ΤΕΧΝΑΣΜΑ Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΕ 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ

ΤΕΧΝΑΣΜΑ Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΕ 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ
ΤΕΧΝΑΣΜΑ Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΕ 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ

Από την Τρίτη 26 Απριλίου ξεκίνησε το δικαίωμα υποβολής αίτησης για την επιδότηση καυσίμων κίνησης.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η δράση αυτή αφορά συνολικό έκτακτο προϋπολογισμό ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ του υπουργείου οικονομικών.

Να σημειωθεί όμως ότι στο υπουργείο οικονομικών ακόμα και ο υπουργός οικονομικών ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν έχει κανέναν έλεγχο των δημοσιονομικών και δεν αποφασίζει για τίποτα που αφορά τα οικονομικά της χώρας.

Η ρύθμιση των εσόδων και των εξόδων του κράτους συμβαίνει από την ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων που αντικατέστησε την εφορία από την εποχή διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων που βρίσκονται μέσα στη βουλή.

Βέβαια ανάμεσα τους βρίσκεται ως αρχηγός πολιτικού σχηματισμού και αντιπροσωπεύει μερίδα πολιτών ο υπουργός οικονομικών εκείνης την εποχής και είναι ωφέλιμο να θυμηθούμε τι έλεγε:

Η πλατφόρμα επιδότησης fuel pass μέσω του voucher.gov.gr  στήθηκε πολύ γρήγορα από την κυβέρνηση παρόλο που η ιδία αδυνατεί να στήσει πλατφόρμες ελέγχου που πρέπει να δώσουν ανάσα ζωής σε κοινωνικές ομάδες όπως οι συνταξιούχοι με τα ένσημα τους αλλά και οικονομικές παραγωγικές ομάδες όπως οι δικαιούχοι αγροτικών αποζημιώσεων.

Παρόλα αυτά η ετοιμοπόλεμη επικοινωνιακά κυβέρνηση εκτέλεσε την εντολή αύξησης  στους φόρους της τιμής των καυσίμων με το πρόσχημα του πολέμου και της κρίσης, ενώ τα συμβόλαια προμήθειας καυσίμων τρέχουν σε σταθερές τιμές που ήδη έχουν συμφωνηθεί μέχρι και το 2028.

Να θυμίσουμε ότι πριν τις αυξήσεις των τιμών καυσίμων οι φόροι στην τιμή του καυσίμου ήταν από 64% έως 75% δηλαδή με 1.45 ευρώ το λίτρο στην αμόλυβδη οι φόροι αποτελούσαν από 0,93 έως 1,09 ευρώ.

Σήμερα με τις αυξήσεις των φόρων στα καύσιμα σε μια αντιστοιχία στην τιμή της αμόλυβδης που είναι 2 ευρώ ο φόρος ανέρχεται από 1,28 έως 1,50 ευρώ…!!

Άρα αυτό που συνέβη είναι ότι με εντολή των δανειστών ανέβηκε η φορολογία των καυσίμων από την κυβέρνηση η οποία δεν αποφασίζει και δεν έχει τον έλεγχο της δημοσιονομικής πολιτικής και με το πρόσχημα της αντιμετώπισης του κόστους των καυσίμων κρύβεται για να μην αποκαλυφθεί το μέγεθος της πλάνης που διενεργείτε σε βάρος των ελλήνων πολιτών.

Το τέχνασμα της επιδότησης των καυσίμων σε 3 εκατομμύρια δικαιούχους σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που υλοποιήθηκε με την συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για να επιστρέψουν από 30 έως 50 ευρώ τον μήνα στους δικαιούχους  ουσιαστικά αποτελεί μια πράξη ειρωνείας που θυμίζει το τυρί και τη φάκα και δημιουργεί ένα στρατό ελλήνων επαιτών που εισέρχονται σε πλατφόρμες ως δικαιούχοι των δικών τους χρημάτων.

ΠΗΓΗ

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ - ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Από το χαράτσι στον ΕΝΦΙΑ: Ο φόρος που ήρθε κι έμεινε
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ : ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ : "ΨΗΦΙΣΑ ΤΣΙΠΡΑ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ...
ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΡΕΚΟΡ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ!  Αλαλούμ με τα έγγραφα, οι δύο όψεις των σεξουαλικών παρεκτροπών ...
Οι Προσταγές Του Επιτελικού Κράτους (ΜΕΡΟΣ 8ο) - ΟΙ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΙ ΑΥΛΟΚΟΛΑΚΕΣ
ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. 9-...
ΤΑ ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΑΛΛΑ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΑ ΒΕΛΗ ΤΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Βασανιστήρια και θανατώσεις στο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ Βυζάντιο - Εκχριστιανισμός των Ελλήνων όπως στην Σκυθόπο...
Θα κτιστεί πολυκατοικία επάνω στον αρχαίο ναό του Ηρακλέους στον Πειραιά;;;
5G Ο ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ
«Παραδικαστικό κύκλωμα 2» πέντε καταδίκες με ποινές από πέντε έως 13 χρόνια, με αναστολή
Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. (ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ) - (ΜΕΡΟΣ 10)
ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 27-4-2019 ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ Ε.ΣΥ.