Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

mitsotakis_mareva_nauplio3Ακρίβεια Μητσοτάκη: Δύο μηνιάτικα μόνο για φαγητό στις διακοπές μιας τετραμελούς οικογένειας σε νησί για 7 μέρες

Ακρίβεια Μητσοτάκη: Οι Κυκλάδες θα μείνουν… «άπιαστο» όνειρο για πολλές οικογένειες.

Στο «ΟΥΡΑΝΌ» έχουν ανεβεί οι τιμές, στους τουριστικούς προορισμούς των Κυκλάδων, γεγονός που καθιστά σχεδόν απαγορευτικές τις διακοπές εκεί, για μια μέση τετραμελή οικογένεια.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, μόνο για το φαγητό της οικογένειας, αν μείνει στο νησί για μία εβδομάδα, θα ξοδευτούν περίπου 1.500 ευρώ. Αν σε αυτό το ποσό, προσθέσει το κόστος διαμονής αλλά και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οι Κυκλάδες θα μείνουν… «άπιαστο» όνειρο για πολλές οικογένειες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στις περισσότερες παραλίες της Πάρου, η τιμή για δύο ξαπλώστρες και μία ομπρέλα αρχίζει από τα 30 ευρώ για τις πίσω σειρές και φτάνει τα 40 ευρώ για όσους επιλέξουν να κάθονται ακριβώς μπροστά στη θάλασσα.

mitsotakis_mareva

Άρα, ένα ζευγάρι με δύο παιδιά θα πρέπει να πληρώσει μόνο για τις ξαπλώστρες από 60 έως 80 ευρώ. Και φυσικά, τα έξοδα, δεν σταματούν στην τιμή της ξαπλώστρας αφού πολλά beach bar χρεώνουν υπέρογκα το φαγητό και τα ποτά που σερβίρουν.

Σε γνωστές παραλίες του νησιού, ο freddo espresso κοστίζει το λιγότερο 5 ευρώ, ο φυσικός χυμός πορτοκάλι 6 ευρώ, το club sandwich 16 ευρώ, ενώ χρεώνουν τη χωριάτικη σαλάτα ακόμα και 14 ευρώ και την Caesar με κοτόπουλο 18 ευρώ.

Με απλά λόγια αν μια οικογένεια παραγγείλει δύο καφέδες, δύο χυμούς, ένα club sandwich και μία σαλάτα χωριάτικη, θα πρέπει να πληρώσει 52 ευρώ!

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΞΑΗΜΕΡΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ, ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΞΑΗΜΕΡΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η μεθοδευμενη κυβερνητικα ακρίβεια «χτύπησε» και τα αλκοολούχα ποτά καθώς το κρασί ή η μπίρα ξεκινούν από τα 7 ευρώ, η τιμή ανεβαίνει στα 10-12 ευρώ για ένα ποτό και εκτοξεύεται στα 15-18 ευρώ για ένα κοκτέιλ!

Αντίστοιχη εικόνα και στις ταβέρνες και τα εστιατόρια των νησιών, με το φθηνότερο πιάτο να ξεκινάει από τα 11-12 ευρώ για μία μερίδα ζυμαρικά και να ανεβαίνει στα 16-18 ευρώ για ένα πιάτο με κρέας.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΑΡΕΒΑ ΓΚΡΑΜΠΟΦΣΚΙ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΑΡΕΒΑ ΓΚΡΑΜΠΟΦΣΚΙ

Αντίστοιχα, μία μερίδα πατάτες κοστίζει από 4,5 – 6 ευρώ και οι σαλάτες τιμολογούνται από 12 έως και 18 ευρώ.

Έτσι, αν μία οικογένεια γευματίζει μία φορά την ημέρα, θα κληθεί να καταβάλει από 50 έως 95 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του κουβέρ και χωρίς βέβαια να πιει κάτι.

Όμως στα ύψη είναι και οι τιμές των παγωτών στα περισσότερα ζαχαροπλαστεία και γαλακτοπωλεία, καθώς μία μπάλα παγωτό ξεκινά από τα 4 ευρώ.


Αν ειχατε ψηφισει την Ελληνων Συνελευσις για την διακυβέρνηση της χώρας το 50% των μισθών και των συντάξεων θα επαρκούσε για αξιοπρεπει διαβίωση ( περισσοτερες πληροφορίες στις Διακαναλικές συνεντευξεις και στις προγραμματικές δηλώσεις)

 

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»
Έλα να διοικήσεις Ε.ΣΥ.! Όλοι οι άλλοι απέτυχαν!: Αναγγελία της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ. – ΕΙΣΑΓΓ. ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015
ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

  ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ