Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Προσγειώθηκε στην Λιβύη το ελληνικό C-130 με ανθρωπιστική βοήθεια

Προσγειώθηκε στην Λιβύη το ελληνικό C-130 με ανθρωπιστική βοήθεια
Προσγειώθηκε στην Λιβύη το ελληνικό C-130 με ανθρωπιστική βοήθεια

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Παρά την μεγάλη απορρόφηση των Ενόπλων Δυνάμεων στην συνδρομή κατά καθοριστικό τρόπο προς αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πληγέντων στην Θεσσαλία από την κακοκαιρία DANIEL, με απόφαση της ηγεσίας, αναλήφθηκε συγχρόνως και επιχείρηση συνδρομής στον πληγέντα από την ίδια αιτία δοκιμαζόμενο λαό της Λιβύης.

Λίγη ώρα πριν τις 12.00, προσγειώθηκε στην Λιβύη το C-130H της Πολεμικής Αεροπορίας, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια στην Λιβύη. Αν και ως προορισμός είχε ανακοινωθεί το αεροδρόμιο Ελ Μπεϊντά λα Αμπράκ στην πόλη Μπαϊντά, τελικώς η προσγείωση έγινε στο αεροδρόμιο Μπενίνα της Βεγγάζης, στην Ανατολική Λιβύη. Αιτία ήταν ότι το πρώτο αεροδρόμιο είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από την θεομηνία. Το προσωπικό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων θα παραμείνει στην χώρα προσφέροντας έργο, για περίοδο τουλάχιστον δύο εβδομάδων.

Το αεροπλάνο απογειώθηκε από την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα, μεταφέροντας ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ) καθώς και υγειονομικό προσωπικό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, κατάλληλα εκπαιδευμένο ώστε να παρέχει Α΄ Βοήθειες και υγειονομική κάλυψη Πεδίου Μάχης και Ειδικών Επιχειρήσεων.

Επιπλέον του προαναφερόμενου προσωπικού το οποίο πρόκειται να παρέχει την απαιτούμενη υγειονομική υποστήριξη καθόλη την διάρκεια της αποστολής, η συνδρομή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων συνίσταται και στην διάθεση δύο τόννων εφοδίων και ειδών πρώτης ανάγκης, συν ενός τόννου φαρμακευτικού υλικού. Την διαδικασία αναχώρησης της αποστολής επέβλεψε ο διοικητής της ΔΕΠ Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης.

Πηγή

Ε.ΣΥ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esydthessalonikis@gmail.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»
Έλα να διοικήσεις Ε.ΣΥ.! Όλοι οι άλλοι απέτυχαν!: Αναγγελία της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ. – ΕΙΣΑΓΓ. ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015
ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

  ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΜΗΤΡΩΟ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ2021-09-18
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ & ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ Τ...2019-01-26
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΤΟ 2010 ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 78 ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ…...2019-03-08
Π. Αρσενίου στο Politic.gr: “Η Ελλήνων Συνέλευσις… μοναδικός δρόμος για να υπάρξουν στο μέλλον άνθρω...2021-06-13
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΜΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΜΑΪΟΥ !!! ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΤΙ...2020-04-16
Βούλευμα του Αρείου Πάγου: Οι δολοφονίες Κουφοντίνα συνιστούν ιδεολογία2019-06-04
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ2021-05-24
ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ2021-06-27
ΤΟ ΝΕΟΕΤΑΙΡΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ (ΜΕΡΟΣ 3ο)2022-01-12
Ο ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ2019-05-16
ΤΟ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ2021-04-03
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ :ΜΑΥΡΗ ΜΑΥΡΙΛΑ ΠΛΑΚΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΡΤ2020-02-28