Μυστική επιχείρηση της ΕΥΠ: Μπίζνες των ΜΚΟ με μετανάστες
Μυστική επιχείρηση της ΕΥΠ: Μπίζνες των ΜΚΟ με μετανάστες

Μυστική επιχείρηση της ΕΥΠ: Μπίζνες των ΜΚΟ με μετανάστες

Λεπτομέρειες για τη μυστική επιχείρηση «Αλκμήνη» της ΕΥΠ και της Ελληνικής Αστυνομίας για τον ρόλο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) στην παράνομη  μεταφορά μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα αποκαλύπτει η Καθημερινή της Κυριακής.

Με επιχειρησιακό κωδικό «Αλκμήνη» και με κεντρική στρατηγική εποπτεία, η ΕΥΠ και η Ελληνική Αστυνομία διερεύνησαν, εν μέσω της κρίσης με την Τουρκία, τον ρόλο τεσσάρων ΜΚΟ στη διά θαλάσσης προώθηση από την Τουρκία μεταναστών και προσφύγων στη Μυτιλήνη, οι οποίες κατηγορούνται ότι χρησιμοποιούσαν παράνομες διαδικασίες και μεθόδους.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα, στην υπόθεση φέρονται να ενέχονται υπήκοοι Γερμανίας, Γαλλίας, Ελβετίας, Αυστρία, Νορβηγίας και Βουλγαρίας. Η πλειονότητα των κατηγορουμένων, 26 στον αριθμό, είναι πολίτες Γερμανίας.

Η υπόθεση ανακαλύφθηκε με τη μυστική αποστολή δύο μεταναστών στα παράλια της γειτονικής χώρας και τη σκηνοθετημένη συνεργασία τους με μέλη των ελεγχόμενων ΜΚΟ για τη διαπεραίωση εκατοντάδων ανθρώπων.

Στο επίκεντρο των ερευνών βρέθηκαν η άριστη πληροφόρηση, ο δόλος των ενεχομένων και τα «κατ’ επίφασιν ανθρωπιστικά κίνητρα τους».

Η έρευνα της ΕΥΠ και της ΕΛ.ΑΣ. είχε ως στόχο να «ξηλωθεί»; το σύστημα που φέρεται να γνώριζε τα πάντα σε σχέση με τα δρομολόγια των λαθρεμπόρων από τα τουρκικά παράλια στη Μυτιλήνη.

Όπως είχε αποκαλυφθεί νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, από τις έρευνες προέκυψε ότι οι ΜΚΟ έκαναν εκτεταμένη χρήση συγκεκριμένης τηλεφωνικής εφαρμογής, που σχετίζεται με ενεργοποίηση επιχειρήσεων διασώσεων, με στόχο να δυσχεράνουν το έργο της Ελληνικής Ακτοφυλακής και να δώσουν προβάδισμα χρόνου στα τουρκικά σκάφη να εισέλθουν στα ελληνικά ύδατα. (σσ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ;;)

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά τα στελέχη της ΕΥΠ και της ΕΛ.ΑΣ. εντυπωσιάστηκαν από τις επικοινωνίες των μελών του πληρώματος του σκάφους με μέλη άλλων ΜΚΟ για ανταλλαγή πληροφοριών, σε σχέση με μετανάστες που ήρθαν ή θα έρχονταν από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Φέρονται επίσης να γνώριζαν λεπτομέρειες για τον τόπο εκκίνησης στα τουρκικά παράλια, τον χρόνο ταξιδιών, την ηλικία, το φύλο και τη χώρα καταγωγής των επιβαινόντων στη λέμβο, αλλά και τις ζώνες διαμονής τους στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, προτού αυτό καταστραφεί από την πυρκαγιά.
Ακόμη, σύμφωνα πάντα με τα ίδια δημοσιεύματα, μέλη ΜΚΟ κατηγορούνται ότι προέβαιναν σε συστηματική παρακολούθηση, καταγραφή και αποτύπωση των επικοινωνιών του Λιμενικού Σώματος κατά την επιχειρησιακή του δράση για την προστασία των θαλάσσιων συνόρων.

Η μυστική επιχείρηση της ΕΥΠ, που έριξε φως στα δρομολόγια «λαθροδιακίνησης» από την Τουρκία

-Μάιο, ΕΥΠ και ΕΛΑΣ ξεκίνησαν μυστική έρευνα για 6 ΜΚΟ στη Λέσβο

-Το α΄ σκέλος έρευνας έγινε από 23/05-10/07, τα αποτελέσματα αποτυπώθηκαν σε δικογραφία Υπ/νσης Ασφάλειας Μυτιλήνης – μετά από αξιολόγηση ανακριτικού υλικού, Εισαγγελία Πρωτοδικών Λέσβου ζήτησε προκαταρκτική για 4 από 6 ΜΚΟ. Ολοκληρώθηκε 23/09.

-35 μέλη των 4 ΜΚΟ, διευκόλυναν διακίνηση παράτυπων μεταναστών κ προσφύγων από Τουρκία σε Λέσβο, «με παράνομες μεθόδους και διαδικασίες» (υπήκοοι Γερμανίας, Γαλλίας, Ελβετίας, Αυστρίας, Νορβηγίας και Βουλγαρίας – οι 2 ΜΚΟ έδρα Βερολίνο στην ίδια διεύθυνση – άλλη μία έδρα στην Τουρκία, στην Ελλάδα δεν υπήρχαν ούτε ΑΦΜ, ούτε τραπεζικοί λογαριασμοί,, ούτε μισθοδοσίες, ούτε τρόποι χρηματοδότησης).

-Οι 4 ΜΚΟ διακινούσαν μετανάστες σε συνεργασία με Τούρκους δουλέμπορους, υπονόμευαν εθνική ασφάλεια και εισέπρατταν εκατομμύρια από Ε.Ε.

-Χαρτογραφούσαν κινήσεις ΛΣ, κατέγραφαν τηλεπικοινωνίες ελληνικών υπηρεσιών, ήλεγχαν και χειραγωγούσαν τον αριθμό «AlarmPhone» (+33486517161) και παραπλανούσαν Frontex.

-Οι 4 ΜΚΟ είναι: «Mare Liberum e.V.», «Sea Watch e.V.», «FFM e.V.», «Josoor International Solidarity e.V.».

-Η «Αλκμήνη» της ΕΥΠ, έγινε στις 12 Αυγούστου: 2 της ΕΥΠ υποδύθηκαν παράτυπους μετανάστες (insiders), πήγαν Τουρκία (Σμύρνη) ήρθαν σε επαφή με κυκλώματα και μπήκαν σε βάρκα με παράτυπους για Λέσβο. Η επιχείρηση έγινε με κακές καιρικές συνθήκες και παρουσία πολλών πολεμικών πλοίων Ελλάδας – Τουρκίας στην οριογραμμή. Οι 2 insiders της ΕΥΠ έδωσαν αποκαλυπτικά στοιχεία.

Πως γίνονταν η «λαθροδιακίνηση»

– Οι 4 ΜΚΟ χρησιμοποιούσαν: την εφαρμογή «AlarmPhone», ένα ιδιότυπο αριθμό έκτακτης ανάγκης για πρόσφυγες/μετανάστες που διέσχιζαν την περιοχή από τουρκικά παράλια σε ελληνικά νησιά, και για μετανάστες από Λιβύη προς Μάλτα/Ιταλία και τη διαδικτυακή πλατφόρμα χαρτογράφησης «Watch The Med».

 Οι διακινούμενοι καλούσαν τον αριθμό που διαχειρίζονται οι ΜΚΟ κ ενημέρωναν για ακριβές στίγμα τους.

 Τα μέλη των ΜΚΟ επικοινωνούσαν με ΛΣ και ζητούσαν από στελέχη του να περισυλλέξουν τη βάρκα με μετανάστες.

 Αν δεν υπήρχε άμεση ανταπόκριση, δημοσιοποιούσαν το θέμα στα social media για να υπάρξει πίεση.

 Η εφαρμογή ήταν προσβάσιμη μέσω της ιστοσελίδα alarmphone.org και του Twitter. Δημοσιοποιούσαν κείμενο «πίεσης» για διάσωση, συνοδευόμενο με χάρτη και ακριβές στίγμα σκάφους – αρκετές φορές αναρτούσαν και ηλεκτρονικούς χάρτες με ακριβή θέση σκαφών ΛΣ ή πολεμικών πλοίων.

 Η λειτουργία των 4 ΜΚΟ και του AlarmPhone υποστηριζόταν επιχειρησιακά από το πλοίο «Mare Liberum», με μόνιμη στάθμευση στη Λέσβο, στο οποίο έγινε ρεσάλτο από ΛΣ και ΕΛΑΣ στις 05/09. Οι διαχειριστές του, καλούσαν με αφίσες στο Βερολίνο, τα γερμανικά πλοία υπό ΝΑΤΟ που περιπολούσαν στην περιοχή να περισυλλέγουν παράτυπους μετανάστες.

 2 γυναίκες (η μία από Αυστρία, ιδρυτικό μέλος της Josoor International Solidarity και η άλλη από Νορβηγία, κινούνταν σε Τουρκικά παράλια και εκπροσωπούσαν τις ΜΚΟ στις επαφές με κυκλώματα και παράτυπους μετανάστες.

– Η ΕΥΠ κατέγραψε επικοινωνίες ανάμεσα σε πλήρωμα του πλοίου και τη ΜΚΟ με έδρα Τουρκία. Αφορούσαν «ανταλλαγή πληροφοριών για μεταναστευτικές ροές που προήλθαν ή θα προέλθουν από Τουρκία (τόπος, χρόνος εκκίνησης, ηλικία, φύλο και καταγωγή ατόμων που επιβαίνουν στη λέμβο).

– Από το «Mare Liberum» κατασχέθηκαν σημειώσεις, ηλεκτρονικές συσκευές και κινητά μελών πληρώματος: Από τους 35, οι 24 ήταν «εθελοντικό» πλήρωμα στο σκάφος και οι υπόλοιποι τα ΔΣ των ΜΚΟ.

– Οι εθελοντές παρακολουθούσαν τις επικοινωνίες Λιμενικού και είχαν επικοινωνίες με μετανάστες που δεν είχαν καταφέρει να φτάσουν σε ελληνικό νησί. Αυτοί τους τροφοδοτούσαν με βίντεο και φωτό από «τις επιχειρησιακές δραστηριότητες του Λιμενικού».

ΠΗΓΗ: boxnews.gr

σ.σ. ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΤΩΡΑ ΠΗΡΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ Η ΕΥΠ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ;; ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ;?;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ/ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

Α.Σ.: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ

ΜΑΖΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ 5-10-2019

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ…

Tο σχέδιο για την παράδοση στους τούρκους αδιαμφισβήτητων ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων

Με αφορμή την νέα προδοσία με την αποστρατικοποίηση των νησιών και του Έβρου

ΑΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΓΕΤΑΙ Ο ΕΒΡΟΣ…

18-02-2019 Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ 4.500.000 ΝΕΚΡΟΙ AVENA FM

ΑΠΑΤΗ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ & ΤΙΣ…

ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΘΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ - ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: