Μπούμερανγκ η προσπάθεια στήριξης και εξαγοράς ΜΜΕ με κρατικό χρήμα
Μπούμερανγκ η προσπάθεια στήριξης και εξαγοράς ΜΜΕ με κρατικό χρήμα

Μπούμερανγκ η προσπάθεια στήριξης και εξαγοράς ΜΜΕ με κρατικό χρήμα

Μέγας πονοκέφαλος καθίσταται για την κυβέρνηση η κατανομή κονδυλίων της καμπάνιας κατά του κορονοϊού. Η προσπάθεια επιλεκτικής στήριξης φίλα προσκείμενων μέσων ενημέρωσης  και  έμμεσου εξαγορασμού άλλων εξελίσσεται σε πραγματικό μπούμερανγκ.

Οι αντιδράσεις εντείνονται, ενώ κατά των κυβερνητικών επιλογών και μεθοδεύσεων στρέφονται τώρα και πολλά “φίλια” ΜΜΕ, τα οποία μάλιστα δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αδικήθηκαν στη “μοιρασιά”.

Ηχηρός κόλαφος για την κυβέρνηση η στάση του μιντιακού ομίλου Μαρινάκη, ο οποίος επέστρεψε τα χρήματα που πήρε, δηλώνοντας ότι δεν επικροτεί «τη μέθοδο, τα μέτρα και τα σταθμά διανομής των διαφημιστικών κονδυλίων της καμπάνιας». Το ίδιο έπραξαν οι μεγάλες ιστοσελίδες της περιφέρειας Cretalive και Larissanet. Αναμένεται ανάλογη κίνηση  από ιστοσελίδες και έντυπα που πήραν τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην εμβέλεια τους (κυκλοφορία, επισκεψιμότητα, ακροαματικότητα κλπ).

Η κατάσταση θα δυσκολέψει και θα περιπλακεί για την κυβέρνηση, καθώς η υπόθεση γίνεται αντικείμενο εισαγγελικής και δικαστικής διερεύνησης.

Η εφημερίδα “Αυγή” και και ο ραδισταθμός “105.5 Στο Κόκκινο” ζήτησαν με εξώδικα επίσημη και τεκμηριωμένη ενημέρωση για τα κριτήρια με τα οποία μοιράστηκαν στα ΜΜΕ τα 20 εκατομμύρια της καμπάνιας. Παράλληλα η “Εφημερίδα των Συντακτών”  γνωστοποίησε την πρόθεσή της να κινηθεί νομικά.

Αλλα ΜΜΕ ετοιμάζουν αγωγές κατά της διαφημιστικής εταιρείας που χειρίστηκε την καμπάνια, εξετάζοντας παράλληλα τη δυνατότητα άσκησης ενδίκων μέσων και κατά των καθ’ ύλην αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων και υπηρεσιακών στελεχών.

Προσπαθώντας να αποποιηθεί κάθε ευθύνη για την επιλογή των μέσων και την κατανομή των 20 εκατ. κρατικού χρήματος, η κυβέρνηση τα “φορτώνει” στη διαφημιστική εταιρεία, υποστηρίζοντας ότι κινήθηκε χωρίς άνωθεν υποδείξεις και παρεμβάσεις.

Νομικοί που έχουν εξετάσει την υπόθεση εκφράζουν την άποψη ότι αναπόφευκτα θα πάρει το δρόμο της δικαστικής διερεύνησης ως ένα ακόμη σκάνδαλο στη διαχείριση δημοσίου χρήματος, με “άρωμα “διαπλοκής”

ΠΗΓΗ: sofokleousin.gr  09 Ιουλίου 2020

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ - ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πώς το δίδυμο Παπαδήμου – Βενιζέλου ξεπούλησε την Ελλάδα σε μιά νύχτα!
Αποδείξεις για το τι πραγματικά περιέχουν όλα τα εμβόλια: γλουταμινικό νάτριο - φορμαλδεΰδη - αλουμί...
Η ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 19-5-2019
Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου
Εξαίρεση από την απαγόρευση κυκλοφορίας ζητούν εισαγγελείς και δικαστές
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΛΑΩΝ 61/295 ΤΗΣ 13ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2007
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Σωτήρη Καψώχα : Το FBI ερευνά την Θεολογική σχολή της Βοστώνης κι ο Μητσοτάκης της έδωσε 4...
Άδωνης Γεωργιάδης: Όποιος επιχειρηματίας εστίασης θέλει να δώσει τα κλειδιά του τα παίρνω εγώ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ν. ΔΡΑΜΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΕΡΖΙΔΗΣ 3-7-2019
Κάθετα αντίθετος στον εμβολιασμό των παιδιών ο Δημήτρης Κούβελας
Ασυλία ζήτησε ο Παππάς στη μήνυση Δημάδη!
ΕΙΜΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ