Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Τα κβαντικά φαινόμενα φταίνε, όχι οι Άριστοι!

Τα κβαντικά φαινόμενα φταίνε, όχι οι Άριστοι!
Τα κβαντικά φαινόμενα φταίνε, όχι οι Άριστοι!

Του Ορθαγόρα

Κούλριχ φον ντεν Γκνόριζεν

Α, όλα κι όλα, Συνέλληνες, το παρατραβάτε το σκοινί, κι εγώ δεν την μπορώ την αδικία. Γι’ αυτό αποφάσισα να βάλω τα πράγματα στην σωστή θέση της όλης ιστορίας. Σας ακούω τόσον καιρό να σούρνετε τα εξ αμάξης στους αρίστους μας και απορώ κι εξίσταμαι για την αστοχασιά σας. Αιδώς, κυρίες και κύριοι, αιδώς! Φτάνει πχιά με τις αήθεις επιθέσεις στον Κούλριχ φον ντεν Γκνόριζεν και στο ‘πιτελικό γκουβέρνο του. Δεν φταίει ο καγκελάριος για τις… συμπαντικές παραξενιές. Και δεν θα φορτωθεί άπασες τις αμαρτίες εκείνου του ριζαίου σαλτιμπάγκου που επιμένει να κρύβεται πίσω από τις λέξεις. Ούτε των παλαιοτέρων. Ούτε καν τις δικές σας. Χρειάζεται χώρο ο μετάνθρωπος, για να φορτώσει τις δικές του. Τόσο προνοητικός! Αν και γνωρίζει καλά πως είναι κομματάκι δύσκολο να περιπέσει σε αμαρτήματα η μεγαλειότης Του. Ναι, αυτό το γνωρίζει. Παιδιόθεν. Από τότε που ο θεοσεβής πατήρ του τον εδίδαξε πως «ασθενής και… ολιγόνους αμαρτίαν ουκ έχει».

Αριστόκοσμος και Πλεμπόκοσμος

Όσοι γνωρίζετε κατιτίς από μοδέρνες επιστημονικές θεωρίες, θα έχετε ίσως ακούσει για τα παράλληλα σύμπαντα, τους πολλαπλούς κόσμους που συνυπάρχουν και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, παράγοντας παράξενα «κβαντικά φαινόμενα». Όσοι, πάλι, δεν αγαπάτε το κολύμπι σε τόσο βαθιά νερά, ίσως έχετε διαβάσει τα βιβλία (ή έχετε δει τις ταινίες) με πρωταγωνιστή τον Χάρι Πότερ. Θα θυμάστε, λοιπόν, ότι στο μυθιστορηματικό σύμπαν της Ρόουλινγκ συνυπάρχουν ταυτόχρονα δύο παράλληλοι κόσμοι -αυτός των μάγων και αυτός των κοινών θνητών, των μαγκλ. Γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Μα για να κατανοήσετε, Συνέλληνές μου, ότι και στην χώρα μας έχουμε συνύπαρξη δύο κόσμων. Του Αριστόκοσμου και του Πλεμπόκοσμου.

Αν και ξεδιπλώνονται σε διαφορετικές διαστάσεις, εντούτοις οι δύο αυτοί κόσμοι έχουν αρκετές ομοιότητες μεταξύ τους. Επιπλέον, μοίρα σκληρή και ανερμήνευτη έδεσε στενά τον έναν με τον άλλον και όρισε πως θά ‘ρθει καιρός που θα συγκρουστούν και θα ενωθούν «εις σάρκαν μίαν». Τ’ αναπότρεπτα σχέδια της μοίρας οι Πλεμπαίοι μήτε που τ’ ανθίστηκαν. Τα πήραν, όμως, χαμπάρι οι Άριστοι και σφόδρα θορυβήθηκαν. Διότι ήσαν οι ίδιοι λιγοστοί, ενώ οι άλλοι μιλιούνια αριθμούσαν. Συνεκλήθησαν, λοιπόν, και συναπόφασισαν ν’ ανοίξουν πύλη προς τον Πλεμπόκοσμο και ν’ αποστείλουν μερικές χιλιάδες δικούς τους, με εντολή να ελέγξουν τους Πλεμπαίους και, ει δυνατόν, να τους εξευγενίσουν, να τους μεταλλάξουν σε Αρίστους. Οι απεσταλμένοι θα πηγαινοέρχονταν από τον έναν κόσμο στον άλλον, διαδραματίζοντας ίδιους ρόλους και στους δύο.

Για να μην τα πολυλογώ, ύστερα από σωρεία αποτυχημένων πειραμάτων στο δικό τους CERN, κατάφεραν τελικά ν’ ανοίξουν πύλη μέσω μιας… αριστόχεστρας. Και κάπως έτσι, όπως τα λύματα σε πέλαγο καθάριο, χύθηκαν στον κόσμο μας οι Άριστοι. Κι έφτιαξαν δόγματα και κόμματα και χρώματα, και μας χώρισαν σε χίλια δυο κομμάτια, φλομώνοντάς μας με κάθε λογής φρου φρου κι αρώματα. Και κύλησαν οι εποχές οι αριστόκτιστες κι ήρθε η ώρα η τρανή, η ορισμένη από την μοίρα, κι άρχισαν να συγκρούονται οι κόσμοι -οι φυσαλίδες, όπως τις λέει ο Νανόπουλος. Κι έλαχε στον αρχιάριστο, τον Κούλριχ φον ντεν Γκνόριζεν, να ολοκληρώσει επί των ημερών του ό,τι αφήκαν οι άλλοι ανολοκλήρωτο.

Τ’ αριστοκβαντικά φαινόμενα

Καθώς λένε οι ειδικοί, που γιόμισε ο τόπος από δαύτους, όταν χτυπούν η μια την άλλη οι φυσαλίδες, μπερδεύονται ενίοτε οι χωρόχρονοι και πράγματα περίεργα -σαν κι αυτά για τα οποία μιλούσε ο Γουίλι ο μαύρος θερμαστής από το Τζιμπουτί- λαμβάνουν χώρα και στους δυο τους κόσμους. Για παράδειγμα, ένα τρένο που κινείται κανονικά στον Αριστόκοσμο μπορεί να βρεθεί ξαφνικά σε ράγες του Πλεμπόκοσμου. Ή ένας πολιτικός που δίνει συνέντευξη τύπου στον Αριστόκοσμο ενδέχεται, από κάποια στιγμή και μετά, να μιλάει για το ίδιο θέμα και στους ίδιους ανθρώπους, αλλά στον Πλεμπόκοσμο! Και χωρίς κανείς να το έχει πάρει χαμπάρι! Αυτού του είδους τα κβαντικά φαινόμενα είναι στις μέρες μας πολύ συχνά και ευθύνονται για ποικίλες (μικρές και μεγάλες) παρεξηγήσεις.

Ύστερα από ενδελεχή έρευνα, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι κβαντικό φαινόμενο ήταν και το θανατικό στα Τέμπη. Η εμπορική αμαξοστοιχία δεν ήταν του δικού μας κόσμου, αλλά του Αριστόκοσμου. Ένα βίαιο χωροχρονικό τράνταγμα, που προκάλεσε ο εναγκαλισμός των φυσαλίδων, την έστειλε στις δικές μας ράγες και στην ίδια γραμμή που εκινείτο ο συρμός 62. Κατά κακή μας τύχη, το αριστότρενο βρέθηκε σε πορεία αντίθετη προς αυτήν του πλεμπότρενου. Αποχρώσες ενδείξεις (αν όχι αποδείξεις), ότι έτσι έγιναν τα πράγματα, αποτελούν αφενός οι αγνοούμενοι που ακόμη δεν έχουν βρεθεί και αφετέρου το μανιτάρι φωτιάς που ακόμη δεν έχει εξηγηθεί. Σύμφωνα με τους πληροφοριοδότες μου, τα πράγματα είναι απλά. Η σύγκρουση επέφερε δεύτερο χωροχρονικό τράνταγμα, μικρότερο από το πρώτο, με αποτέλεσμα όσοι για εμάς είναι τώρα αγνοούμενοι να μεταφερθούν εν ριπή οφθαλμού κάπου στον Αριστόκοσμο. Όσο για το μανιτάρι, δεν είναι παρά το ενεργειακό αποτύπωμα αυτού του χωροχρονικού τραντάγματος.

Οι ίδιες πηγές με διαβεβαιώνουν ότι θύμα κβαντικού φαινομένου έπεσε και ο ταλαίπωρος ο Μηταράκης. Ενώ έδινε συνέντευξη στο BBC του Αριστόκοσμου, την ώρα που μιλούσε για το Μετρό της εκεί Θεσσαλονίκης το οποίο λειτουργεί κανονικότατα, τσουπ! ένα τράνταγμα, από τα γνωστά, άλλαξε το σκηνικό και τον έφερε να μιλάει στο εδώ BBC. Όταν, πολύ αργότερα, κατάλαβε τι είχε συμβεί, ο έντιμος αυτός άριστος έσπευσε με διορθωτική δήλωση να μπαλώσει την κατάσταση. Κι αν δεν τα κατάφερε, δεν ευθύνεται ο ίδιος. Όρκος βαρύς κι ασήκωτος τον εμποδίζει ν’ αποκαλύψει την πραγματική αλήθεια. Και, όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν ξέρει να λέει καλά ψέματα ο δυστυχής.

Αλλά το μεγαλύτερο και αθωότερο θύμα των κβαντικών φαινομένων είναι ο καγκελάριος, Κούλριχ φον ντεν Γκνόριζεν. Κάθε -μα κάθε!- φορά που το επιτελείο του προσπαθούσε να τον ενημερώσει για τα τεκταινόμενα στον Πλεμπόκοσμο, απανωτά και εντελώς ιδιότυπα χωροχρονικά τραντάγματα έστελναν το πνεύμα του στον Αριστόκοσμο, αφήνοντας πίσω μόνον το άλογο σαρκίο του. Το ίδιο έγινε με την μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα, το ίδιο με τις υποκλοπές, το ίδιο με τον ΟΣΕ, το ίδιο και σε πλείστες άλλες περιπτώσεις. Έτσι, ενώ οι επιτελείς έκαναν άριστα την δουλειά τους, όπως την κάνουν πάντα άλλωστε, η Αυτού Μεγαλειότης παρέμενε βυθισμένη στο ανελέητο σκοτάδι της αγνωσίας. Δεν γνώριζε ο αρχιάριστος, δεν γνώριζε! ΑΝ γνώριζε, δεν θα επέτρεπε να συμβούν όσα δυσάρεστα συνέβησαν. Να το γνωρίζετε αυτό, Συνέλληνες, και να μην σούρνετε αστόχαστα τα εξ αμάξης μήτε στον τρισμέγιστο μήτε στους αρίστους που τον πλαισιώνουν. Για όλα φταίνε τα μπαμπέσικα φαινόμενα τα κβαντικά!

Απόδραση απ’ την αριστοκβαντική μυθοπλασία 

Μπορεί τα παραπάνω να έχουν άρωμα μυθοπλαστικό, αλλά οι δύο κόσμοι είναι κατά κάποιον τρόπο υπαρκτοί. Μόνο που οι «Άριστοι» (όλων των κομμάτων, δογμάτων, και χρωμάτων) είναι φύσει και θέσει αριστοτέχνες στο ψεύδος, στην εξαπάτηση, στην ρεμούλα, και στην κλεψιά. Και διαβιούν πολυτελώς στον δικό τους περιχαρακωμένο κόσμο, στο δικό τους κάστρο, απομυζώντας και σκοτώνοντας όλους τους εκτός των τειχών. Οι αιμοδότες (που οι «Άριστοι» τους ονόμασαν υποτιμητικά «Πλεμπαίους»), ενώ από την φύση τους είναι άξιοι και πανάξιοι δημιουργοί, ξέπεσαν σ’ αυτήν την άθλια κατάσταση, γιατί εμπιστεύτηκαν τον βίο τους στους ψευδοαρίστους και αρκέστηκαν στον ρόλο του επιδοματία δουλοπάροικου.

Ανάμεσα στους δύο κόσμους υπάρχει κι ένας τρίτος, που αγωνίζεται να γκρεμίσει τον «Αριστόκοσμο» και να βγάλει από το τέλμα τον θνήσκοντα «Πλεμπόκοσμο». Αυτός ο κόσμος αποτελείται από ενεργούς Πολίτες-Οπλίτες, αρματωμένους με ανίκητα αξιακά και χρηματοοικονομικά όπλα, και αποφασισμένους να επαναφέρουν τον Άνθρωπο στην θέση που του πρέπει από την ίδια του την φυσιολογία και την δημιουργία. Όλοι τούτοι οι Πολίτες-Οπλίτες συγκροτούν την συλλογική ολότητα της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ. Και σε καλούν να συνενωθείς μαζί τους. ΤΩΡΑ! Πριν να είναι για όλους αργά.

Πηγή

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiFFAKiGECWxusOmp-2UbnkvPHqcwxFQt6MH8vwlU_O3piptytCtFl3_KCLh3QCokePpHppkTo3ojpljHHS9rJfnaf2SGdCtgAhaEnZkxmDIBZYl9szkjzCVS7_ogiLH8CJWCXTFjAMxGgNT3S-JVEKAX0NDYimlMDnAoMOIWCfIQJ7gBK26dnQog/s488/e,sy..jpg

Ε.ΣΥ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esydthessalonikis@gmail.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ