Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Το πρόγραμμα «Σπίτι μου» δεν είναι για όλους τους Έλληνες

Το πρόγραμμα «Σπίτι μου» δεν είναι για όλους τους Έλληνες
Το πρόγραμμα «Σπίτι μου» δεν είναι για όλους τους Έλληνες

Του Πέτρου Ιακώβου

Εν όψει των Εθνικών Εκλογών που επίκεινται την Άνοιξη του 2023, η κομματική Βουλή συνεπικουρώντας την παράταξη που κυβερνά, στα πλαίσια μιας δήθεν στεγαστικής πολιτικής, υπόγραψε πριν μόλις ένα μήνα τον νόμο 5006/2022, (ΦΕΚ 239 Α΄/22 – 12 – 2022), με τίτλο «Σπίτι μου – στεγαστική πολιτική για τους νέους, αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για κοινωνική κατοικία, στεγαστική αποκατάσταση πυρόπληκτων στην περιοχή «Μάτι» και άλλες διατάξεις».

Με τον νόμο αυτό η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει πολίτες και ζευγάρια πολιτών με ηλικίες από 25 έως 39 έτη, στην διαδικασία να δανειοδοτηθούν από τις τράπεζες μέχρι του ποσού των 150 χιλιάδων ευρώ και η αποπληρωμή του δανείου αυτού να κρατήσει 30 ολόκληρα χρόνια.

 Ο σκοπός αυτών των δανείων είναι να αγοράσουν οι πολίτες αυτοί, κάποιες μυρμηγκοφωλιές, δηλαδή κάποια μεταχειρισμένα διαμερίσματα σε πολυκατοικίες με παλαιότητα τουλάχιστον 15 ετών, με αξία έως 200.000 ευρώ και με εμβαδόν έως 150 τ.μ..

 Ο νόμος 5006/2022, είναι ένας από αυτούς που ανήκουν στη σειρά των δόλιων μνημονιακών νόμων. Αποτελείται από 9 μέρη, με πλήθος κεφαλαίων το κάθε μέρος και με ένα σύνολο από 46 άρθρα, τα περισσότερα των οποίων είναι εντελώς ετερόκλητα μεταξύ τους.

 Τα άρθρα αυτά είναι γεμάτα με διακρίσεις και διαχωρισμούς μεταξύ των διαφόρων κοινωνικών ομάδων, δημιουργώντας συνθήκες ανισότητας και φθόνου, καθώς δεν έχουν όλοι οι πολίτες τις ίδιες ευκαιρίες εργασίας και οικονομικές απολαβές, για να μπορέσουν να αγοράσουν το δικό τους σπίτι με δάνειο.

Με τα αριθμητικά δεδομένα του προγράμματος «Το σπίτι μου», μπορούμε να υπολογίσουμε με βάση τις μέγιστες αξίες ότι, εφόσον ένα διαμέρισμα κοστίζει 200.000 ευρώ και το μέγιστο ποσό δανείου που μπορεί να πάρει ο πολίτης είναι 150.000 ευρώ, θα πρέπει ο πολίτης να διαθέτει προσωπικό κεφάλαιο τουλάχιστον 50.000 ευρώ για να αγοράσει το διαμέρισμα. Δηλαδή ευκολά βγάζουμε το συμπέρασμα ότι ο πολίτης θα παίρνει δάνειο στο 67% της αξίας του διαμερίσματος και το υπόλοιπο 33% θα πρέπει να το συνεισφέρει ο ίδιος με δικά του χρήματα. Επίσης αυτός που θα πάρει το δάνειο ακόμη και άτοκα, θα πρέπει να το αποπληρώσει σε 30 έτη πληρώνοντας μηνιαία δόση η οποία υπολογίζεται σε σημερινές τιμές στα 417 ευρώ!

Για να αντιληφθούμε την δολιότητα, αλλά και την προχειρότητα του νόμου αυτού, αρκεί να σκεφτούμε ότι από το πρόγραμμα «Το σπίτι μου»,  αμέσως – αμέσως αποκλείονται οι πολίτες που δουλεύουν με πλήρη απασχόληση, οι οποίοι αμείβονται με τον νόμιμο κατώτατο μισθό που ορίζεται από την Υπουργική Απόφαση υπ’ αρίθμ. 38866/2022 (ΦΕΚ αρ. 2030, τεύχος Β/21-4-2022) με τίτλο « Καθορισμός κατώτατου μισθού και κατώτατου ημερομισθίου για τους υπαλλήλους και τους εργατοτεχνίτες όλης της χώρας» ο οποίος είναι 713,00 ευρώ μεικτά και 611 ευρώ καθαρά, καθώς το μεικτό ετήσιο εισόδημά τους υπολείπεται του ελάχιστου ορίου των 10.000 ευρώ!

 Επίσης θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι ακόμη και αυτοί που καλύπτουν το μεικτό ετήσιο εισόδημα του ελάχιστου ορίου των 10.000 ευρώ, (833,3 ευρώ μεικτά), θα το σκεφτούν πάρα πολύ να αγοράσουν σπίτι αξίας 200.000 ευρώ, αφού τα επόμενα 30 χρόνια της ζωής τους, θα την περνούν με λιγότερα από 417 ευρώ τον μήνα που θα περισσεύουν μετά την πληρωμή της μηνιαίας δόσης των 417 ευρώ του άτοκου δανείου και φυσικά θα πρέπει να έχουν διαθέσιμα τα 50.000 ευρώ!

Φυσικά το δάνειο δεν θα είναι άτοκο για όλους από όσους το πάρουν, οπότε θα απαιτούνται δόσεις αρκετά μεγαλύτερες των 417 ευρώ!

Αντιλαμβανόμαστε το τι θα γίνει με αυτούς που θα πάρουν το δάνειο, ιδιαιτέρα τα ζευγάρια που έχουν παιδία ή τα ζευγάρια που ενδεχομένως θα αποφασίσουν να χωρίσουν μέσα στην διάρκεια των 30 ετών!

 Οι επήλυδες, δηλαδή αυτοί που εισήλθαν επιτιθέμενοι – επελαύναν,  στην χώρα μας, έχουν εξασφαλισμένη την κατοικία τους και όλα τα επι πλέον ευεργετήματα, κάτι που δεν μπορούν να απολαύσουν οι Έλληνες «επι ίσοις όροις» στην ίδια τους την χώρα.

Πρέπει να επισημάνουμε όμως ότι υπάρχει λύση στο τεράστιο πρόβλημα της στέγασης που ταλαιπωρεί τους Έλληνες οποιασδήποτε ηλικίας, καθώς και των αλλοδαπών που νομίμως βρίσκονται στην χώρα τα τελευταία χρόνια.

 Η λύση προκύπτει από τον Πολιτικό φορέα του Έθνους των Ελλήνων, την «Ελλήνων Συνέλευσις».

 Η «Ελλήνων Συνέλευσις» έχει πρόγραμμα στέγασης όλων των Ελλήνων με ισότητα. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας η δημιουργία των συνθηκών για την στέγαση και την Εργασία όλων των Ελλήνων, αλλά και αυτών που νόμιμα θα θέλουν να διαμένουν στην χώρα, χωρίς να έχουν περισσότερα δικαιώματα από τους γηγενείς.

 Δεν μπορεί να περάσουν απαρατήρητες οι Προγραμματικές δηλώσεις της «Ελλήνων Συνέλευσις» που αναφέρουν ότι ευθύς αμέσως με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, θα καταργηθούν όλοι οι υπάρχοντες φόροι επί της ακίνητης περιουσίας ώστε ο πολίτης να είναι πραγματικά κυρίαρχος και κύριος της εστίας του και της περιουσίας του. Ο φόρος για αγορά ακίνητης περιουσίας δεν θα είναι πάνω από 3 % και όχι 11 % που επί πολλά χρόνια πληρώνουμε για απλή μεταβίβαση. Για μεταβίβαση σε συγγενή πρώτου βαθμού είναι χωρίς φόρο.

Η Ελλήνων Πολιτεία θα διανείμει στον άξονα των Ελλάνιων Αξιών κρατική γη στους αυτόχθονες Έλληνες Ιθαγενείς και μόνο σε αυτούς χωρίς το δικαίωμα μεταπώλησης της. Επίσης κάθε νεογέννητο Ελληνόπαιδο θα αποκτά αυτομάτως ένα τμήμα πολεοδομημένης περιοχής στην χώρα.

 Η γενοκτονία που έχουν υποστεί οι Έλληνες από τα κομματικά καθεστώτα όλα αυτά τα χρόνια, θα μετατραπεί σε ευγονία στην Ελλήνων Πολιτεία.

 Για τις μητέρες που ανατρέφουν παιδιά θα υπάρχει πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη από την Πολιτεία. Από την πρώτη κιόλας μέρα που θα καθίσταται έγκυος με Ελλάνιο Γόνο, η Πολιτεία αναλαμβάνει πλήρως όλα τα έξοδα εγκυμοσύνης, γέννησης και ανατροφής του. Η Πολιτεία θα αποκαταστήσει όλες τις μητέρες όταν χρειαστεί να μπουν στην παραγωγική διαδικασία για τα χρόνια που έμειναν εκτός αυτής.

Μένει μόνο η απόφαση των Ελλήνων να αναλάβουν ενωμένοι την διακυβέρνηση της χώρας.

Πηγή

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihHeriR2fQ5Q5pAUEjSUq_mFkiBhcznz054X_PiKcmmh-t1lW2oZ6v1zthjK5-4wymdqCiiWKq_am15jmMmEobVpeyXxOrWaj72-vfXyroDERiBNeKtF6wT1HMZgX06jLq8OTbwLbS0sjVQgDo6g8GSysXBfJTqKEhzlZB2qmozgSMtK75cCmikMQV/s200/image.png

Ε.ΣΥ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esuelkordeliou@gmail.com

 

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – YOUTUBE

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ