Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
erxontao varies poines kai kyroseis gia osoys adynatoyn na plhrosoyn to akrivotero reyma ston kosmo apo thn kybernhsh mhtsotakh
Έρχονται βαριές ποινές και κυρώσεις για όσους αδυνατούν να πληρώσουν το ακριβότερο ρεύμα στο κόσμο από την Κυβέρνηση Μητσοτάκηhttps://www.e-synews.gr/2023/07/31/erchontai-varies-poines-kai-kyroseis-gia-osoys-adynatoyn-na-plirosoyn-to-akrivotero-reyma-sto-kosmo-apo-tin-kyvernisi-mitsotaki/

Η Ελλάδα να συγκαταλέγεται στις ακριβότερες χώρες στον κόσμο στην τιμή της μεγαβατώρας, λόγω της διαπλεκόμενης σχέσης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους παραγωγούς ρεύματος, σε σημείο μάλιστα που εμφανίζεται και συγγενής του, πρώτου βαθμού σε μια από αυτές.

Αναμένεται σχέδιο και μέτρα για όσους δεν πληρώνουν τους λογιαριασμούς ρεύματος.

Στην τσιμπίδα του νόμου θα πέσουν προσεχώς οι στρατηγικοί κακοπληρωτές των λογαριασμών ρεύματος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από τα Τα Νέα το υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας ξεκινά σαφάρι για τον εντοπισμό τους.

Ανεμογεννήτριες στην καμένη Εύβοια……https://esykpdkentrikisellados33.blogspot.com/2023/07/blog-post_21.html

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο υπ. Θεόδωρος Σκυλακάκης στις αρχές του Σεπτεμβρίου θα ανακοινώσει μέτρα για τον εντοπισμό εκείνων που αφήνουν απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος, χωρίς να βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία. Παράλληλα, θα υπάρξουν μέτρα και για τις ρευματοκλοπές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο κατά των στρατηγικών κακοπληρωτών καθώς και των ρευματοκλοπών αναμένεται να περιλαμβάνει μέτρα που θα αναπτύσσονται σε τέσσερις βασικούς άξονες.

Εξετάζεται το σενάριο να δημιουργηθεί ένας Τειρεσίας για την ηλεκτρική ενέργεια. Ένα σύστημα δηλαδή, αντίστοιχο με εκείνο των τραπεζών, όπου θα καταγράφονται οι οφειλέτες των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας και θα επισημαίνονται εκείνοι οι οποίοι συστηματικά δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.
Ανάλογη πρόταση έχει κάνει και η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων και είναι το σύστημα Debt Flagging.
Στη συνέχεια αφού εντοπιστούν οι οφειλέτες, το υπουργείο Ενέργειας θα επιδιώξει τη διασταύρωση μέσω των φορολογικών αρχών της οικονομικής τους κατάστασης, αν διαθέτουν υψηλά εισοδήματα ή και μεγάλη ακίνητη και λοιπή περιουσία να έρχονται τότε αντιμέτωποι και με τις συνέπειες του νόμου.Οι πληροφορίες λένε πως υπάρχει ήδη συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές.

Καμένη γη -αιολικά πάρκα και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας!!https://esykpdkentrikisellados33.blogspot.com/2023/07/blog-post_25.html

Αντίστοιχη παρέμβαση αναμένεται να υπάρξει και για τις ρευματοκλοπές.

Αποτελεσματικό όπλο αποτελούν οι έξυπνοι μετρητές κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Αν και βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικός διαγωνισμός του ΔΕΔΔΗΕ, εντούτοις η αποψίλωση των σημερινών ρολογιών από τα σπίτια και τις επιχειρήσεις και η αντικατάσταση τους με σύγχρονα συστήματα καταμέτρησης ηλεκτρικής ενέργειας έχει μακρύ δρόμο (τουλάχιστον σε βάθος πενταετίας).

Έτσι, οι πληροφορίες θέλουν το υπουργείο Ενέργειας σε συνεργασία με τη ΡΑΑΕΥ και τον ΔΕΔΔΗΕ να επανεξετάζουν τις κυρώσεις που επιβάλλονται σε όσους συλλαμβάνονται να πειράζουν τους μετρητές. Δηλαδή επιδίωξη είναι να θεσπιστούν αυστηρότερες ποινές.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ_ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ

Ε.ΣΥ. – ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ & ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 

ΠΟΛΗ: ΛΑΡΙΣΑ, ΟΔΟΣ: ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ 3-5,
Τ.Κ. 41221, ΕΛΛΑΣ
ΤΗΛ. 2411 103182 EMAIL : kpd.thes.ke@gmail.com

 

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ