετικά πίσω στις εξελίξεις, αυτοί οι επίλεκτοι είναι λίγοι, αφού όλοι οι υπόλοιποι που υπάγονται στην Διοίκηση Καταδρομών, είναι ανεκπαίδευτα παιδιά με λιανοτουφεκα που έχουν ρίξει 10 σφαίρες σε όλη τους την εκπαίδευση. Τη στιγμή που βλέπουμε πως σε ολοκληρωτικό πόλεμο, οι καταδρομείς πρέπει σε σχετικές επιχειρήσεις να εξαπολυονται κατά μεγάλες ομάδες και να έχουν και μεγάλες εφεδρείες.

Από εχθές το απόγευμα στην Άγκυρα, στα κεντρικά του “Οχυρού” της ΜΙΤ στα γραφεία του Χακαν Φινταν, άνοιξαν σαμπάνιες. Αντιθέτως, εδώ έκλεισαν σπίτια, και εμείς παλεύουμε στην χώρα του “Υπαρκτού Μητσοτακισμού” να μάθουμε πληροφορίες από εξωτερικές πηγές για το τι πραγματικά έγινε. Η κατάσταση στην ενημέρωση είναι χειρότερη κι από την Βόρεια Κορέα, με την διαφορά πως εδώ έχει έναν μανδύα “δημοκρατικότητας”….

Λυπάμαι ειλικρινά για τους θανοντες και εύχομαι δύναμη στις οικογένειες τους. Αν δεν φύγει αυτό το σύμπλεγμα εξουσίας, τα προσεχή χρόνια θα κλάψουμε όλοι μας με μαύρο δάκρυ.

Απο χρονολόγιο Ευστάθιος Δαφνομήλης

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»

Έλα να διοικήσεις Ε.ΣΥ.! Όλοι οι άλλοι απέτυχαν!: Αναγγελία της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ. – ΕΙΣΑΓΓ. ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015

ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

 

Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ