Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό
Και η Βρετανία θα προχωρήσει σε αποσυμφόρηση των φυλακών
Και η Βρετανία θα προχωρήσει σε αποσυμφόρηση των φυλακών

Και η Βρετανία θα προχωρήσει σε αποσυμφόρηση των φυλακών

Σε πρόωρη αποφυλάκιση κρατουμένων προχωρούν ολοένα και περισσότερες χώρες για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας. Αυτό τον δρόμο θα ακολουθήσει και η Βρετανία.  

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών ιδρυμάτων είναι σημαντική καθώς σε τέτοιου είδους κλειστές δομές ο ιός βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να εξαπλωθεί.«Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα σε μια φυλακή. Στενοί διάδρομοι και τα κελιά το ένα δίπλα στο άλλο.

Η συμμόρφωση με τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης μπορεί να γίνει, ωστόσο αυτό θα σημαίνει πως θα πρέπει να υπάρξουν ακόμα μεγαλύτεροι περιορισμοί», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Βρετανίας.

Η βρετανική κυβέρνηση θέλει να απελευθερώσει περίπου 4.000 κρατούμενους. Ωστόσο, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τονίζουν πως δεν κινήθηκε γρήγορα. Η κυβέρνηση της Ελλάδος αντίθετα περιμένει να έχει πολλά κρούσματα και νεκρούς για να κάνει αποσυμφόρηση των φυλακών.

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα μια κρατούμενη πέθανε με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού αλλά καθώς δεν έχει γίνει έλεγχος, δεν γνωρίζουμε εάν ήταν θετική στον ιό. Οι ελληνικές αρχές δεν έχουν προχωρήσει σε κανένα μέτρο αποσυμφόρησης, την οποία ζητούν οι κρατούμενοι και οι κρατούμενες.

Μάλιστα στις ανδρικές φυλακές του Κορυδαλλού, οι κρατούμενοι απέχουν από την εργασία, διεκδικώντας αποσυμφόρηση και τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας του πληθυσμού των φυλακών.


ΠΗΓΗ https://3pointmagazine.gr/kai-i-vretania-tha-prochorisei-se-aposymforisi-ton-fylakon/?fbclid=IwAR20SKK5rny-4PlNuiWw40VHb3nQYdJXcSJ-ETRuVdvG_mbKXlmvNaIefKo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Η παραμονή κρατουμένων σε καταστήματα κράτησης υπερπλήρη άρα χωρίς να διασφαλίζεται η ταχθείσα υπό της πολιτείας σωματική απόσταση, οι ελλείψεις σε ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό τόσο για υγιείς όσο όμως και για χρόνια πάσχοντες ή υπέργηρους κρατούμενους δεν συμβαδίζει με τις γενικές κρατικές επιταγές προς διασφάλιση της υγείας μας και μη μετάδοσης του ιού.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΣΙΟΔΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΥΛΩΝΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

   

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

  ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ