Κ.Μητσοτάκης: «Τα social media κάνουν κακό στη Δημοκρατία»! - Προοίμιο φίμωσης του διαδικτύου;
Κ.Μητσοτάκης: «Τα social media κάνουν κακό στη Δημοκρατία»! – Προοίμιο φίμωσης του διαδικτύου;

Κ.Μητσοτάκης: «Τα social media κάνουν κακό στη Δημοκρατία»! – Προοίμιο φίμωσης του διαδικτύου;

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή σχετικά με την κυβερνητική βία που είδαμε τις τελευταίες ημέρες, με αποκορύφωμα τα όσα έγιναν στη Νέα Σμύρνη, αναφέρθηκε και στα social media. 

Ο Κ.Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά πως «τα social media κάνουν κακό στη Δημοκρατία», κάτι που δημιουργεί εύλογες φοβίες για προσπάθεια φίμωσης και του διαδικτύου, καθώς τις τελευταίες ημέρες τα social media ήταν αυτά που μετέδωσαν τις εικόνες βίας σε βάρος πολιτών.

Όλα τα έχοντα με την κυβέρνηση τη μέγιστη οικονομική διαπλοκή ΜΜΕ δεν έδειξαν ούτε μία από τις παρακάτω εικόνες βίας, αντιθέτως αυτά που τις αποκάλυψαν είναι τα παρακάτω βίντεο.

Κάτι που σίγουρα δεν άρεσε στην κυβέρνηση, καθώς προσπαθεί να υποβαθμίσει τα περιστατικά ξυλοδαρμού πολιτών, είδαμε μάλιστα να γίνονται και απαράδεκτα μοντάζ στα λίγα βίντεο τα οποία τελικά μεταδόθηκαν, ενώ ο ΣΚΑΙ έφτασε σε σημείο μέχρι και να κόψει στον αέρα την Λιάνα Κανέλλη γιατί αναφέρθηκε στο περιστατικό που ένας αστυνομικός λέει προς τους συναδέλφους του «πάμε να τους γαμ.., θα τους σκοτώσουμε». 

«Έτσι όπως λειτουργούν σήμερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι αλγόριθμοι των μεγάλων πλατφορμών που χρησιμοποιούν στην ουσία αναπαράγουν και επιβραβεύουν τις όποιες απόψεις μπορεί να ήδη έχουν, δημιουργούν στεγανά, στεγανά έντασης, όχι διαλόγου, στεγανά οπού ανατροφοδοτούνται τα στερεότυπα τα οποία έχουμε και αυτό είναι καλό για την Δημοκρατία μας, είναι κακό για το επίπεδο του διαλόγου μας, διότι εγκλωβίζονται με αυτό τον τρόπο οι νέοι στις απόψεις τους χωρίς να αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη, χωρίς να αμφισβητούν αυτό το οποίο βλέπουν, αυτό το οποίο οποιοσδήποτε μπορεί αν τους σερβίρει», είπε χαρακτηριστικά ο Κ.Μητσοτάκης, θυμίζοντας Ρ.Τ.Ερντογάν.

Η δήλωση αυτή έρχεται μία μέρα μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε στα social media με το hashtag #boycotGreekMedia, στο οποίο συμμετείχαν χιλιάδες χρήστες διαμαρτυρόμενοι για τα φαινόμενα κοπτοραπτικής και μονταζιέρας που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ώρες σε μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς αναφορικά με τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

Ο Κ.Μητσοτάκης πιθανότατα αμφισβητεί τις παρακάτω εικόνες τις οποίες, όπως γράψαμε παραπάνω, δεν έδειξε κανένα από τα ΜΜΕ τα οποία πληρώθηκαν αδρά από την κυβέρνηση για να μας «ενημερώνει» για τον κορωνοϊό.

Δείτε τις εικόνες: 

Στο pronews.gr είχαμε στα social media και στο πως ουσιαστικά πλέον είναι το μοναδικό μέσο μέσα από το οποίο μπορούν οι πολίτες να βλέπουν τις ειδήσεις τις οποίες οι κυβερνήσεις… μάλλον δεν θέλουν να δούμε. 

Δείτε στο τέλος της εκπομπής του pronews TV όσα ειπώθηκαν: 

ΠΗΓΗ : pronews

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ - ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Αλήθεια όπως την παρουσιάζουν τα Μ.Μ.Ε. δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα
Έκτακτο. Κλείνουν όλα τα σχολεία
Εκτακτο: Ανακοινώνεται απαγόρευση κυκλοφορίας Με SMS θα ενημερώνουν οι πολίτες πού πηγαίνουν
ΟΜΙΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ 24-03-2019
ΚΥΡΙΑΚΗ 10/3/2019 ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ - Ε.ΣΥ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝ/ΙΔΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΕΛΕΝΗ ΜΙΑΡΗ - ΝΙΚΟΣ ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ
BIRMINGHAM 2022:ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΒΑΑΛ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ
Τώρα το παραδέχεται και ο ΟΗΕ - Eφιαλτική εκτίμηση για την Ελλάδα: «Κινδυνεύετε να αντιμετωπίσετε δρ...
ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 25-4-2019
Η ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28/4/2018
ΕΠΕΙΓΟΝ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ 25-5-2019
9/02/2019 Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΔΡΑΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ