Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Eπνιξαν τον Παλαμά και τα χωριά Δεν έστειλαν καν 112 Για να σώσουν την Καρδίτσα Συγκλονιστική καταγγελία
Eπνιξαν τον Παλαμά και τα χωριά Δεν έστειλαν καν 112 Για να σώσουν την Καρδίτσα Συγκλονιστική καταγγελία

Eπνιξαν τον Παλαμά και τα χωριά Για να σώσουν την Καρδίτσα Δεν έστειλαν καν 112 Συγκλονιστική καταγγελία

Σοκαριστικές είναι οι καταγγελίες που κάνει μιλώντας στο topontiki.gr η Ευαγγελία Νασιάκου, κάτοικος του Δήμου Παλαμά στην Καρδίτσα, ο οποίος καταστράφηκε ολοκληρωτικά από το πέρασμα της κακοκαιριας Daniel που σάρωσε την περιοχή.

Όπως κατήγγειλε η κ. Νασιάκου, το νερό της βροχής έφτασε περί τα 20 εκατοστά στο χωριό, ωστόσο ο Δήμος Παλαμά πλημμύρισε γιατί «οι αρμόδιοι έσπασαν το φράγμα του ποταμού Καράμπαλη στην Καρδίτσα από τη δεξιά μεριά για να διοχετεύσουν τα νερά στον κάμπο και στο Δήμο Παλαμά και να σώσουν την πόλη της Καρδίτσας. Το στοίχημά τους ήταν να σώσουν την πόλη της Καρδίτσας και εμάς μας πλημμύρισαν χωρίς καν να μας ειδοποιήσουν. Πλημμυρίσαμε μέσα στη νύχτα, μας έπιασε στον ύπνο, μέσα σε μια ώρα το νερό έφτασε στα δύο μέτρα» αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Νασιάκου.

Ενδεικτικό είναι ότι όπως καταγγέλλει η κάτοικος του Παλαμά δεν εστάλη καν μήνυμα του 112 για εκκένωση του χωριού τους από τις αρμόδιες αρχές, καταγγέλλοντας την πολιτεία, την Περιφέρεια και όλα τα αρμόδια όργανα της πολιτείας για αδιαφορία και εγκατάλειψη.

«Η Περιφέρεια πήρε 150 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά»

Η κ. Νασιάκου, εγκλωβισμένη μέσα στο σπίτι της, μαζί με άλλες δύο οικογένειες, στον Παλαμά αναρωτιέται πού πήγαν τα χρήματα που πήρε η Περιφέρεια Θεσσαλίας όταν χτυπήθηκε από την κακοκαιρία Ιανός.

«Έχουμε ξαναπεράσει κακοκαιρία, με τον Ιανό και από τότε η Περιφέρεια πήρε 150 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα τα οποία δεν έγιναν ποτέ, γιατί ο νομός μας πνίγηκε πάλι. Τι έγιναν τα έργα, κακή διαχείριση χρημάτων, ας μας απαντήσει κάποιος» και προσθέτει: «Είμαστε θυμωμένοι, οργισμένοι, στο έλεος του Θεού και ζητούμε απαντήσεις γιατί χάθηκαν περιουσίες, ενδεχομένως και άνθρωποι. Να μας πουν τι έγιναν τα χρήματα για τα αντιπλημμυρικά έργα».

Μάλιστα, η κ. Νασιάκου επανέρχεται και στο ζήτημα της διοχέτευσης του νερού από τον ποταμό κοντά στην Καρδίτσα: « Να μας απαντήσει η Περιφέρεια πώς τον όγκο του νερού από τη Γέφυρα Καράμπαλη δεν το χειρίστηκε καλά και το έστειλε όλο σε εμάς με σκοπό να σωθεί η Καρδίτσα. Αυτό βλέπουμε, ας μας εξηγήσει κάποιος τι έγινε».

Αναφορές για εγκλωβισμένους

Την ίδια ώρα, στο χωριό φαίνεται ότι είναι πολλοί οι εγκλωβισμένοι, χωρίς ρεύμα, νερό, τροφή και με κίνδυνο της ζωής τους, ενώ αγνοείται η τύχη ανθρώπων που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν. Οι κάτοικοι προσπάθησαν με τρακτέρ να μεταφέρουν ανθρώπους σε ψηλά σπίτια, μέχρι που σταμάτησαν να λειτουργούν τα γεωργικά μηχανήματα και χωρίς να εμφανιστεί βοήθεια από την πολιτεία, όπως καταγγέλει αγανακτισμένη η κάτοικος του Δήμου Παλαμά.

Σύμφωνα με την κ. Νασιάκου οικογένειες προσπαθούν να κρατηθούν πάνω σε τραπέζια στα πλημμυρισμένα σπίτια τους περιμένοντας- μάταια- βοήθεια.


Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ . ΝΑ ΠΑΤΕ ΟΛΟΙ  ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ε.ΣΥ. ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΟΣΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΤΕ ΤΟΣΟ ΑΚΡΙΒΩΤΕΡΟ ΤΙΜΗΜΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΣΕ ΖΩΕΣ, ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΣΠΙΤΙΑ…

ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΤΕ:

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ. – ΕΙΣΑΓΓ. ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015

 

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Daniel: «Υδάτινος κόσμος» η Καρδίτσα – Σοκ και δέος από τις επιχειρήσεις διάσωσης εγκλωβισμένων με super puma και βάρκες

Τρίκαλα: Δραματικές εικόνες από το χωριό Κεραμίδι – Μετατράπηκε σε λίμνη

Κακοκαρία Daniel: Η Μεταμόρφωση Καρδίτσας χάθηκε κάτω από τον βούρκο που «έπνιξε» την περιοχή

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ