Χρόνος ανάγνωσης: 9 λεπτά
Κακουργηματική δίωξη σε βάρος του Παναγιώτη Δημητρά για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης
Κακουργηματική δίωξη σε βάρος του Παναγιώτη Δημητρά για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης

Κακουργηματική δίωξη σε βάρος του Παναγιώτη Δημητρά για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης

 

Βαριά ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση ασκήθηκε σε βάρος του Παναγιώτη Δημητρά, διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι, γνωστού στις ελληνικές δικαστικές αρχές καθώς κατά καιρούς υποβάλλει εκατοντάδες μηνύσεις κατά πάντων.

Ο Παναγιώτης Δημητράς αντιμέτωπος με τη βαριά κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, διώχθηκε ποινικά από τις εισαγγελικές αρχές της Κω, μετά από έρευνα που διενεργήθηκε για καιρό για παράνομη διακίνηση μεταναστών στη χώρα μας.

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΑΚΕΡΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ….

Η εισαγγελία της Κω άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) για εγκληματική οργάνωση και διευκόλυνση μεταναστών

Σοβαρές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα αποδίδει η Εισαγγελία Κω, αξιοποιώντας σχετική δικογραφία του Λιμενικού Σώματος, στον Παναγιώτη Δημητρά, τον διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), για «συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό να παραλαμβάνει στοιχεία πολιτών τρίτων χωρών, οι οποίοι επιχειρούν παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, προκειμένου να διευκολύνει την παράνομη είσοδο και διαμονή αυτών, αποστέλλοντας στις Αρχές τα πλήρη στοιχεία τους και το ακριβές σημείο εντοπισμού τους στη χώρα, προκειμένου οι τελευταίοι να υπαχθούν στις διαδικασίες ασύλου».

Επίσης ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του Τόμι Όλσεν, ιδρυτή και διευθυντή της ΜΚΟ Aegean Boat Report.

Και όλα αυτά με την επιβαρυντική περίπτωση της τέλεσης αυτών των αδικημάτων «κατ’ επάγγελμα, καθώς από την υποδομή που έχει δημιουργήσει (δηλαδή τη λειτουργία της οργάνωσης Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι) προκύπτει πρόθεση επανειλημμένης τέλεσης της πράξης και πορισμός εισοδήματος».

Υπόθεση Κω

Σύμφωνα με το athensreviewofbooks.com, τον Ιούλιο του 2021 η Λιμενική Αρχή Κω ενημερώθηκε από στρατιωτικό φυλάκιο για την είσοδο φουσκωτής λέμβου με ικανό αριθμό παράνομων μεταναστών εντός ελληνικών χωρικών υδάτων με κατεύθυνση τις ακτές του νησιού. Στελέχη της Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στη συγκεκριμένη περιοχή και εντόπισαν τη λέμβο κενή στην παραλία. Άμεσα ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό τους στην ξηρά. Συνέλαβαν δε τρεις Τούρκους φερόμενους ως διακινητές. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισε το Λιμενικό της Κω και εστάλη προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω στις 21.7.2021, με κοινοποίηση και στο Υπουργείο Ναυτιλίας, κυρίως εμπλεκόμενοι για κατ’ εξακολούθηση παράβαση του άρθρου 148 ΠΚ (Κατασκοπεία) και του άρθρου 187 ΠΚ (Εγκληματική Οργάνωση) είναι οι «ημεδαπός δικηγόρος, πρόεδρος γνωστής ΜΚΟ Παναγιώτης Δημητράς, Τούρκος διακινητής “Fisher”, Οργανωτής-μεταφορέας Solide Tchinda του Pierre (συλληφθείς) και το Ιδρυτικό στέλεχος Ευρωπαϊκής ΜΚΟ Tommy Ohlsen».

Ταυτόχρονα η Λιμενική Αρχή έγινε αποδέκτης μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον επικεφαλής της ΜΚΟ «Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι» δικηγόρο Παναγιώτη Δημητρά, τα οποία περιελάμβαναν στοιχεία των Παράνομα Εισερχομένων Προσώπων (ΠΕΠ) και ατομικές φωτογραφίες τους που είχαν ληφθεί από τα σημεία στα οποία κρύβονταν, ενώ παράλληλα ο αποστολέας Π. Δημητράς απαιτούσε από τις Αρχές την ένταξή τους στις διαδικασίες ασύλου. Σημειώνεται ότι τα υπόψη μηνύματα απεστάλησαν στη Λιμενική Αρχή πριν από τον εντοπισμό των ΠΕΠ. Τα εν λόγω παράνομα εισερχόμενα πρόσωπα, υπήκοοι Καμερούν, εντοπίστηκαν από τις Αρχές και ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες υποδοχής και ταυτοποίησής τους.

Οι μετανάστες ανέφεραν σχετικά με την παράνομη μεταφορά τους από την Τουρκία στην Ελλάδα ότι είχαν καταβάλει σε Τούρκο διακινητή στην Τουρκία το ποσό των 800 δολαρίων έκαστος. Επίσης, ανέφεραν ότι ο οργανωτής της μεταφοράς τους που βρισκόταν στη βάρκα μαζί τους, κατόπιν εντολής του Τούρκου διακινητή στην Τουρκία, πριν από τον απόπλου από τα τουρκικά παράλια, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον προαναφερόμενο επικεφαλής της ελληνικής ΜΚΟ και του γνωστοποίησε την ακριβή ώρα του απόπλου, το δρομολόγιο του ταξιδιού τους, καθώς και τα στοιχεία των μεταναστών. Επιπροσθέτως, προ του απόπλου, ο Τούρκος διακινητής έδωσε στους ΠΕΠ οδηγία-εντολή να τραβούν βίντεο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους με σκοπό να τα στείλουν στο «Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι» ώστε να κατηγορήσουν την Ελλάδα σε περίπτωση που δεν κατάφερναν να φτάσουν στα ελληνικά παράλια.

Ο Τούρκος διακινητής, σύμφωνα με την αρχική συνεννόηση, ζήτησε από τον οργανωτή τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των ΠΕΠ καθώς και το σημείο άφιξής τους, προκειμένου να τα αποστείλει στον Π. Δημητρά προς επιβεβαίωση της άφιξής τους. Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα των παράνομα εισερχομένων προσώπων (ΠΕΠ), τελικά όταν έφτασαν στην παραλία της Κω, χωρίστηκαν και κρύφτηκαν, ο καθένας τραβούσε ατομική φωτογραφία από το σημείο όπου κρυβόταν και την έστελνε στον οργανωτή, ο οποίος μετά τις απέστειλε όλες στον επικεφαλής της «ανθρωπιστικής» ΜΚΟ Π. Δημητρά. Σύμφωνα με τη δικογραφία, «η Λιμενική Αρχή Κω καθώς και οι τοπικές Αστυνομικές Αρχές έγιναν δέκτες μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπου ο αποστολέας αυτών φέρεται να είναι ημεδαπός με στοιχεία Δημητράς Παναγιώτης “Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι” αναφορικά με εντοπισμό δύο -02- αλλοδαπών, οι οποίοι φέρεται να είχαν εισέλθει παρανόμως στην Κω την ίδια ημέρα, προκειμένου να ενταχθούν στις διαδικασίες ασύλου, δηλώνοντας τα πλήρη στοιχεία αυτών καθώς και την τοποθεσία που βρίσκονται. Την ίδια ημέρα σε μεταγενέστερο χρόνο απεστάλη έτερο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον ίδιο ως άνω αποστολέα με τα στοιχεία των υπολοίπων παράνομων αλλοδαπών.»

Στη δικογραφία που σχημάτισε το Λιμεναρχείο της Κω αναφέρεται παρακάτω ότι «ο Solide Tchinda λίγο πριν αναχωρήσουν για την Ελλάδα επικοινώνησε με μια ΜKO για να της γνωστοποιήσει ότι ετοιμάζονται να επιβιβαστούν στην λέμβο. Ανέφερε ακόμη ότι ο Alex υπέδειξε στον Solide Tchinda να επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τον δικηγόρο “Δημητρά” και τον Νορβηγό με όνομα Tommy, ο οποίος ήταν μέλος της ΜKO “Aegean Boat Report”, παρέχοντάς του τους σχετικούς τηλεφωνικούς αριθμούς. Επίσης κατέθεσε ότι την 10-06-2021 είχαν προσπαθήσει ανεπιτυχώς να εισέλθουν διά θαλάσσης στην Κω από την Τουρκία και όταν επέστρεψαν στις τουρκικές ακτές ο “Pierre” (: ψευδώνυμο του Solide Tchinda) τους παρότρυνε να συλλέξουν στοιχεία, ώστε με τη βοήθεια δικηγόρου ονόματι “Δημητράς” να προβούν σε καταγγελία κατά των ελληνικών Αρχών για παράνομη επαναπροώθηση, με κάλυψη του χρηματικού ποσού από τις προαναφερθείσες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. (…)

Επίσης, ο Alex που φέρεται να είναι ο διακινητής στην Τουρκία υποδείκνυε στον Solide Tchinda που φαίνεται ως ο διακινητής που μεταφέρει τους παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα να επικοινωνήσει μαζί του μόλις έφταναν σε Ελληνικό έδαφος, ώστε εν συνεχεία ο Alex να μεταβιβάσει στον δικηγόρο “Δημητράς” το ακριβές σημείο αποβίβασης των παράνομων μεταναστών μέσω GPS του κινητού καθώς και φωτογραφίες τους».

Κατόπιν τούτων στη δικογραφία τονίζεται ότι: «Υπό το πρίσμα των προεκτεθέντων … παρακαλούμε όπως εκδώσετε Εθνικά Εντάλματα Συλλήψεων για τους κάτωθι:

(α) Tchinda Solide του Pierre και της Juline, ημερομηνία γεν. 19-04-1982, υπήκοος Καμερούν, προσωρινός κάτοικος ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α Κω.

(β) Mahazou Minka του Mahazoo και της Hadisa, ημερομηνία γέννησης την 29-06-1994, υπήκοος Καμερούν, προσωρινός κάτοικος ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α Κω.

(γ) Δημητρά Παναγιώτη, ημεδαπό, φερόμενο μέλος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης με την ονομασία «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι».

και Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης για τον αλλοδαπό με στοιχεία Olsen Tommy, υπήκοος Νορβηγίας, φερόμενο μέλος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης με την ονομασία “Aegean Boat Report”. Επιπροσθέτως σε περίπτωση εντοπισμού και εξακρίβωσης των ατόμων που φέρουν τα διακριτικά ονόματα «Alex» και «Fisher» θα επανέλθουμε με νεοτέρα μας, προκειμένου να εκδοθούν σχετικά εντάλματα σύλληψης. (…)

»Τέλος, παρακαλούμε όπως διατάξετε στη ΑεΑ/Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τον εντοπισμό και την επιβεβαίωση του φυσικού προσώπου της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του email panayotedimitras@gmail.com μέσω του οποίου εστάλησαν στην Υπηρεσία μας τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αναφορικά με την παράνομη διακίνηση αλλοδαπών που σημειώθηκε την 13-07-2021 και 14-07-2021 στην ν. Κω τα οποία επισυνάπτονται με την παρούσα.»

Υπόθεση Λέρου – Φαρμακονησίου

Ένα μήνα μετά, στις 24 Αυγούστου 2021, η Λιμενική Αρχή Λέρου έγινε αποδέκτης μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον Π. Δημητρά, επικεφαλής της ΜΚΟ «Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι», σχετικά με την άφιξη αλλοδαπών στο Φαρμακονήσι δικαιοδοσίας τής εν λόγω λιμενικής αρχής. Τα μηνύματα περιλάμβαναν τα στοιχεία των Παράνομα Εισερχομένων Προσώπων (ΠΕΠ), και ο αποστολέας απαιτούσε να ενταχθούν στις διαδικασίες ασύλου. Οι ΠΕΠ τελικά εντοπίστηκαν 24 ώρες μετά την αποστολή των σχετικών μηνυμάτων διότι είχαν κρυφτεί σε δυσπρόσιτη δασώδη περιοχή. Οι Λιμενικοί συνέλαβαν τρεις φερόμενους διακινητές. Κυρίως εμπλεκόμενοι σε αυτή την υπόθεση είναι, σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Τούρκος διακινητής, στρατιωτικός, αξιωματικός του Τουρκικού Λιμενικού, Abu Rashua, ο Παλαιστίνιος οργανωτής Alghalban Rami, ο Παναγιώτης Δημητράς και ο Tommy Ohlsen.

Οι μετανάστες κατέθεσαν σχετικά με την παράνομη μεταφορά τους από την Τουρκία στην Ελλάδα, ότι είχαν καταβάλει σε Τούρκο διακινητή στην Τουρκία το ποσό των 1000 δολαρίων έκαστος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τούρκος διακινητής Abu Rashua, για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των μεταναστών, τους διαβεβαίωσε πως το ταξίδι τους θα ήταν επιτυχημένο αποκαλύπτοντας παράλληλα την ιδιότητά του και επιδεικνύοντας την ταυτότητά του ως αξιωματικού της Τουρκικής Ακτοφυλακής. Επιπλέον εξήγησαν πως το συγκεκριμένο νησί επιλέχθηκε από τον διακινητή ως προορισμός γιατί υπάρχει σε αυτό στρατιωτική βάση και όχι αστυνομία.

Ανέφεραν πως ο Τούρκος διακινητής, μέσω ενός υπηκόου Παλαιστίνης που είχε ορίσει ως οργανωτή, ζήτησε φωτογραφίες των ΠΕΠ πριν από τον απόπλου του σκάφους από τα τουρκικά παράλια, όπως και μετά την άφιξή τους στην Ελλάδα, προκειμένου να τις αποστείλει στον συγκεκριμένο δικηγόρο, επικεφαλής της ΜΚΟ «Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι», καθώς και στην Ευρωπαϊκή ΜKO “Agean Boat Report”, οι οποίοι θα φρόντιζαν για τις περαιτέρω διαδικασίες παραμονής τους, όπερ και εγένετο. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ο Παλαιστίνιος επικοινώνησε με συνεργάτη του Τούρκου διακινητή ο οποίος του έστειλε τηλεφωνικό αριθμό που ανήκει στην παραπάνω Ευρωπαϊκή ΜKO και τον συμβούλευσε να επικοινωνήσει με την άφιξή τους. Εν συνεχεία μόλις αποβιβάστηκαν στο Φαρμακονήσι ο παλαιστίνιος οργανωτής επικοινώνησε με την ΜKO του Tommy Ohlsen και τους έστειλε τα στοιχεία των μεταναστών καθώς και το σημείο στο οποίο κρύβονταν.

Αξίζει να σημειωθεί σύμφωνα με λεγόμενα των μεταναστών, περίπου μια ώρα μετά την άφιξή τους δημιουργήθηκε μια Ομάδα στην εφαρμογή WhatsApp με διαχειριστή τον Παναγιώτη Δημητρά, και άλλους εγχώριους συνεργάτες του, ο οποίος ζήτησε από τον Παλαιστίνιο οργανωτή φωτογραφίες των μεταναστών, τα στοιχεία τους, καθώς και το στίγμα της τοποθεσίας τους, ενώ αργότερα ο Δημητράς τους προώθησε αποδείξεις αποστολής των σχετικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχαν αποσταλεί στη Λιμενική Αρχή Λέρου. Παράλληλα τον συμβούλευσε να πάρει τους μετανάστες και να μεταβούν στην στρατιωτική βάση όπου θα τους έδιναν φαγητό και θα προχωρούσαν οι διαδικασίες για την παραμονή τους.

Στη νέα δικογραφία η οποία εστάλη στην Εισαγγελία στις 26 Αυγούστου 2021, σημειώνεται ότι «κατόπιν αξιοποίησης προανακριτικού υλικού διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω συμμετείχαν σε δομημένη εγκληματική οργάνωση με διακριτούς ρόλους ως κάτωθι: ο Abu Rashua φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο στην διακίνηση μεταναστών, ο Johnson Alfex Fufeneh φέρεται να είχε ρόλο συντονιστή αναλαμβάνοντας τις επικοινωνίες, ο Alghalban Rami φέρεται να είχε ρόλο χειριστή της λέμβου και να είχε λάβει οδηγίες σχετικά με την διακίνηση, ο Ismail Addideh Mohmed φέρεται να έδωσε το κινητό του στον Johnson Alfex Fufeneh προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι προαναφερόμενες επικοινωνίες, ο Δημητράς Παναγιώτης φέρεται να ήταν μέλος ομάδας της εφαρμογής Whatsapp μέσω της οποίας ζητήθηκε σε διακινούμενο να αποσταλούν φωτογραφίες και στοιχεία των διακινούμενων και φέρεται να συνδέεται με τον φερόμενο διακινητή Abu Rashua.

Προς πληρέστερη ενημέρωσή σας, αναφέρεται ότι για τον ημεδαπό με στοιχεία Δημητράς Παναγιώτης, έχει σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία από το Λιμεναρχείο Κω σύμφωνα με (δ) σχετική και διερευνάται υπόθεση από την Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου σύμφωνα με (ε) σχετικό.»

Και η νέα δικογραφία που σχημάτισαν οι Λιμενικές Αρχές καταλήγει: «Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, παρακαλούμε όπως εκδώσετε εθνικό ένταλμα σύλληψης για τον Παναγιώτη Δημητρά και διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον επικεφαλής της Μ.Κ.Ο. “Agean Boat Report”. Επιπροσθέτως, σε περίπτωση εντοπισμού και εξακρίβωσης του ατόμου που φέρει τα διακριτικό όνομα “Abu Rashua”, θα επανέλθουμε με νεοτέρα μας, προκειμένου να εκδοθεί σχετικό ένταλμα σύλληψης.»

Είναι αρκετά περίεργο έως ύποπτο ότι οι εισαγγελικές αρχές της Κω κρατούσαν ενάμιση χρόνο ασάλευτη τη δικογραφία που σχηματίστηκε. Για τέτοια μείζονα ζητήματα, θεωρούμε ότι ο χειρισμός τους θα έπρεπε να γίνεται ταχύτατα και από ειδικό εφέτη ανακριτή. Ήδη, όπως πληροφορηθήκαμε από δημοσίευμα του Γ. Παπαχρήστου («Τα Νέα», 28.11.2022) ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε εντολή να ανασυρθεί από το συρτάρι που είναι καταχωνιασμένη η εν λόγω δικογραφία. Ελπίζουμε η διερεύνηση να γίνει εξίσου αποτελεσματικά και με τους ίδιους τρόπους που έγινε στην MKO Human Rights 360, η «ανθρωπιστική» δράση της οποίας έγινε γνωστή όταν επιλήφθηκε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Έτσι αποκαλύφθηκε μια κεφαλή της λερναίας ύδρας που συκοφαντεί τη χώρα διεθνώς, υιοθετώντας την προπαγάνδα του Τούρκου δικτάτορα.

Αξίζει να σημειώσουμε, τέλος, για τη δράση του Δημητρά, ότι διαθέτει έξι (6) ΜΚΟ σε μια Ταχυδρομική Θυρίδα:

  1. «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι» (ΕΠΣΕ)

  2. «Εταιρεία Επικοινωνιακής και Πολιτικής Έρευνας» (ΕΤΕΠΕ)

  3. «Ελληνική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων» (ΕΟΔΜ)

  4. «Συνεργαζόμενων Οργανώσεων και Κοινοτήτων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Ρομά στην Ελλάδα» (ΣΟΚΑΔΡΕ)

  5. «Racist Crimes Watch – Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων»

  6. «Ένωση Ουμανιστών/-τριών Ελλάδας» (ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε) !

Έδρα όλων εμφανίζεται η Ταχυδρομική Θυρίδα 60820 στα Γλυκά Νερά. Οι ιδιωτικές αυτές ΜΚΟ έχουν επιπλέον οικογενειακό χαρακτήρα. Όταν λ.χ. ο Δημητράς εκπροσωπεί το ΕΠΣΕ, η γυναίκα του Ναυσικά Παπανικολάτου εκπροσωπεί την ΕΟΔΜ, κ.ο.κ.

Επίσης να επισημάνουμε ότι, σύμφωνα με απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης σε ερώτηση, πέρυσι, του βουλευτή Πειραιώς και Νήσων της ΝΔ κ. Χριστόφορου Μπουτσικάκη ο Δημητράς είχε υποβάλει 409 μηνύσεις από τις οποίες οι 263 είχαν αρχειοθετηθεί. Δηλαδή εργαλειοποιεί το δικαστικό σύστημα ώστε να επιτυγχάνει τους πολιτικούς στόχους του. Και για να μη μείνει αμφιβολία σε κανέναν για τις μεθόδους του, όταν ο βουλευτής επανήλθε με 2η ερώτησή του στις 28.6.2022 ερωτώντας «Πόσες μηνύσεις έχει υποβάλει ο Δημητράς κατά εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών», του εξαπέστειλε στις 11.7.2022 εξώδικο με το οποίο απαιτούσε να ανακαλέσει ο βουλευτής εντός 24 ωρών την ερώτησή του προς τον Υπουργό αλλιώς θα τον μηνύσει, πράγμα που έπραξε. Κλασική δηλαδή περίπτωση εκβιασμού. Με άλλα λόγια, εκτός από τον Τύπο επιδιώκει να φιμώσει και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο για τη δράση του. Τι ήθελε να κρύψει; Ότι, εκτός των χιλιάδων πολιτών που έχει μηνύσει αυτά τα χρόνια, τα τελευταία δύο χρόνια είχε μηνύσει 34 εισαγγελείς!

Δεν είναι όμως χωρίς σημασία οι καταγγελίες του κατά του πρωθυπουργού στις 24 Σεπτεμβρίου 2022, ότι ο Μητσοτάκης δεν απάντησε στον πρόεδρο (sic) Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν:

«Ο Μητσοτάκης ΔΕΝ απάντησε στις συγκεκριμένες καταγγελίες του Ερντονάν για το Αιγαίο: (…)  [Π]ριν από λίγα 24ωρα στο ίδιο βήμα [του ΟΗΕ] ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που κατηγόρησε την Ελλάδα ότι έχει μετατρέψει το Αιγαίο σε “νεκροταφείο” μεταναστών: “Η Ελλάδα διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Οι Έλληνες τυραννούν τους πρόσφυγες στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Δεν θέλουμε τα πτώματα παιδιών σαν τον Αϊλάν να ξεβράζονται στις ακτές μας. Η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο. Δυο μικρά παιδιά έχασαν την ζωή τους γιατί η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους (έδειξε φωτογραφία – στο πρώτο σχόλιο παρακάτω). Είναι η ώρα για την ΕΕ και τον ΟΗΕ να πουν stop σε τέτοια εγκλήματα, που είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος».

Η ασυδοσία δεκαετιών τον έκανε να μην κρατά ούτε τα προσχήματα: Ο Μητσοτάκης και ο… Πρόεδρος Ερντογάν. Ο «εγκληματίας» Μητσοτάκης και ο ανθρωπιστής Ερντογάν… Κάποια μέρα οι συνταγματολόγοι και άλλοι ευαίσθητοι που υπέθαλψαν το τέρας θα ντρέπονται και θα θέλουν να εξαφανίσουν τα εγκώμιά τους. Την ίδια ώρα κατήγγελλε σαν… «φερέφωνο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας» τη δημοσιογράφο Β. Σιούτη που αποκάλυψε τις σκευωρίες των «ανθρωπιστών» για το δήθεν πτώμα της «μικρής Μαρίας» στον Έβρο, που εξευτέλισε το Spiegel, σαν φερέφωνο της προπαγάνδας του Τούρκου δικτάτορα.

 


Το ψεμα της ΜΚΟ HumanRights360 Εχει Κοντα Ποδαρια

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ 2015 ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠτΔ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΡΟΣ Γ

ΑΦΜ χωρίς αντίκρισμα έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ σε αλλοδαπούς

ΠΟΣΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ;;;

Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ «ΧΟΛΕΡΑΣ»

Χρόνος ανάγνωσης: 9 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 9 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ