Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά
Ε Κ Τ Α Κ Τ Ο : Η G o o g l e ανακοινώνει Παγκόσμιο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ των Ανεξάρτητων Μέσων Ενημέρωσης από τα Αποτελέσματα Αναζήτησης
Ε Κ Τ Α Κ Τ Ο : Η G o o g l e ανακοινώνει Παγκόσμιο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ των Ανεξάρτητων Μέσων Ενημέρωσης από τα Αποτελέσματα Αναζήτησης

Ε Κ Τ Α Κ Τ Ο : Η G o o g l e ανακοινώνει Παγκόσμιο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ των Ανεξάρτητων Μέσων Ενημέρωσης από τα Αποτελέσματα Αναζήτησης

Η Google έχει συνεργαστεί με τον ΟΗΕ, τον ΠΟΥ και άλλους παγκοσμιοποιητικούς οργανισμούς σε ένα νέο εργαλείο λογοκρισίας, σύμφωνα με την LaToya Drake , επικεφαλής του Google News Lab.

Το Εργαστήριο Ειδήσεων Google είναι «μια ομάδα στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Ειδήσεων Google της οποίας η αποστολή είναι να συνεργάζεται με δημοσιογράφους για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης» και άλλων πραγμάτων.

Και, η Πρωτοβουλία Ειδήσεων Google (“GNI”) “συνεργάζεται με εκδότες και δημοσιογράφους για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης”.

Το Expose-news.com αναφέρει: Παρακάτω είναι οι σύντομες περιγραφές από τη σελίδα ‘‘ewsinitiative.withgoogle’’. Οι τίτλοι είναι παραπλανητικοί. Για παράδειγμα, αν ακολουθήσετε τον υπερσύνδεσμο «Οι συνεργάτες μας» που περιέχεται στις λέξεις «μάθετε περισσότερα» δεν οδηγεί σε λίστα ή επισκόπηση των συνεργατών του. Οδηγεί σε « Μελέτες περίπτωσης » :

Μερικές «ιστορίες» για το «πώς οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί σε όλο τον κόσμο αυξάνουν την κάλυψη ειδήσεων και τις ψηφιακές τους επιχειρήσεις».

Στη συνέχεια, η Google διαφημίζει κάποια άλλα προϊόντα της και προσκαλεί τον αναγνώστη να “εγγραφεί στο ενημερωτικό μας δελτίο”.

-Πραγματικά έχουμε μπει στην εποχή του Doublethink και Doublespeak του Τζορτζ Όργουελ.

F.T.C. το εργαλείο παγκόσμιας λογοκρισίας της Google

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ελβετός προγραμματιστής λογισμικού Dejan Georgiev έγραψε στο Twitter: «Το νέο παγκόσμιο εργαλείο λογοκρισίας της Google παρουσιάστηκε σήμερα [7 Αυγούστου] στις 9:10 π.μ. μέσω ενός δελτίου τύπου μέσω email».

Το παρακάτω χρησιμοποιεί τα σημεία που τόνισε ο Geogiev σχετικά με το νέο εργαλείο λογοκρισίας Fact Check Tools ως βάση στο οποίο έχουμε προσθέσει πληροφορίες για το πλαίσιο. Ένα αντίγραφο του παραπάνω νήματος στο Twitter, με μερικά πρόσθετα σχόλια, μπορείτε επίσης να διαβάσετε στο Naked Truth News ΕΔΩ .

Το Fact Check Tools δεν αυτοχαρακτηρίζεται για αυτό που είναι – την παγκόσμια λογοκρισία στο Διαδίκτυο – αντίθετα η Google το περιγράφει ως «Εργαλεία ελέγχου δεδομένων».

Ποιος είναι ο πραγματικός σκοπός του Fact Check Tools;

Σκοπός του είναι να εξαλείψει τη διαφωνία για οποιοδήποτε θέμα επιλέγει η Google. «Οι αλγόριθμοι είναι η τελευταία προσπάθεια της Google να ελέγξει το Διαδίκτυο προτού οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν έχουν πλέον πρόσβαση σε αυτό. Ο στόχος είναι να έχουμε μια άποψη. Η Google το αποκαλεί «Δεδομένα Κοινό», έγραψε το Naked Truth News.

Με φιλοξενία από την Google, το Data Commons συγκεντρώνει δεδομένα από ένα ευρύ φάσμα πηγών σε μια ενοποιημένη βάση δεδομένων. Είναι μια συλλογή δεδομένων και εργαλείων τα οποία, σε γενικές γραμμές, περιλαμβάνουν ένα «γράφημα γνώσης» που συνδέει δεδομένα από πολλές ανοιχτές πηγές, υποστηρικτικά σχήματα, ένα API για πρόσβαση σε δεδομένα στο γράφημα, ένα πρόγραμμα περιήγησης γραφήματος και ένα σύνολο δεδομένων ελέγχου δεδομένων.

Συνδέει αναφορές στις ίδιες οντότητες –όπως πόλεις, κομητείες, οργανισμούς κ.λπ.– σε διαφορετικά σύνολα δεδομένων με κόμβους στο γράφημα, έτσι ώστε οι χρήστες να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα σχετικά με μια συγκεκριμένη οντότητα συγκεντρωμένα από διαφορετικές πηγές. Με άλλα λόγια, επιτρέπει σε κάποιον να ρωτήσει ένα άτομο ή μια οντότητα και εμφανίζονται όλες οι πληροφορίες σχετικά με αυτό το άτομο ή οντότητα στη βάση δεδομένων της Google.

Ο ιστότοπος Data Commons κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2018 με ένα αρχικό σύνολο δεδομένων που αποτελείται από δεδομένα επαλήθευσης γεγονότων που δημοσιεύθηκαν σε μορφή ClaimReview από πολλούς «ελεγκτές δεδομένων» από το Διεθνές Δίκτυο Ελέγχου Γεγονότων του Poynter και το Εργαστήριο Duke Reporters .

Μέχρι τον Οκτώβριο του 2018, η Data Commons ανέφερε ότι η απελευθέρωση του δείγματος δεδομένων είχε προκαλέσει περαιτέρω ενδιαφέρον για τη μελέτη της παραπληροφόρησης και ότι «είχε λάβει αιτήματα από τον ακαδημαϊκό κόσμο να ενημερώνει τακτικά το σώμα ελέγχου δεδομένων και να επιτρέπει σε περισσότερους εκδότες και μη τεχνικούς χρήστες να προσθέτουν Επισημάνσεις ClaimReview.” Αυτά τα αιτήματα ικανοποιήθηκαν με την εισαγωγή μιας σειράς εργαλείων ελέγχου δεδομένων που βασίζονται στην Google.

Τον Οκτώβριο του 2020, τα Data Commons έγιναν προσβάσιμα στην αναζήτηση Google :

«Με ενθουσιασμό μοιραζόμαστε ότι τα Data Commons είναι προσβάσιμα μέσω ερωτημάτων φυσικής γλώσσας στην αναζήτηση Google . Σε μια εποχή που τα δεδομένα ενημερώνουν την κατανόησή μας για τόσα πολλά ζητήματα – από τη δημόσια υγεία και την εκπαίδευση μέχρι το εξελισσόμενο εργατικό δυναμικό και πολλά άλλα – η πρόσβαση στα δεδομένα δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική.

Το Data Commons στην αναζήτηση Google είναι ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να εξερευνούν δεδομένα χωρίς την ανάγκη εξειδίκευσης ή δεξιοτήτων προγραμματισμού.”

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε πριν από μια εβδομάδα, η LaToya Drake ενθάρρυνε τους «ελεγκτές δεδομένων» και τους δημοσιογράφους να εξερευνήσουν τα ψηφιακά εργαλεία που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτούς για να βοηθήσουν στην «επαλήθευση της γνησιότητας και της ακρίβειας» των διαδικτυακών εικόνων, βίντεο και αναφορών.

 
ARVE

 

Μακριά από την ευγενή πρόθεση να βοηθήσει με την πραγματική επαλήθευση πληροφοριών στο διαδίκτυο, ο Geogiev έγραψε ότι οι αλγόριθμοι της Google έχουν σχεδιαστεί για να διαγράφουν ιστότοπους που ασκούν κριτική σε θέματα όπως:

  • Στατιστικά στοιχεία του Covid-19
  • Η Παγκόσμια Τράπεζα
  • Στατιστικά εγκληματικότητας του FBI
  • PharmGKB
  • Μια παγκόσμια κυβέρνηση ενός κόσμου

-Διαβάστε περισσότερα: Ενημερώσεις Data Commons , 1 Ιουνίου 2021

 

Άλλα θέματα περιλαμβάνουν:

-Διαβάστε περισσότερα: Ενημερώσεις Data Commons , 10 Οκτωβρίου 2021

«Όλα τα δεδομένα υποστηρίζουν μια παγκόσμια κυβέρνηση κάτω από το σήμα των Ηνωμένων Εθνών. Η Google έχει τον μόνο λόγο για το ποιες ειδήσεις διαβάζονται ή αποκλείονται από το διαδίκτυο», έγραψε το Naked Truth News .

-Διαβάστε περισσότερα: Πολιτικές Ειδήσεων Google

Συνεργάτες του FCT

Η σελίδα της Wikipedia για Data Commons αναφέρει : «Η Google έχει συνεργαστεί με συνεργάτες, όπως η Απογραφή των Ηνωμένων Πολιτειών, η Παγκόσμια Τράπεζα και το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ για να συμπληρώσει το αποθετήριο, το οποίο φιλοξενεί επίσης δεδομένα από τη Wikipedia, την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας και την Ομοσπονδιακή Γραφείο Ερευνών.”

Ο ιστότοπος Data Commons προσθέτει : «Το Data Commons έχει ωφεληθεί πολύ από πολλές συνεργασίες. Εκτός από τη βοήθεια από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ (ιδίως το Γραφείο Απογραφής), λάβαμε βοήθεια από τις πολλές ακαδημαϊκές μας συνεργασίες, συμπεριλαμβανομένων των UC San Francisco, Stanford University, UC Berkeley και Harvard.

Αλλά για να κατανοήσετε το μέγεθος του δικτύου του FCT, μπορείτε να δείτε μια μη εξαντλητική λίστα 71 σελίδων με τους περισσότερους από 7.000 συνεργάτες του ΕΔΩ . Μπορείτε να προσπελάσετε αυτό το έγγραφο, όχι μέσω του υπερ-συνδέσμου στην ενότητα “Οι συνεργάτες μας” στη σελίδα “Πληροφορίες” όπως σημειώθηκε προηγουμένως, αλλά είναι θαμμένο, στη σελίδα ” Αναφορά επιπτώσεων 2021 ” του GNI (δείτε την εικόνα παρακάτω).

 

ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ:

Το ιστολόγιό σας καταργήθηκε

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ

ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΣΕ ΣΕΛΙΔΟΔΕΙΚΤΕΣ ΣΑΣ ΑΛΛΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ BING ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Μηχανές Αναζήτησης Internet: Οι 5 Καλύτερες Εναλλακτικές της Google

10 εναλλακτικές μηχανές αναζήτησης αντί για την Google

Top μηχανές αναζήτησης: Ποιες είναι και πώς λειτουργούν

Οι 10 καλύτερες Μηχανές Αναζήτησης (2023)

Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»
Έλα να διοικήσεις Ε.ΣΥ.! Όλοι οι άλλοι απέτυχαν!: Αναγγελία της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ. – ΕΙΣΑΓΓ. ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015
ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

WSJ: Αποκαλυπτική έρευνα για μυστική μαύρη λίστα της Google2019-11-16
Πεθερός του Υπουργού Επικρατείας ο πρόεδρος της εταιρείας που πήρε το έργο για το κλειστό κέντρο στη...2020-02-27
5G : Τι θα φέρει και πώς θα αλλάξει τη ζωή μας2020-04-11
Πώς ο Τζων Ροκφέλερ εξαφάνισε τις φυσικές θεραπείες και έστησε την φαρμακευτική κερδοσκοπία2020-10-05
Στα πόσα πεντακοσάευρα ψάχνουν οι εισαγγελείς;2022-02-21
ΕΚΤΑΚΤΟ – Έκλεισε το αεροδρόμιο της Τρίπολης στην Λιβύη – Σταμάτησε προσωρινά η τουρκική αερογέφυρα ...2019-12-30
Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΦΕΚ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΣΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΗΜΟΙ-ΚΟΙΝΟΤ...2022-02-14
Αγγλία: Διαγράφηκαν έως και 400.000 αρχεία από τις βάσεις δεδομένων της αστυνομίας - «Είναι εξωφρενι...2021-01-20
ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΑΝ Η "SIEMENS" H.... H MIZE(N)S;2021-11-09
#Βιασμός #ανήλικης από #ιερέα: Η σοκαριστική #κατάθεση της μικρής για τη #φρίκη που βίωσε2022-01-22
Αφορολόγητοι Πώς οι κυβερνήσεις παρασύρουν κεφάλαια στα ακίνητα και τροφοδοτούν την στεγαστική κρίση2023-08-14
Καταγγελία - ΣΟΚ για τις δολοφονίες στα Τέμπη2023-03-15
Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

  ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Η Λίνα Μενδώνη «καρφώνει» το Μαξίμου! «Εντολές ακολούθησα για τον διορισμό Λιγνάδη»2021-02-24
Σκάνδαλο στον Άρειο Πάγο: Ο Ισίδωρος Ντογιάκος εμπλέκεται με fund μέσω του γιου του – Κατέρρευσε η α...2023-02-13
Παθολόγος Νοσοκομείου Αγρινίου: Όλοι γνώριζαν-Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουμε εμείς τα εξιλαστήρια θύμ...2021-06-10
ΟΤΑΝ ΜΑΣΩΝΟΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΣΩΝΟΥΣ2023-06-09
ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΙΑΛΥΣΗΣ, ΕΞΑΡΘΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ2022-04-29
Τι πραγματικά αποκαλύπτουν οι διάλογοι Παππά – Μιωνή2020-06-25
Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ(ΜΕΡΟΣ 16)2022-01-14
Γερμανική ομολογία: «Δεν μπορώ να πω δημοσίως τους λόγους… που δεν κλήθηκε η Ελλάδα» !! ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡ...2020-01-17
Η ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΟΛΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΑΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΡΤ...2020-09-12
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ2022-05-22
Προσοχή! «Σαρώνει» πάλι η απάτη στο Facebook με το δωρεάν Samsung S9 (ΦΩΤΟ). Τι μπορείς να κάνεις αν...2019-11-27
Η πολιτισμική κατρακύλα του ιδρύματος Ωνάση (Μέρος Β)2022-07-07
Ραββίνος Marcus Eli Ravage: Είναι να απορεί κανείς γιατί μας απεχθάνεστε; Έχουμε βάλει εμπόδιο στην ...2023-07-08
Οργανωμένο σχέδιο όλων των κομμάτων για πλιάτσικο 800.000 ακινήτων των Ελλήνων2023-02-25
Πώς να προετοιμάσω μία φωτογραφία πριν να την ανεβάσω στο blog μου;2020-12-29
«Δημοσιογράφοι» ως «κοινοί αυλικοί» της «δυναστείας» του Κυριάκου Μητσοτάκη2023-08-02
Στο αρχείο έθεσε η επιτροπή πόθεν έσχες την υπόθεση της Μαρέβας Μητσοτάκη2019-12-03
Ένας εφοπλιστής και πρώην «golden boy» της Goldman Sachs πάει(;) για πρόεδρος του (αριστερού) ΣΥΡΙΖΑ2023-09-03
Βάζουν στο ΕΚΑΒ στρατό, πυροσβεστική και ιδιώτες, ενώ δεν έχουν προκηρύξει ούτε μία θέση διασώστη απ...2023-08-03
Βραβευμένος με Νόμπελ επιστήμονας Η κλιματική κρίση είναι μια φάρσα για την ερήμωση του πλανήτη2023-08-17
ΕΡΤ: ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ2022-04-11
Ρόμπα (πάλι) στο Πανελλήνιο ο Άδωνις Γεωργιάδης2022-06-16
ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ2022-02-13
Όλες οι ΜΚΟ, τα ιδρυτικά μέλη και τα ποσά2020-03-10