Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά
Έδιωξαν 5.000 δασοπυροσβέστες-Έκαναν αρχηγό πυροσβεστικής τον κατηγορούμενο για το Μάτι Σ.Κολοκούρη
Έδιωξαν 5.000 δασοπυροσβέστες-Έκαναν αρχηγό πυροσβεστικής τον κατηγορούμενο για το Μάτι Σ.Κολοκούρη

Έδιωξαν 5.000 δασοπυροσβέστες-Έκαναν αρχηγό πυροσβεστικής τον κατηγορούμενο για το Μάτι Σ.Κολοκούρη

iskra 6/8/2021

Λόγοι άμεσης παραίτησης του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης!

Ο πρωθυπουργός στο χθεσινό του διάγγελμα, ουσιαστικά παρέδωσε τη χώρα στις φλόγες, αφού αυτή τη στιγμή την πλευρά της κυβέρνησης δεν δίνεται καμία μάχη, το μόνο που κάνουν είναι να στέλνουν SMS και να εκκενώνουν χωριά. Παράλληλα οι κάτοικοι των καμένων περιοχών ουρλιάζουν γιατί πολλοί από αυτούς δεν έχουν δει πυροσβέστη ούτε για δείγμα (δεν συζητάμε καν για εναέρια μέσα). 

Και πως να δουν πυροσβέστη, όταν η κυβέρνηση έδιωξε 5000 εκπαιδευμένους στο πρόγραμμα δασοπυρόσβεσης, και δασοπροστασίας, αφού οι συμβάσεις τους δεν ανανεώθηκαν. Συγκεκριμένα, 5066 συμβάσεις απασχόλησης για την δασοπροστασία, δεν ανανεώθηκαν πέρυσι τέτοιον καιρό..

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που οι πυροσβέστες μας καταρρέουν, και στις πληγείσες περιοχές δεν υπάρχουν ανάλογες πυροσβεστικές δυνάμεις και οι κάτοικοι ουρλιάζουν για πυροσβέστες την ώρα που τα σπίτια τους καίγονται!



ARVE

Στα πλαίσια λοιπόν των «μεταρρυθμίσεων» Μητσοτάκη, η Ελλάδα έμεινε στο έλεος της φωτιάς. (“έμεινε”;;;; Η ΤΗΝ ΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ;;;;)  Ήταν οι ίδιες μεταρρυθμίσεις που ετοίμαζε και για τον τομέα της δημόσιας υγείας. Θυμάστε τις πρόσφατες δηλώσεις του εν μέσω μάλιστα πανδημίας, για κλείσιμο νοσοκομείων! Ευτυχώς, δεν πρόλαβε να πραγματοποιήσει κι αυτή τη μεταρρύθμιση, διότι σε αυτή την περίπτωση, κυριολεκτικά θα πεθαίναμε στους δρόμους.

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αρχηγό της Πυροσβεστικής, τον Στέφανο Κολοκούρη, έναν άνθρωπο ο οποίος τη στιγμή που μιλάμε (6/8/2021) είναι κατηγορούμενος για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ως αρχηγός της ΕΜΑΚ, η οποία έφτασε στην περιοχή με πρωτοφανή καθυστέρηση! ΤΥΧΑΙΟ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ

Εδώ τον βλέπουμε να διασκεδάζει σε πάρτι με ημίγυμνες χορεύτριες,




ARVE

Αλήθεια κύριε Μητσοτάκη γιατί κάνατε έναν άνθρωπο που είναι κατηγορούμενος για την μεγαλύτερη πύρινη καταστροφή που συνέβη στην Ελλάδα αρχηγό της πυροσβεστικής και ο οποίος μάλιστα προκαλεί την οργή των πυρόπληκτων και χαροκαμένων με την υπερασπιστική γραμμή που έχει και οι οποίοι πριν 2 μήνες με μία συγκλονιστική επιστολή σας είχαν προειδοποιήσει και είχαν ζητήσει την αποπομπή του; 

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί καίγεται η Ελλάδα; 

Μόνο για τις παραπάνω αποφάσεις ο πρωθυπουργός πρέπει να παραιτηθεί ΧΘΕΣ, καθώς φέρει βαρύτατες ευθύνες για την πύρινη καταστροφή που σαρώνει την Ελλάδα.

Πλέον έχει χάσει κάθε λαϊκή νομιμοποίηση, αφού οι πολίτες είναι εξοργισμένοι μαζί του και όχι για τις βαρύτατες και κύριες ευθύνες που φέρει για τις πυρκαγιές, αλλά για όλη του τη διακυβέρνηση, η οποία έχει φέρει στον λαό μόνο φτώχια και αυταρχισμό.

Ακολουθεί η επιστολή των πυρόπληκτων στο Μάτι προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον κ. Κολοκούρη, τον «εκλεκτό» του, με ημερομηνία 10/5. 

«ΕΜΑ: Αίτημα αποπομπής του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, ο υπόδικος, νυν Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και Διοικητής της ΕΜΑΚ την 23η Ιουλίου 2018, Στέφανος Κολοκούρης, υπέβαλε, νέο, συμπληρωματικό υπόμνημα, στον Ανακριτή, που ερευνά την υπόθεση. Στην υπερασπιστική του τακτική, επιλέγει να στηρίζει το απίστευτο υποθετικό σενάριο, ότι ακόμη και αν είχε μεταβεί στην περιοχή έγκαιρα, δεν θα μπορούσε να αποτρέψει τον ασύλληπτο αριθμό νεκρών και τον τραυματισμό ανθρώπων, επειδή δεν αναφέρονται οι ώρες, που τα θύματα έχασαν τη ζωή τους, ή, προκλήθηκαν οι τραυματισμοί.

Ακόμη κι αν κανείς αγνοήσει την επίορκη επιχειρηματολογία του κ.Κολοκούρη, ως προς την υποχρέωση δια της θέσεως του να επεμβαίνει και αντιμετωπίζει καταστροφές, σώζοντας ανθρώπινες ζωές, πουθενά, δεν αναφέρει στο πολυσέλιδο συμπληρωματικό του υπόμνημα, τον ουσιαστικό ρόλο, που θα επιτελούσε στη διαχείριση της κρίσης με την έγκαιρη παρουσία του.

Δηλώνει, δηλαδή, ο τότε διοικητής της ΕΜΑΚ και ΝΥΝ αρχηγός του ΠΣ, ως παντελώς αμέτοχος, και ανεύθυνος για το χάος που δημιουργήθηκε και την ανικανότητα της Υπηρεσίας του, να προλάβει τις αναφερθείσες απώλειες και τους τραυματισμούς των ανθρώπωνΟ κ. Κολοκούρης διατηρώντας μια από τις σημαντικότερες θέσεις που αφορούν στη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής, με την παντελή απουσία του, μας άφησε να καιγόμαστε, κυριολεκτικά, αβοήθητους.

Από μια φωτιά, η οποία έκαιγε, επί μία ώρα και, σε χαμηλή βλάστηση, προτού φτάσει στον πρώτο Οικισμό, από τους 5 συνολικά όμορους, που έπληξε. Μόνο κάποιος δίχως ίχνος συνείδησης δεν αντιλαμβάνεται ότι ο ρόλος του –εφόσον ήταν εδώ-θα ήταν εξαιρετικά σημαντικός στη βοήθεια που θα μπορούσαν να προσφέρουν οι διασώστες της ΕΜΑΚ στους ανθρώπους που αφέθηκαν να πεθαίνουν στους δρόμους.

Όπως και των λέμβων της ΕΜΑΚ, που θα μπορούσαν να έχουν διατεθεί για τον εντοπισμό και τη διάσωση των ανθρώπων που βρίσκονταν στη θάλασσα, επί ώρες. 

Ούτε αυτές ο κ Κολοκούρης δεν έδωσε εντολή να επέμβουν.

Ίσως γιατί δεν γνώριζε τι ώρα κατέληξαν οι κυνηγημένοι από την φωτιά άνθρωποι στη θάλασσα! Ο διοικητής της ΕΜΑΚ όφειλε να φτάσει άμεσα, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση, σε ένα πραγματικό πεδίο πολέμου και όχι απλώς πεδίο μάχης, με δεκάδες εγκαυματίες και τους 100 και πλέον νεκρούς.

Καθίσταται σαφές, λοιπόν, ότι η υπερασπιστική τακτική του κ. Κολοκούρη, υπερβαίνει τα εσκαμμένα ενός υπόδικου, και συνιστά προσβολή στους νεκρούς μας και κατάχρηση του δικαιώματος κάποιου να αποδείξει ότι είναι αθώος. Με το δεδομένο, όπως προβλέπεται και από το Σύνταγμα, της διάκρισης εξουσιών και ότι η πολιτική ηγεσία δεν δύναται να επέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΚΟΛΟΚΟΥΡΗ για ΑΝΗΘΙΚΗ και ΥΒΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ των νεκρών μας, των εγκαυματιών, των συγγενών, και όλων όσων εκείνη την μέρα εγκαταλειφθήκαμε να αγωνιζόμαστε ολομόναχοι να σώσουμε τη ζωή των παιδιών μας και τη δική μας. 

Εμείς, δεν ζητάμε παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης, απαιτούμε όμως να μας απαλλάξετε από το αίσθημα οργής, απογοήτευσης και θλίψης που προκαλεί η παραμονή του κ. Κολοκούρη σε μία τόσο κρίσιμη και σοβαρή θέση. Πώς άλλωστε μπορεί να αντιμετωπίσει ως Αρχηγός του ΠΣ, μία άλλη, ανάλογη, αλλά ακόμη και μικρότερη κρίση, όταν «κρύβεται», για την ανικανότητά του, πίσω από ισχυρισμούς, όπως η ώρα που χάθηκαν οι άνθρωποί μας; 

Με εκτίμηση,

Εκ των Συγγενών Θυμάτων

Εκ των Εγκαυματιών

πηγη: iskra.gr 6/8/2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»

Έλα να διοικήσεις Ε.ΣΥ.! Όλοι οι άλλοι απέτυχαν!: Αναγγελία της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ. – ΕΙΣΑΓΓ. ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015

ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»
Έλα να διοικήσεις Ε.ΣΥ.! Όλοι οι άλλοι απέτυχαν!: Αναγγελία της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ. – ΕΙΣΑΓΓ. ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015
ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Σκάνδαλο #Energa : Επιστρέφονται η Porsche τα μετρητά και τα ακίνητα Αποκαταστάθηκε μια αδικία στους...2019-12-24
Βόνιτσα 17/03/2019 Ομιλία Πολιτικού Φορέα Ελλήνων Συνέλευσις2019-03-18
Σε εταιρείες θέλει να δώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τις λαϊκές αγορές2021-03-18
ΓΙΑΤΙ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ2019-04-19
Η ΑΘΗΝΑ ΠΙΕΖΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ2021-01-22
20.000€ με την ανάληψη διακυβέρνησης της Ελλήνων Συνέλευσις 17-6-20192019-06-18
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ Φ.Ε.Κ. "ΠΕΡΙ ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΕ ΣΩΜΑ"2018-10-09
Πρώτη εβδομάδα καραντίνας | 30.000 απολύσεις2020-03-21
Βόμβα WikiLeaks - Εθνικό σκάνδαλο: Ο ΣΕΑ του πρωθυπουργού Θ.Ντόκος διέρρευσε στην Τουρκία έκθεση για...2021-04-08
ΜΗΤΡΩΟ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ2021-09-18
ΟΔΔΗΧ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ2021-11-28
ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ (ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ) ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ2018-10-12
Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

  ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Ραββίνος Marcus Eli Ravage: Είναι να απορεί κανείς γιατί μας απεχθάνεστε; Έχουμε βάλει εμπόδιο στην ...2023-07-08
ΠΟΝΗΡΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ:2021-06-07
ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ2018-02-21
Παράνοια εξολόθρευση εξόντωση: Πρόστιμο 3.000 + 300 για έναν καφέ! ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ;;2021-02-04
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΘΗΚΑΝ τα στοιχεία θανάτων του 2019 για να δείξουν αύξηση το 2020 λόγω σκοπιμοτήτων ΜΕ 49 εβ...2021-02-02
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΑΑΔΕ2018-07-04
ΠΡΟΚΑΛΩ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΑ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗ...2018-08-11
ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ…2018-02-17
Σχέδιο «γέφυρα»: Πότε ανοίγουν τα καταστήματα - Τα υποχρεωτικά μέτρα προστασίας & οι περιορισμοί2020-04-30
Το μέλλον των ελληνικών μουσείων2021-01-22
ΠΟΡΙΣΜΑ ΚΟΛΑΦΟΣ ΠΕΡΙ ΧΡΕΩΝ Μ.Μ.Ε2020-10-12
ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΟΥ...2019-03-25