Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Αδ. Γεωργιάδης: Ερχεται αναλογικό «πέναλτι» για τους εργαζόμενους συνταξιούχους

Αδ. Γεωργιάδης: Ερχεται αναλογικό «πέναλτι» για τους εργαζόμενους συνταξιούχους
Αδ. Γεωργιάδης: Ερχεται αναλογικό «πέναλτι» για τους εργαζόμενους συνταξιούχους
ομοσχέδιο, ρυθμίσεις του οποίου θα προβλέπουν τη μετατροπή της κράτησης του 30% στη σύνταξη για τους εργαζόμενους συνταξιούχους σε αναλογική, βάσει των ημερών απασχόλησης, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Open TV.
Τώρα, ο εργαζόμενος συνταξιούχος χάνει αυτόματα το 30% της σύνταξής του για όσο χρονικό διάστημα απασχολείται, αυτό δεν είναι δίκαιο και ενθαρρύνει τη «μαύρη» εργασία, υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης. «Την εποχή Κατρούγκαλου είχε θεσπίσει όταν ένας συνταξιούχος εργαζόταν έπρεπε να του παρακρατείται το 60% της συντάξεως. Αυτό ήταν τιμωρητικό, δεν μπορούσε κανείς συνταξιούχος να εργαστεί και με αυτό τον τρόπο στην πραγματικότητα ενθάρρυναν τη μαύρη εργασία. Αυτό, ήρθε ο Βρούτσης και το έκανε 30%. Τώρα πιστεύω ότι είμαστε ώριμοι να πάμε στην επόμενη φάση και να θεσπίσουμε την αναλογική κράτηση. Δηλαδή, όχι δούλεψες μία ημέρα, σου πήραν 30%. Να υπάρχει μία αναλογικότητα ως προς την κράτηση», τόνισε.

«Θα διπλασιάσουμε το ποσό για το Σπίτι μου»

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας μίλησε και για το πρόγραμμα «Σπίτι μου», καθώς, με υπογραφή του, ξεκινά η εκταμίευση των πρώτων δανείων του στεγαστικού προγράμματος της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

«Προχθές είχαμε τις πρώτες εκταμιεύσεις των ποσών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης και τόνισε ότι, στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η στεγαστική πολιτική για τους νέους μπαίνει στον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής.

Ερωτηθείς αν υπάρχει διαθεσιμότητα στα σπίτια: «Το πρόγραμμα έχει ήδη εξαντληθεί και θα διπλασιάσουμε το ποσό», τόνισε.

Εργασιακές συνθήκες

Για το περιστατικό με τον σερβιτόρο στη Ρόδο, που παρέδιδε παραγγελία μέσα στη θάλασσα σε πελάτες σε ξύλινη πλατφόρμα, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε: «Οταν πληροφορήθηκα το σχετικό βίντεο χθες το πρωί αμέσως ζήτησα από την Επιθεώρηση Εργασίας να κάνει έλεγχο. Εγινε εξονυχιστικός έλεγχος. Δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις. Αυτό που είδατε (σ.σ.: ο σερβιτόρος να περπατάει μέσα στο νερό) δεν υπάρχει δυστυχώς κείμενη διάταξη που να το απαγορεύει. Εχουμε συγκαλέσει σύσκεψη στο υπουργείο για να δούμε πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους».

«Να πως, επίσης, ότι το συγκεκριμένο περιστατικό φαίνεται ότι είχε την εύνοια του ίδιου του εργαζόμενου», τόνισε.




ARVE

Πηγή

Ε.ΣΥ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esydthessalonikis@gmail.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ