Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Τσάπαλος: Στο τραπέζι πληρωμές σε επαγγελματικές κατηγορίες μόνο με POS

Τσάπαλος: Στο τραπέζι πληρωμές σε επαγγελματικές κατηγορίες μόνο με POS
Τσάπαλος: Στο τραπέζι πληρωμές σε επαγγελματικές κατηγορίες μόνο με POS

Να πληρώνονται κάποιες κατηγορίες επαγγελματιών αποκλειστικά μέσω POS είναι μία από τις ιδέες που βρίσκονται στο τραπέζι για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, σύμφωνα με τον Όμηρο Τσάπαλο, εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, ο οποίος μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

«Ο πολίτης προκειμένου να αποφύγει το να μπει στον πειρασμό να πληρώσει με μετρητά, άρα να κάνει μια συναλλαγή που μπορεί να είναι και φθηνότερη χωρίς να κοπεί το νόμιμο παραστατικό, θα πρέπει να του δώσεις και κάποιο κίνητρο παραπάνω» είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτή τη στιγμή, δεν μπορώ να αποκαλύψω κάποιες από αυτές τις προτάσεις γιατί βρισκόμαστε ακριβώς στη διαδικασία της επεξεργασίας. Η στόχευσή μας, όμως, είναι ο πολίτης να έχει κάποιο κέρδος από το αν ζητήσει την απόδειξη, Κέρδος ή στην πηγή κατά τη συναλλαγή ή κατά την φορολόγησή του. Αυτά όλα θα αποκαλυφθούν και θα ξεδιπλωθούν σταδιακά» προανήγγειλε ο κ. Τσάπαλος, υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχει και η σκέψη να αυξηθούν ο ποινές στις παραβάσεις».

Υποχρεωτική ηλεκτρονική πληρωμή ενοικίων

Η υποχρεωτική ηλεκτρονική πληρωμή ενοικίων συμπεριλαμβάνεται στις σκέψεις που βρίσκονται υπό επεξεργασία, προσέθεσε ο κ. Τσάπαλος.

«Αυτό το οποίο όμως είναι δρομολογημένο και μπορώ να το ανακοινώσω είναι ότι τα προνοιακά επιδόματα θα πληρώνονται με προπληρωμένες κάρτες. Δηλαδή, θα υπάρχουν κάρτες που θα εκδώσουμε σταδιακά μέσα στους επόμενες μήνες, όπου οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν συναλλαγές μόνο μέσω αυτών των καρτών και δεν θα μπορούν να κάνουν αναλήψεις» ανέφερε.

Στο τραπέζι είναι και η μείωση της χρήσης μετρητών στις συναλλαγές κάτω από τα 500 ευρώ, σημείωσε. Επιπλέον, σχετικά με το μπόνους για όποιους κάνουν συναλλαγές μέσω κάρτας, ανέφερε, πως υπάρχει ένα χτίσιμο αφορολόγητου το οποίο απέδωσε σε μεγάλο βαθμό τα προηγούμενα χρόνια και ενδεχομένως να υπάρξει κάτι παραπάνω στο κομμάτι αυτό.

«Υπάρχει λοιπόν η στρατηγική μας για τη φοροδιαφυγή γιατί τα τεκμήρια εντάσσονται μέσα στο συνολικό πλαίσιο της φοροδιαφυγής. Εμείς αυτό το οποίο θέλουμε, είναι από το φθινόπωρο και μετά, να παρουσιάσουμε μία ολοκληρωμένη πρόταση αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, η οποία θα αρχίσει να υλοποιείται από τις αρχές του 2024. Θα αποκτήσει σάρκα και οστά όμως πολύ νωρίτερα και με νομοθετικά εργαλεία αν χρειαστεί. Όλα αυτά θα μορφοποιηθούν,  θα κοστολογηθούν, θα μετρηθούν και θα παρουσιαστούν στους πολίτες ουσιαστικά από το φθινόπωρο και μετά.  Όλα αυτά τα οποία συζητάμε τώρα είναι όπως είπα σε στάδιο επεξεργασίας, αλλά είμαστε πολύ κοντά στο να τα μορφοποιήσουμε και να τα υλοποιήσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Πηγή

Ε.ΣΥ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esydthessalonikis@gmail.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ