Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΝΑ ΛΙΠΟΘΥΜΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ

Έκκληση για βοήθεια κάνει η μητέρα της 9χρονης που λιποθύμησε σε φούρνο στη Ρόδο από την πείνα.

Η τραγική μητέρα, η οποία είναι μία άνεργη ξενοδοϋπάλληλος, μιλώντας με σπαρακτική φωνή στο Live News στο Μega, εξήγησε πώς έφτασε σε αυτό το τραγικό σημείο και ανέφερε ότι αναζητεί εργασία για να μπορέσει να μεγαλώσει τα δύο κορίτσια της.

Όπως ανέφερε, τα ξενοδοχεία παραμένουν κλειστά και κανείς δεν γνωρίζει αν, πόσα και υπό ποιες προϋποθέσεις θα λειτουργήσουν και πόσους τελικά εργαζόμενους θα απορροφήσουν.

Αποκάλυψε δε πως σήμερα έκοψαν και το ρεύμα από το σπίτι της. Δεν έχω κανένα εισόδημα από πουθενά. Το παιδί μου πείναγε και δεν είχα να του δώσω να φάει, είπε η μητέρα.

«Δεν έχω να ταΐσω τα παιδιά μου. Είμαι απλήρωτη, δεν μπορώ να μπω ούτε σε αναστολή εργασίας. Τι να κάνω; Τι να προσφέρω στα παιδιά μου», είπε η απεγνωσμένη μητέρα και αναρωτήθηκε πως μπορεί με 4.000 το χρόνο να ζήσει μια οικογένεια.

Απευθυνόμενη στους 300 της βουλής ρώτησε αν μπορούν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με το επίδομα

«Λόγω των συνθηκών που ζούμε δεν είχα χρήματα να πάρω στο παιδί αυτό που ζήτησε και το παιδί μου λιποθύμησε. Εργαζόμουν σε ξενοδοχείο στη Ρόδο. Το παιδί λέει “μαμά έπρεπε να λιποθυμήσω για να μας σκεφτούν;”», είπε η κ. Μαρία.

Όπως ανέφερε, έχει λάβει μόνο τα 800 ευρώ που δόθηκαν στους πληγέντες και τίποτα άλλο.

«Είμαι μια εργαζόμενη μητέρα, διαζευγμένη. Δούλευα πέρυσι, έπαιρνα 1000 ευρώ, και μπορούσα και ζούσα τα παιδιά μου μια χαρά. Τα έβλεπα αυτά στην τηλεόραση και θλιβόμουν και να που έφτασα και εγώ σε αυτή την κατάσταση. Ο πατέρας δεν συμπαρίσταται. Το χειρότερο είναι να βλέπει η μάνα να πέφτει το παιδί της. Έχω να κοιμηθώ πέντε μέρες», συνέχισε τη συγκλονιστική της μαρτυρία.

«Απευθύνθηκα στο σωματείο να ρωτήσω πότε θα πάρουμε αυτά τα 533 ευρώ. Μου είπαν ότι πρώτη του μήνα θα ανοίξει η πλατφόρμα. Δεν τα έχω πάρει ακόμα. Πρώτη του μήνα. Και αν θα ενταχθούμε μέσα. Διαφορετικά θα πάρω τα 480 που θα δώσει ο ΟΑΕΔ για τρεις μήνες, και 168 ευρώ που είναι το Α21 που τα περιμένω πώς και πώς», εξήγησε.

Σχετικά με το αν ζήτησε βοήθεια, η ίδια απάντησε ότι «δεν το έκανα. Είπα ότι είναι κάτι παροδικό. Θα περάσει. Σκέφτηκα ότι είναι και άλλες μητέρες σαν και εμένα. Αλλά δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι το παιδί μου θα πέσει ξερό κάτι. Είπα είναι κάτι παροδικό. Όλοι οι άνθρωποι περνάμε δυσκολίες και είχα ξαναπεράσει. Αυτή τη φορά ήταν πολύ δυνατό αυτό που συνέβη. Το χειμώνα ήμουν με το επίδομα ανεργίας, περίμενα να ανοίξει η σεζόν».

«Αυτή τη στιγμή βρέθηκε η κ. Μανιά, μου έδωσε κάποια τρόφιμα για τα παιδιά, να είναι καλά ο Σύλλογος. Πραγματικά αξίζει αυτή η γυναίκα. Δεν ήθελε τίποτα, ούτε χαρτιά ούτε εκκαθαριστικά. Η κατάσταση είναι τραγική. Θέλω να κάνω μια ερώτηση στους 300. Αν μπορούν να ζήσουν με 168 ευρώ κάθε δύο μήνες. Μόνο αυτό θέλω να πω. Όλοι είναι βολεμένοι, είναι μια χαρά. Τα δικά τους παιδιά δεν πεινάνε. Του λαού πεινάνε. Και δεν είμαι η μοναδική», ανέφερε με τη φωνή της να λυγίζει.

«Λέω τι έκανα, έφερα στον κόσμο τα παιδιά για να πεινάνε; Το κοριτσάκι να μου ζητάει να φάει και να της λέω κάνε υπομονή να πάρω τα 533 ευρώ», καταλήγει.

Ο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ (600 ΔΙΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ 2,3 ΤΡΙΣ) ΑΠΗΥΘΥΝΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ: ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ; Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΗΤΑΝ «ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΩΡΡΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ; ΑΦΟΥ ΑΘΩΩΘΗΚΕ, ΤΑ 600 ΔΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΓΓΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ».

ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝΕ. «ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ». ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΝΑ ΠΕΙΝΑΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΝΑ ΚΡΥΩΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΑΣΤΕΓΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΝΑ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΘΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΝΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ ΔΗΛΩΣΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ «Ε.ΣΥ. – ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΝ.




ARVE

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.eurovouli.gr

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ FB:
https://www.facebook.com/esydpkm

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ YOUTUBE:
https://www.youtube.com/channel/UC-PnN267t69dLHsdgDdsUrw/videos

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.e-synews.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-ΕΣΥ-ΤΕΛΙΚΟ.pdf?dl=0

Πηγή
Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ