Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Δίνουν σε ξένα ασφαλιστικά ταμεία τα ασημικά μας

Δίνουν σε ξένα ασφαλιστικά ταμεία τα ασημικά μας
Δίνουν σε ξένα ασφαλιστικά ταμεία τα ασημικά μας

Το ξεπούλημα του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Κωστής Χατζηδάκης. Πρόκειται για απόλυτη κατάντια, ενώ τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία είναι πεδίο «αρμέγματος» για τις κυβερνήσεις!

Μπορεί τα αποθεματικά των Ελλήνων ασφαλισμένων να γίνονται βορά στις αδηφάγες κυβερνήσεις, που τα εκμεταλλεύονται μάλιστα άτοκα –για να μην θυμηθούμε το εγκληματικό PSI του Παπαδήμου και του Βενιζέλου- αλλά για τα ξένα ασφαλιστικά ταμεία, δηλαδή τις συντάξεις των Καναδών και των Αυστραλών εργαζομένων, όπως φαίνεται κάνουμε τεμενάδες!

Τις επόμενες ημέρες, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, παρουσιάζοντας ως πρόσχημα την απόσυρση της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ από το Υπερταμείο, έρχεται νέα συμφωνία με τον με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), η οποία σύμφωνα με τον ίδιο θα οδηγήσει «σε περαιτέρω μείωση του δημοσίου χρέους της χώρας και σε πιο σύγχρονη και πληρέστερη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας που έχει περιέλθει στο Υπερταμείο».

51% στους Καναδούς

«Υπάρχει ένα μνημόνιο κατανόησης – συμφωνία μεταξύ των μετόχων. Με βάση τη συμφωνία αυτή, το Υπερταμείο θα κρατήσει τις μετοχές που έχει, το ΤΑΙΠΕΔ θα πουλήσει το 10% από το 30% που κατέχει, και το καναδικό ασφαλιστικό ταμείο θα βρεθεί στο τέλος με 51%» δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης, γεγονός που σημαίνει ότι χάνεται ο δημόσιος έλεγχος του μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας, αφού οι Καναδοί θα έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό των μετοχών.

«Πάμε σε μια ρύθμιση, η οποία προσαρμόζει τον τρόπο διακυβέρνησης του αεροδρομίου στον νόμο για την εταιρική διακυβέρνηση ώστε να διευκολυνθεί -μέχρι τις αρχές του χρόνου- η είσοδος του “Ελ. Βενιζέλος” στο χρηματιστήριο» υποστήριξε και ισχυρίστηκε ότι η είσοδος του αεροδρομίου στο χρηματιστήριο «θα είναι κέρδος και για το αεροδρόμιο και για το Δημόσιο και για το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και για την κεφαλαιαγορά».

Πηγή

Ε.ΣΥ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esydthessalonikis@gmail.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ