Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό
ΑΡΓΥΡΟΧΟΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
ΑΡΓΥΡΟΧΟΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Μία τεχνη που χανεται. Μία τέχνη που εξυπηρετούσε όχι μόνο τις ανάγκες της καλαισθησίας αλλά και της χρηστικότητας. Ασήμι ένα υλικό με εξαίρετα χαρακτηριστικά και ιδιότητες που για κάποιους λόγους μένει στα αζήτητα.

ΜΗΛΙΏΡΗ ΕΛΈΝΗ υποψήφια της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΈΛΕΥΣΙΣ συζήτα στην εκπομπή ” ΛΕΠΤΟΜΈΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΦΕΎΓΟΥΝ ” με την Μπακιρτζη Ελένη




ARVE

8.0 BIOTEXNIA

Η Ελλήνων Πολιτεία δίνει μεγάλη σημασία στον βιοτεχνικό κλάδο. Τα χειροποίητα παραδοσιακά είναι μέσα στην διαχρονική έκφραση τέχνης του γένους μας.
Είναι μια αξία διαχρονική, που θα ενισχυθεί από την Πολιτεία όσο το δυνατόν περισσότερο.
8.1. Η αγγειοπλαστική, γενικά τα κεραμικά, η χειροποίητη τέχνη της σιδηρουργίας, της χαλκουργίας, της αργυροχοΐας θα ενισχυθούν ιδιαιτέρως.
8.2. Μεγάλη έμφαση θα δοθεί στην χρυσοχοΐα που είναι από αρχαιοτάτων χρόνων Ελληνική Τεχνική και μας έχει αφήσει απείρου κάλλους τεχνουργήματα.
8.3. Στον τομέα της ένδυσης θα ενισχυθούν βιοτεχνίες, ύφανσης και κεντήματος με μεγάλο βάρος την άριστη ποιότητα των παραγομένων υλικών και προϊόντων με πρώτες ύλες της μητέρας Ελληνικής φύσης, όπως βαμβάκι, λινό κάνναβης, μετάξι κλπ.
8.4. Η παραγωγή υφασμάτων από μετάξι θα ενισχυθεί καθώς επίσης τεχνουργήματα, χειροποίητα, χαρακτικής και γλυπτικής, παραδοσιακά ή με καινοτόμες εφαρμογές.
8.5. Μεγάλη προώθηση θα δοθεί στις οικοτεχνίες για παραγωγή προϊόντων καπνού όπως τσιγάρα, πούρα κλπ καθώς και αλκοολούχων από απόσταξη ποτών όλων των ειδών όπως από κρεμμύδια, πατάτες, μούρα, μήλα και ότι άλλο είναι παραδοσιακό αλκοολούχο μπορεί να παραχθεί.
8.6. Το ίδιο θα ισχύει και για τους φυσικούς χυμούς.
8.7. Το κίνητρο για την προώθηση αυτών των δραστηριοτήτων είναι καθαρά φορολογικό και αναφέρεται στην φορολογική πολιτική του παρόντος.

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ