Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Πολυτεχνείο: Μπήκαν τα ΜΑΤ - Έγινε η εκκένωση Μπήκε η Αστυνομία στο Πολυτεχνείο
Πολυτεχνείο: Μπήκαν τα ΜΑΤ – Έγινε η εκκένωση
Μπήκε η Αστυνομία στο Πολυτεχνείο

Πολυτεχνείο: Μπήκαν τα ΜΑΤ – Έγινε η εκκένωση

Μπήκε η Αστυνομία στο Πολυτεχνείο

ΗΑστυνομία μπήκε μέσα στο Πολυτεχνείο και δυνάμεις των ΜΑΤ περικύκλωσαν περίπου 50 αντιεξουσιαστές που είχαν μπει μέσα στο ίδρυμα χθες.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας ξεκίνησε λίγο μετά τις 3:15 το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ από το πρωί της ίδιας ημέρας είχαν αποκλείσει την πρόσβαση μέσω της οδού Στουρνάρη.

Η αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση διήρκησε μόλις λίγα λεπτά.

Την ώρα που οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Αστυνομίας σχεδίαζαν τα μέτρα ασφαλείας, μία ομάδα περίπου 50 αντιεξουσιαστών μπήκε στο κτίριο στο Πολυτεχνείο στην οδό Πατησίων στα Εξάρχεια, αιφνιδιάζοντας τις Αρχές.

Η ομάδα αυτή «πρόλαβε» την Αστυνομία, που σχεδίαζε να «σφραγίσει» το κτίριο λίγες ώρες μετά για να αποτρέψει τυχόν κατάληψή του.

Οι 50 αντιεξουσιαστές μπήκαν στο κτίριο στις 14.00 το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ ανήρτησαν πανό που έγραφε: «Δεν υπάρχει ζωή και υγεία χωρίς ελευθερία» (σχετική φωτογραφία αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου).

Την ίδια ώρα, στην ΕΛ.ΑΣ. έχουν λάβει χώρα ήδη συσκέψεις για τα μέτρα της 17ης Νοεμβρίου, ενώ το σχέδιο αναμένεται να οριστικοποιηθεί σε συσκέψεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα Παρασκευή και τις επόμενες ημέρες.




ARVE

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Παρέμβαση Χρυσοχοΐδη: Δεν θα γίνει πορεία στις 17 Νοεμβρίου

Την ώρα που ο εορτασμός του Πολυτεχνείου βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, εν μέσω καλεσμάτων για συγκεντρώσεις από πολλούς φορείς, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δηλώνει ότι «η πορεία για το Πολυτεχνείο δεν θα γίνει» και ότι «δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Χρυσοχοΐδης, «η Αστυνομία θα εφαρμόσει το νόμο απαρέγκλιτα παντού», ενώ απευθύνει έκκληση σε κόμματα, συλλογικότητες και πολίτες να εισακουστούν οι συστάσεις κατά της εξάπλωσης της πανδημίας και της απαγόρευσης πορείας.

Αναλυτικά η δήλωση-παρέμβαση του υπουργού:

«Δεν  είναι ώρες ανέμελες. Η ζωή μας έχει αλλάξει. Ζούμε την πιο δύσκολη δοκιμασία μετά τον πόλεμο. Δίνουμε μάχες με έναν αόρατο εχθρό, που έχει κάνει παγκόσμια εισβολή. Χρειάζεται να αντέξουμε πρώτα απ’ όλα ψυχικά, με σθένος. Να υποστούμε ευλαβικά τα μέτρα, να βάλουμε στην πάντα συνήθειες, διασκέδαση, συναναστροφές. Χρειάζεται να πολεμήσουμε συλλογικά. Να ζήσουμε μέσα, οι τελετές οι γιορτές να περιμένουν τον άλλο χρόνο.

Κυρίως χρειάζεται να μη διχαστούμε να μη χωριστούμε. Ζούμε σπίτι, αλλά από αλληλεγγύη και ενσυναίσθηση, όχι από αδιαφορία ή αντικοινωνικότητα.

Δεν θα γίνει πορεία για το Πολυτεχνείο. Όπως δεν έγινε παρέλαση για την28η Οκτωβρίου, για την 25η Μαρτίου. Όπως δεν έγινε περιφορά Επιταφίου, δεν έγινε Ανάσταση, δεν γιορτάσθηκε Πάσχα. Σε όλες αυτές τις εθνικές ή καθολικές στιγμές γιορτής κάναμε πίσω.

Έτσι και τώρα, με την ίδια ευλάβεια, με την ίδια πειθαρχία, με την ίδια ευθύνη. Είναι μέτρο προστασίας στην πιο δραματική στιγμή της πανδημίας. Είναι πράξη δικαιοσύνης, ίσης μεταχείρισης και συνέπειας στη στάση έναντι των άλλων εορτών.

Δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις, κανείς δεν έχει περισσότερα δικαιώματα από κάθε πολίτη που δεν έκανε Πάσχα ή 25η Μαρτίου.

Δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις, όταν τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται.

Δεν είναι ώρα για παραστάσεις με μικροκομματικά οφέλη, βάζοντας σε κίνδυνο ζωές.

Δυστυχώς οι δρόμοι και οι διαδηλώσεις κουβαλάνε ιό και γεννάνε αρρώστια.

Απαγορεύεται φέτος η πορεία, η Αστυνομία θα εφαρμόσει τον νόμο απαρέγκλιτα παντού.

Απευθύνω έκκληση σε όλους: κόμματα, συλλογικότητες, πολίτες.

Δεν απειλούνται δικαιώματα, δεν υπάρχουν σχέδια κατά της ελεύθερης έκφρασης και της Δημοκρατίας. Ζητάμε αλληλεγγύη, ευθύνη, νοιάξιμο για τον συνάνθρωπο, προστασία για τον διπλανό.

Να ζήσουμε φέτος για να γιορτάσουμε του χρόνου».

Έλα να διοικήσεις Ε.ΣΥ.! Όλοι οι άλλοι απέτυχαν!: Αναγγελία της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΟΙ ΟΛΟΤΗΤΕΣ ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΟΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΕΦΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ




ARVE

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ