Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Έρχεται η νομιμοποίηση του εργασιακού μεσαίωνα

Έρχεται η νομιμοποίηση του εργασιακού μεσαίωνα
Έρχεται η νομιμοποίηση του εργασιακού μεσαίωνα



ARVE

Δικαίωμα εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες θα δίνει στους εργαζόμενους το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, Αδωνι Γεωργιάδη.

«Θεσπίζουμε τη δυνατότητα εργαζομένου να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες. Μπορεί να δουλεύει δύο οχτάωρα σε δύο διαφορετικούς εργοδότες και να είναι απολύτως νόμιμο, δηλωμένο και στα εισοδήματά του», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Επίσης, όπως είπε, «Θεσπίζουμε την περίοδο του δοκίμου εργαζομένου, ένας εργαζόμενος εργάζεται σε μια επιχείρηση και μπορεί να λύεται η σύμβαση του αυτομάτως και αζημίως σε περίοδο 6 μηνών».

Δεν θα υπήρχε κανένας απολύτως λόγος για 2η εργασία εφόσον η κυβέρνηση φρόντιζε να ελαχιστοποίησει το κόστος διαβίωσης και να θέσει αξιοπρεπή επίπεδα μισθών. Αντί αυτού παρουσιάζει μέσω του υπουργού εργασίας “επιτυχία” την νομιμοποίηση της 16ωρης εργασίας ανά ημέρα.

Αυξάνεται το πρόστιμο για την υποδηλωμένη εργασία

Υπάρχουν, τόνισε, και πολλές άλλες ρυθμίσεις στον τρόπο εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας, πχ. οι επιχειρήσεις θα επιλέξουν τη χρήση της ψηφιακής κάρτας  και θα απαλλαγούν σχεδόν από όλη τη γραφειοκρατική διαδικασία που τους επιβάλλει η Εργάνη. Στόχος να εφαρμοστεί η ψηφιακή κάρτα σιγά – σιγά σε όλη την οικονομία, όλες τις επιχειρήσεις, με εξαντλητικό διάλογο με τους φορείς και με βάση τις ιδιομορφίες του κάθε κλάδου.

«Η ψηφιακή κάρτα είναι προς όφελος των εργαζομένων και των -καλών- εργοδοτών, όμως θεσπίζουμε και το πρόστιμο των 10.500 ευρώ για τις επιχειρήσεις που έχουν ψηφιακή κάρτα εργασίας στην περίπτωση της υποδηλωμένης εργασίας», επισήμανε ο υπουργός Εργασίας.

Παρήγγειλε… γύρο εν μέσω καύσωνα – Ακολούθησαν πρόστιμα

Όπως διηγήθηκε ο υπουργός, εν μέσω καύσωνα «με 45 βαθμούς πήρα τηλέφωνο σε μια από τις δύο πλατφόρμες ντελίβερι και παρήγγειλα σουβλάκια με χοιρινό γύρο. Μού πήραν την παραγγελία κανονικά, μού είπαν “σε 25 λεπτά στο σπίτι σας” και με το που έκλεισε το τηλέφωνο λέω “κοίταξε, την πήραν την παραγγελία και πρέπει να βάλω πρόστιμο”… Στο ένα λεπτό με πήραν τηλέφωνο από το μαγαζί. Και λέω “πω πω, το καταλάβανε ότι δεν γίνεται, και ευτυχώς δεν θα βάλω πρόστιμο”. Σηκώνω το τηλέφωνο, και λένε: “Εχει τελειώσει ο γύρος χοιρινός θέλετε να βάλουμε γύρο κοτόπουλο;” Και λέω “γι’ αυτό με πήρατε;” Επιβλήθηκαν πρόστιμα και στη μια και στην άλλη πλατφόρμα. Μετά όμως από αυτό, την Τετάρτη, την επομένη μέρα του μεγάλου καύσωνα, και οι δυο πλατφόρμες σταμάτησαν να λειτουργούν δεν πήραν καθόλου παραγγελίες».

Πηγή

Ε.ΣΥ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esydthessalonikis@gmail.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ