Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά

Η αγαστή συνεργασία διακινητών και ΜΚΟ αποτελεί εγγύηση για την  ασφαλή άφιξη στην Ελλάδα χιλιάδων μεταναστών

Η διακίνηση έχει τζίρο γύρω στα 6 δις ευρώ ετησίως και οι μισθοί των «εθελοντών»… των ΜΚΟ εγγίζουν τα 10.000 ευρώ μηνιαίως!…. 

[To ρεπορτάζ που ακολουθεί αναφέρει ότι, σε ευρωπαϊκές χώρες, με ασυγκρίτως μικρότερο αριθμό μεταναστών, αυτή η «φάμπρικα» στοιχίζει τουλάχιστον 5 δις ετησίως. Μπροστά στην εθνική «συναίνεση», όπου κανένα κόμμα δεν καταθέτει σχετική ερώτηση, μήπως εμείς, ως πολίτες υποτίθεται, δικαιούμαστε να γνωρίζουμε τι πληρώνουμε ετησίως για την…υποδοχή των μουσουλμάνων μεταναστών και πόσο μας στοίχισε μέχρι σήμερα αυτή η γαλαντομία μας; Και μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ, με τα φιλάνθρωπα αισθήματα των ανοιχτών συνόρων, αισθάνεται το στοιχειώδες καθήκον να δημοσιοποιήσει πόσο μας στοίχισε επί κυβερνήσεώς του ο φάκελος «μετανάστευση»;…Ε.Δ.Ν.]

του ισλαμολόγου αναλυτή Alexandre Del Valle

Επιμέλεια-Σχολιασμός: Ευάγγελος Δ. Νιάνιος

Η αγαστή συνεργασία διακινητών και ΜΚΟ αποτελεί εγγύηση για την  ασφαλή άφιξη στην Ελλάδα χιλιάδων μεταναστών. Η διακίνηση έχει τζίρο γύρω στα 6 δις ευρώ ετησίως και οι μισθοί των «εθελοντών»… των ΜΚΟ εγγίζουν τα 10.000 ευρώ μηνιαίως!…. 

Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, η Ιταλίδα Υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Κόντε, Λουτσιάνα Λαμποργκέζε, αποφάσισε να…

αυξήσει τις επιδοτήσεις που χορηγούνται σε κέντρα υποδοχής για (παράνομους) μετανάστες, ποσό που ο Mατέο Σαλβίνι είχε μειώσει από 35 σε 19 ευρώ. Αυτή η αύξηση είναι… ευλογία για τους διακινητές, τις ΜΚΟ, τα κέντρα διαμονής και τους ξενοδόχους, για τους οποίους η παράνομη μετανάστευση είναι μια επικερδής επιχείρηση.

Κατά τον Πιερφραντσέσκο ντε Ρομπέρτις, συγγραφέα του βιβλίου Μετανάστες Spa. Μπίζνες η μετανάστευση: αριθμός, θύματα και δήμιοι, το  ιταλικό κράτος δαπάνησε 5 έως 7 δις ευρώ ετησίως για την υποδοχή των μεταναστών από το 2015. Ο συγγραφέας δείχνει ότι ο πακτωλός αυτός  τροφοδοτεί “εκατοντάδες ύποπτες ΜΚΟ, αυτοσχέδιους κοινωνικούς συνεταιρισμούς και ενώσεις ή εταιρείες που στήνονται «στο πόδι» για να εκμεταλλευθούν το καινούριο μάννα. Εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι οι ηγέτες μας “παρατηρούν αλλά δεν ελέγχουν, επειδή αυτή η κατάσταση βολεύει πολλούς

Σύμφωνα με το ιταλικό Υπουργείο Εσωτερικών, το 2018, οι κρατικές δαπάνες για παράνομη μετανάστευση ανήλθαν σε 4, 7 δισ. Ευρώ. Στη Γαλλία, ο αριθμός αυτός θα κυμαίνεται μεταξύ 4 και 5 δις. Ήδη το 2015, μια έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου εκτιμούσε ότι  καταβλήθηκαν 13.000 ευρώ ανά πρόσφυγα μέχρι την απόκτηση ασύλου και 5.500 ευρώ ανά άτομο για τους απορριφθέντες.

Οι συνολικές δαπάνες, δύο δισ., έχουν διπλασιαστεί έκτοτε, λόγω του αυξανόμενου αριθμού των λαθρομεταναστών και των αιτούντων άσυλο και του αυξανόμενου προϋπολογισμού της κρατικής ιατρικής βοήθειας που χορηγείται στους παράνομους μετανάστες (1 εκατ. Ευρώ ετησίως). ) και των ασυνόδευτων ανήλικων που κοστίζουν δύο δισ. ετησίως …

Οι αφιλοκερδείς… ΜΚΟ!

Μεταξύ του 2015 και του 2016, στο αποκορύφωμα της διαφημιστικής εκστρατείας των ΜΜΕ για την ανθρωπιστική κρίση των μεταναστών από τη θάλασσα, οι ΜΚΟ “Χωρίς σύνορα” είδαν τον προϋπολογισμό τους να εκρήγνυται. 20% αύξηση από το 2015 έως το 2017 για την Save the Children, 32% για τον Intersos.

Το 2017, οι δωρεές προς τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα ήταν κοντά στα 60 εκ. ευρώ, ενώ η συνάδελφός της Emergency 48,2 εκ. Από τους λογαριασμούς, που δημοσίευσε η ΜΚΟ Sea Watch στο Διαδίκτυο τον Οκτώβριο του 2018, μαθαίνουμε ότι η ομάδα εδάφους και τα γραφεία στο Βερολίνο και στο Αμβούργο κόστισαν 304.069,65 ευρώ, εκ των οποίων 230.060,08 για την κάλυψη του “κόστους του προσωπικού” και ότι 102.172,57 ευρώ κατέβαλε σε “εξωτερικούς παρόχους υπηρεσιών”.

Η ιταλική εφημερίδα La Stampa αποκάλυψε στα τέλη του 2018, όταν κατασχέθηκε το πλοίο της Γερμανικής ΜΚΟ Eugend Rettet, ότι οι «εθελοντές» του πλοίου Iuventa έπιαναν μέχρι και  10.000 ευρώ το μήνα! Όσον αφορά τους νεαρούς κατώτερου βαθμού, οι οποίοι υποτίθεται ότι είναι “εθελοντές”, τα μισθολογικά φύλλα κυμαίνονταν μεταξύ 1.500 και 2.000 ευρώ [μηνιαίως] στις περισσότερες ΜΚΟ.

Το πλοίο Sea Watch 3 της ΜΚΟ με το ίδιο όνομα, παράδειγμα, δαπάνησε 102.000 ευρώ για να πληρώσει τους “εθελοντές” ναυτικούς, και η Mediterranean Saving Humans πλήρωσε σε μισθούς πληρώματος 81.177,13 ευρώ, και 30.880,61 € για μεταφορές υλικών και προσωπικού και € 32.899,98 για “συμβουλές” (δικηγόροι, μηχανικοί, εμπειρογνώμονες).

Προφανώς, οι εγκληματικές ομάδες διακινητών, οι ΜΚΟ υπέρ των μεταναστών, αλλά και ξενοδόχοι και κέντρα υποδοχής που λαμβάνουν κρατικές ενισχύσεις ενδιαφέρονται να δημοσιοποιήσουν / ενοχοποιήσουν τους «λαϊκιστές» που υποτίθεται ότι είναι «υπεύθυνοι» για τους πνιγμούς.

Η φιλομεταναστευτική ατμόσφαιρα αποτέλεσμα της χαλαρότητας των συνοριακών ελέγχων (που κατέστησαν αδύνατους οι ΜΚΟ) ωθεί πράγματι όλο και περισσότερους φτωχούς Αφρικανούς, παραπληροφορημένους για το Ευρωπαϊκό Ελντοράδο, να διακινδυνεύουν τη ζωή τους στη θάλασσα.

+6 δις η διακίνηση ετησίως!

Σύμφωνα με μια μελέτη της Interpol, η εμπορία ανθρώπων μεταξύ Αφρικής και Ευρώπης αποφέρει έξι δις ευρώ ετησίως, δηλαδή τον τριμηνιαίο κύκλο εργασιών μιας πολυεθνικής, όπως η Starbucks …

Τα καρτέλ των διακινητών  πλουτίζουν όχι μόνο ναυλώνοντας υποτυπώδη σκάφη, αλλά και με την παροχή πλαστών εγγράφων, οδηγώντας παράνομους μετανάστες από τη μαύρη Αφρική στη Λιβύη μέσω της Σαχάρας.

Εκτός από τη διάβαση της θάλασσας, η οποία κοστίζει κατά μέσο όρο 2.000 με 3.500 ευρώ ανά άτομο, οι μετανάστες πληρώνουν επίσης για τη διάβαση της ερήμου και τις «συναφείς υπηρεσίες» (τρόφιμα, σωσίβια, εισιτήρια, τηλεφωνικές κάρτες, επιβίωση μόλις φτάσουν στην Ευρώπη, πληροφορίες για χρήσιμους αριθμούς, πιθανές θέσεις εργασίας στη μαύρη αγορά κλπ.).

Χάρη στη “βοήθεια” των ΜΚΟ, οι διακινητές μείωσαν σημαντικά το κόστος τους χωρίς να μειώσουν τις τιμές τους με τις οποίες “τιμολογούν” τους παράνομους που σκοπίμως τοποθετούν σε επικίνδυνα σκάφη … Συνολικά, το πραγματικό συνολικό κόστος  κάθε λαθρεπιβάτη μπορεί να κοστίσει μέχρι στα 7.000 ευρώ.

Όπως η πορνεία, η οποία δεν είναι μόνο στους δρόμους και στα σαλόνια, αλλά όλο και περισσότερο στο διαδίκτυο, οι παράνομες “μεταναστευτικές διαδρομές” πωλούνται στον Διαδίκτυο. Με μερικά κλικ, αυτοί οι περίεργοι “ταξιδιωτικοί πράκτορες” / διακινητές ανθρώπων δίνουν τιμές, συμβουλές και προσφέρουν “πακέτα” online.

Εχουν ακόμη προτάσεις για παραποίηση των διαβατηρίων και των ταυτοτήτων (από 1.000 μέχρι 3.000 ευρώ).

Σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Trento σχετικά με την ικανότητα των διακινητών να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο, με τίτλο Surf and Sound, ο ρόλος του Διαδικτύου στη μετανάστευση (το εργαστήριο Ecrime του καθηγητή Aντρέα Ντι Νίκολα, χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ) πολλές ομάδες Facebook και Instagram διαφημίζουν ταξίδια στα αραβικά.

Αραβόφωνοι ερευνητές που προσποιούνταν τους μετανάστες ανακάλυψαν ένα πραγματικό κουτί της Πανδώρας: όπως σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, οι διακινητές προσφέρουν “εκπτώσεις” για τις γυναίκες, τους ηλικιωμένους και “οικογενειακά πακέτα”, μια “πλήρη υπηρεσία”: μεταφορά με πλοίο ή  αεροπλάνο μαζί με πλαστά έγγραφα και ακόμη και μια υπηρεσία εξυπηρέτησης μετά την πώληση που παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα σημεία αναχώρησης, τις άδειες παραμονής, τις ενισχύσεις προς τους μετανάστες και άλλα “χρήσιμα τηλέφωνα”.

Πολλά προφίλ βρίσκονται εύκολα κάνοντας κλικ στις μηχανές αναζήτησης στα αραβικά: “ταξίδι στην Ευρώπη”, “πάτε στην Ιταλία” ή “περιοχή Σένγκεν”. Η σωστή σελίδα, περιέχει πλήθος διευθύνσεων και αριθμών τηλεφώνου.

Εφαρμογές όπως το Viber, το Skype, το Whatsapp ή το Telegram χρησιμοποιούνται για συνεννόηση με “ταξιδιωτικούς πράκτορες” παθιασμένους με τις κρυπτογραφήσεις. Αυτές οι συμβουλές που “πωλούνται” από διακινητές συχνά παρέχονται από ΜΚΟ που πληροφορούν για το πώς να ταξιδεύουν παράνομα στην Ευρώπη και να παραβιάζουν τους νόμους της.

Η επέκταση του Διαδικτύου στις αφρικανικές χώρες είναι ένα χρήσιμο εργαλείο  για τις μεταναστευτικές μαφίες που γνωρίζουν απόλυτα τους νόμους των χωρών υποδοχής και εξηγούν πώς να παρακάμψουν τους ελέγχους. Για παράδειγμα, μια ομάδα έστειλε αυτό το μήνυμα: “Για όλους τους Σύριους, το Σουδάν  ανακοίνωσε δεν απαιτείται βίζα. Όποιος θέλει πληροφορίες μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου μέσω Viber.”

«Ξέφραγο αμπέλι» τα σύνορα…Το κράτος απεμπόλησε τη νομιμότητά του. Πόσοι τζιχαντιστές να βρίσκονται άραγε ανάμεσά τους;

Το ανατολικό «Μέτωπο»

Η Λιβύη δεν είναι ο μοναδικός τόπος διέλευσης στην Ευρώπη: τα ταξίδια από την Τουρκία, όπου εγκαταστάθηκαν 3,5 εκ. Σύριοι, πολλαπλασιάζονται: “Για τους αδελφούς που θέλουν να ταξιδέψουν από την Κωνσταντινούπολη σε πλοία 80 μέτρων, εξηγεί μια άλλη ανακοίνωση στο Facebook, η αναχώρηση είναι Δευτέρα” …

Εάν ένα ταξίδι από τη Λιβύη μπορεί να κοστίσει 2.000 έως 4.000 ευρώ, αυτά τα «πρακτορεία» χρεώνουν μια διαδρομή Κωνσταντινούπολη – Αθήνα σε τουριστικά σκάφη, που η αστυνομία δεν ελέγχει, 2.500 ευρώ επιπλέον. Μια πιο επισφαλής δίωρη διαδρομή από την Τουρκία στην Ελλάδα, κοστίζει 1.700 ευρώ.

Τα γρήγορα και άνετα αεροπορικά ταξίδια πωλούνται για 3.500 ευρώ από την Αθήνα στη Γερμανία με πλαστά έγγραφα. Για τα εμπορικά πλοία από την Τουρκία στην Ιταλία, η τιμή κυμαίνεται μεταξύ 4.000 και 5.500 ευρώ. Οι “Διαφημίσεις” στο Διαδίκτυο προτρέπουν επίσης τις γυναίκες να πορνεύσουν για να χρηματοδοτούν τα ταξίδια. Για τις δυνάμεις τάξης, αυτές οι κρυπτογραφημένες δραστηριότητες, στα αραβικά είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστούν και να αποτραπούν.

Το λόμπι «Κάτω τα σύνορα»

Αν δεν προβούμε στο μέτρο της άμεσης σύλληψης οποιουδήποτε μετανάστη που εισέρχεται παράνομα στην Ιταλία, δεν θα σταματήσουμε ποτέ το φαινόμενο“, δήλωσε το Δεκέμβριο του 2018 ο στρατηγός Βιντσέντζο Σάντο, πρώην αρχηγός του γενικού επιτελείου του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

Αυτό το συγκλονιστικό μέτρο του ιταλικού αξιωματικού θεωρείται “συναρπαστικό” από τα φιλο-μεταναστευτικά λόμπι και παρουσιάζεται ως αντίθετο προς τις διεθνείς συνθήκες. Στην πραγματικότητα, ένα κράτος έχει το δικαίωμα να ελέγχει / μειώνει τη μετανάστευση και να αρνείται οποιαδήποτε διεθνή συνθήκη.

Και τα κείμενα των Ηνωμένων Εθνών που δήθεν υποχρεώνουν να καλωσορίζουμε και να χρηματοδοτούμε όλους τους παράνομους μετανάστες δεν είναι δεσμευτικά.

Ας θυμηθούμε, ότι σε δημοκρατικές χώρες, όπως η Αυστραλία ή οι Ηνωμένες Πολιτείες, η παράνομη είσοδος στο εθνικό έδαφος αποτελεί ποινικό αδίκημα το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση. Οι παράνομοι μετανάστες, μέχρι  την αναγνώρισή τους σε πρόσφυγες ή την εντολή απέλασης κρατούνται σε φυλακές.

Στην Αυστραλία, από το 2013, κάθε σκάφος που μεταφέρει παράνομους μετανάστες συστηματικά στέλνεται σε νησιά εκτός επικρατείας, στο πλαίσιο της άνευ χρονικού ορίου κράτησης κατά την επαλήθευση της ιδιότητας του πρόσφυγα.

Μόνο μετανάστες που εισέρχονται νόμιμα γίνονται δεκτοί και λαμβάνουν βοήθεια.

Μέχρι στιγμής, καταλήγει ο στρατηγός Σάντο, δεν έχουμε πραγματοποιήσει ποτέ συντονισμένες ενέργειες που θα εγγυώνται την επαναπροώθηση μεταναστών που δεν έχουν πολιτικό καθεστώς πρόσφυγα ή φυγάδες πολέμου προς ασφαλείς λιμένες όπως η Αίγυπτος, η Τυνησία ή Αλγερία (…) με πολιτική βούληση, θα μπορούσαμε να τερματίσουμε την παράνομη μετανάστευση και την άφιξη λαθρομεταναστών στην Ιταλία σε λίγους μήνες ...” Οι πολιτικοί το γνωρίζουν πολύ καλά. Αλλά φοβούνται να μη δυσαρεστήσουν τα λόμπι «Κάτω τα Σύνορα» και τα μέσα ενημέρωσης τους.

Mετάφραση: Ευάγγελος Δ. Νιάνιος

Από anixneuseis

Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ