Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά
Αποκάλυψη σοκ στον Άρειο Πάγο για τους servicers των κόκκινων δανείων
Αποκάλυψη σοκ στον Άρειο Πάγο για τους servicers των κόκκινων δανείων

Αποκάλυψη σοκ στον Άρειο Πάγο για τους servicers των κόκκινων δανείων 58ΔΙΣ χρεώνουν στους Ελληνες

Αποκάλυψη σοκ στον Άρειο Πάγο για τους servicers των κόκκινων δανείων.. Πραγματικά βγαίνεις για μια ακόμα φορά από τα ρούχα σου, όσο υποψιασμένος και αν είσαι για την αρμονική συνεργασία της Βουλής με τους τραπεζίτες, όταν ακούς όλα αυτά που μπορείτε να ακούσετε στο ηχητικό που έχουμε παρακάτω και τα οποία μας τα λέει δικηγόρος που ασχολείται πολλά χρόνια με το ζήτημα και όπως δηλώνει, έχει σώσει χιλιάδες περιουσίες από τα νύχια των funds..

Θα σταθούμε σε κάτι που ανέφερε ο δικηγόρος πριν συνεχίσουμε στο άρθρο.. “Αυτό για να αλλάξει θα πρέπει να ψηφιστεί ειδικός νόμος στην Βουλή, ο οποίος όμως δεν δύναται να ψηφιστεί από το υπάρχων σχήμα της (σ.σ. ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΟ, ΕΧΕΤΕ ΑΡΓΗΣΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΒΟΗΘΕΙΣΕΤΕ).. Θα πρέπει να αλλάξει όλη η Βουλή, οι σημερινοί βουλευτές δηλαδή, για να δούμε έναν τέτοιο νόμο.. Και αυτό γιατί έχει αποδειχτεί ότι εκεί μέσα μόνο για τα συμφέροντα των πολιτών δεν ενδιαφέρονται.. Και αυτο το αποδεικνύει και οι νόμοι που ψηφίζουν αλλά και η γενικότερη στάση τους”..

Σπ. Ντίλης δικηγόρος: Αποκάλυψη σοκ στον Άρειο Πάγο για τους servicers των κόκκινων δανείων

Ο νομικός και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, μέλος της νομικής επιστημονικής ομάδας που προσέφυγε υπέρ των δικαιωμάτων των δανειοληπτών στον Άρειο Πάγο, μιλώντας στον 98.4 αποκάλυψε, πως οικονομοτεχνική μελέτη που παρουσία ο Δ.Σ.Α. στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ώστε να να μην έχουν το δικαίωμα διαδίκου σε πλειστηριασμούς, ως μη δικαιούχοι που είναι οι servicers των funds , αποδεικνύει ότι οι servicers, που έκαναν χρήση του νόμου 4354/2003 , γλύτωσαν από φόρους στο ελληνικό δημόσια 58 δισεκατομμύρια.

Αλλά ενώ ο νόμος αυτός που προέβλεπε ατέλεια φόρων , ως επενδυτικός νόμος δεν είχε πρoβλέψει για να μπορούν να εκπροσωπούν σε πλειστηριασμούς τα funds, ουσιαστικά τώρα ζητούν από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, να έχουν αυτό το δικαίωμα με χρήση διατάξεων άλλου νόμου του 4354/2015.

Έτσι και αποφυγή φόρων 58 δις ευρώ για 800 χιλιάδες πλειστηριασμούς από το δημόσιο να έχουν και δικαίωμα να παρίστανται ως διάδικοι σε πλειστηριασμούς με χρήση άλλου νόμου να κάνουν. Ο κ. Ντίλης , διευκρίνισε ότι το εκρηκτικό πρόβλημα των πλειστηριασμών της πρώτης -κύριας κατοικίας δεν επιλύεται με την όποια θετική υπέρ των δανειοληπτών απόφαση, απλά θα γίνει πιο δυσχερής για servicers και πιο δαπανηρή με φόρους για τα funds.

Με απλά λόγια, ενώ είχαν το δικαίωμα μέσω του νόμου 4354/2015, να λάβουν κανονικά μέρος σε δίκες ως διάδικοι, δικαίωμα που τους το έδωσε το ίδιο το κράτος, θέλησαν να το έχουν δίπορτο, χρησιμοποιώντας έναν επενδυτικό νόμο του 2003 που έδινε το δικαίωμα στις τράπεζες να δημιουργούν μέσω των εξυπηρετούμενων τότε δανείων, και όχι των κόκκινων που δεν υπήρχαν το 2003, χρήμα προσελκύοντας επενδυτές..

Χρειάζεται πολιτική παρέμβαση και ψήφιση νόμου πλαισίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας, για τον οποίο νόμο οι πολιτικές δυνάμεις δεν λένε με ελάχιστες εξαιρέσεις, σχεδόν τίποτα. (σ.σ. αυτο μπορει να γινει μονο ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ και περισσοτερα ακομα θα γινουν, ενημερωθητε απο τις Προγραμματικες Δηλωσεις της ελληνων Συνελευσις)

Θα πρέπει λοιπόν να αλλάξει όλη η Βουλή εάν θέλουμε να δούμε οτιδήποτε υπέρ των ανθρώπων να βγαίνει από εκεί μέσα… Πρέπει επιτέλους εμείς οι Έλληνες να καταλάβουμε ότι το κράτος είναι εχθρός μας και όχι εκπρόσωπος μας.. Κράτος και τραπεζίτες πηγαίνουν χέρι χέρι και εμείς χάνουμε τις περιουσίες μας με την ευλογία πάντα των κυβερνήσεων μας..

Και αυτό δεν είναι ούτε θέμα ιδεολογίας της εκάστοτε κυβέρνησης, ούτε θέμα αρχηγού κάποιου κόμματος.. Όλοι εκεί μέσα είναι ένα και το αυτό.. Η ιδιοκτησία είναι ελευθερία. Και γι’ αυτό το λόγο την έβαλαν στο μάτι. Ξεκίνησαν πριν τα μνημόνια με τα δάνεια εκτοξεύοντας τεχνητά τις τιμές (δίνοντας δάνεια και στην κουτσή Μαρία), επεκτάθηκαν με τον ΕΝΦΙΑ, συνεχίζουν συμπιέζοντας εισοδήματα και πραγματική αγοραστική αξία και δεν θα σταματήσουν εκεί….

Ακούστε πολύ προσεκτικά τι μας λέει ο δικηγόρος στην συνέντευξη που έδωσε στον 98,4 και τα συμπεράσματα δικά σας..

 

ARVE

Αν δεν κάνουμε λάθος, όταν μας έβαλε ο Παπανδρέου στα μνημόνια το χρέος ήταν περί τα 230 δις με ΑΕΠ περί τα 180 δις.. οπότε το πρόβλημα αν τώρα έχουμε φθάσει στα 420 είναι ακόμα μεγαλύτερο.. Αυτό που αναφέρει ο Κ. Ντίλης για τον τρόπο που δίνουν το ευρώ είναι γνωστό εδώ και καιρό σε όσους ασχολούνται.. δεν είναι κάτι καινούργιο.

Από την στιγμή που η κεντρική σου τράπεζα (που είναι παράρτημα της ΕΚΤ) δεν ελέγχεται από εσένα αλλά από “άλλους”.. το χρήμα που δίνεται έτσι όπως λέει ο κ. Ντίλης, με αυτά τα επιτόκια, είναι προφανές ότι δίνεται με σκοπό αυτό που περιγράφει.. Να σε φεσώσει.. Και μετά να γίνεις “χειραγωγίσιμος”.

Αν ενός λαού του ελέγχουν το χρήμα.. τότε φαντάζομαι ότι ελέγχουν τον λαό τον ίδιο.. Μόνο μερικές παγκοσμίως κεντρικές τράπεζες δεν “ελέγχονται” από “εξωτερικούς” παράγοντες.. Η μια είναι της Ρωσίας, η άλλη του Ιράν, η άλλη της Βόρειας Κορέας.. και μερικές ακόμη..

Όπως και να’ χει πάντως το θέμα με τα κόκκινα δάνεια είναι πολύ σοβαρό και είναι εγκληματικό όλο το σύστημα που έχουν στήσει για την υφαρπαγή της περιουσίας των ανθρώπων..

lumi-news.gr

σ.σ.