Reading Time: 4 minutes

Τέλη κυκλοφορίας: Στην Ελλάδα για ένα Fiat 500 πληρώνουμε 120 ευρώ, στη Γερμανία 17 ευρώ, και στη Σουηδία 0

ΤΑ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΖΙΓΚ ΖΑΓΚ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΤΙΣ ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ
ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟΝ ΦΡΕΝΤΟ.. ΟΛΑ ΚΑΛΑ..

Τα παραδείγματα που επικαλείται καθηγητής του Πολυτεχνείου της Βαρκελώνης, αποτυπώνουν σαφέστατα την… ελληνική ακρίβεια, ενώ παράλληλα αναδεικνύουν μεταξύ των φθηνότερων χωρών τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Αγγλία και τη Γερμανία

Ένας ακόμη πονοκέφαλος προστέθηκε από χθες στα νοικοκυριά, καθώς εν μέσω φοροκαταιγίδας, καλούνται να καλύψουν και τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014 και μάλιστα με τις υψηλότερες χρεώσεις, συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Γεγονός είναι ότι η διαφορετικότητα των κριτηρίων (κυβικά, εκπομπές ρύπων, είδος καυσίμου, παλαιότητα, βάρος) που χρησιμοποιεί το κάθε κράτος για να υπολογίσει τα τέλη κυκλοφορίας, όπως αναφέρει το 4news.gr, καθιστά αδύνατη την συνολική σύγκρισή τους ανά εθνική οικονομία, παρά μόνο ενδεικτικά.

Τα παραδείγματα που επικαλείται καθηγητής του Πολυτεχνείου της Βαρκελώνης, αποτυπώνουν σαφέστατα την… ελληνική ακρίβεια, ενώ παράλληλα αναδεικνύουν μεταξύ των φθηνότερων χωρών τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Αγγλία και τη Γερμανία.

Στην Ελλάδα θα πληρώσουν οι κάτοχοι των αυτοκινήτων των παραδειγμάτων για το 2014:

120 ευρώ: Fiat 500 (0.9 TwinAir BlackJack 3dr) 875 cc

135 ευρώ: Fiat Punto Evo (Hatch 5Dr 1.3 Multijet DPF SS 75) 1.284 cc

240 ευρώ: Audi A1(1.4 TFSI S Line S Tronic) 1.390 cc

265 ευρώ: Ford Fiesta (2011) 1.596 cc

300 ευρώ: Ford Mondeo (2.0 TDCi Titanium X Sport) 1.997 cc

660 ευρώ: Audi A6 (2011) 1.968 cc

H σύγκριση του φόρου -για τα αυτοκίνητα των παραδειγμάτων, με άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχει ως εξής:

Για το μικρό Fiat των 875 κυβικών, ο Γερμανός πληρώνει 17 ευρώ, ο Ούγγρος 30 ευρώ, ο Ρουμάνος 29 ευρώ, ενώ στην Σουηδία και την Βρετανία ο φόρος είναι μηδενικός.

Για το Audi A1, των 240 ευρώ στην Ελλάδα, τα τέλη κυκλοφορίας στην Αγγλία είναι 131 ευρώ, στην Ισπανία 64, και στην Λιθουανία μηδενικός.

Για το Ford Fiesta, ο φόρος στην Τσεχία είναι μηδενικός, στην Ουγγαρία 30 ευρώ και στη Ρουμανία 34 ευρώ.

Για το Audi A6, η ετήσια επιβάρυνση για την κυκλοφορία είναι στην Γαλλία 160 ευρώ, στην Ιταλία 503 ευρώ, στην Ρουμανία 55 και στην Βρετανία μηδενικός.

protothema.gr   13/11/2013,

Κατερίνα-Διοτίμα Σπανού

ΤΑ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΖΙΓΚ ΖΑΓΚ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΤΙΣ ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ
ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟΝ ΦΡΕΝΤΟ.. ΟΛΑ ΚΑΛΑ..


ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΧΕΣΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ ΤΑ ΑΚΡΙΒΌΤΕΡΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΑΛΙΑ ΔΡΟΜΟΥΣ;;; ΚΑΙ ΕΝΩ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ;;; ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΨΕΥΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ;;;; (ΠΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΑ;;)

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΥΠΕΡΟΓΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΟΙ ΜΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΑΡΧΗ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΑΑΔΕ ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΛΕΝΧΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ;;;

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΒΟΥΛΗ ΧΩΡΙΣ ΦΕΚ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΕ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΦΕΚ ΚΥΡΩΣΗΣ – ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 300 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ;;;;;

ΝΑΙ ΞΕΡΩ ΛΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ… ΟΜΩΣ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ.

ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ “Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ”.

ΞΕΧΝΑΣ.. ΘΥΜΗΣΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ. ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΗΚΑΜΕ ΝΙΚΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟ. ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΛΙΓΟΙ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΤΩΡΑ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΗΣΗΣ… ΘΥΜΗΣΟΥ!!! Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΜΑΣ… ΘΥΜΗΣΟΥ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ.

ΔΟΚΙΜΑΣΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ “ΑΠΕΤΥΧΑΝ”. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΛΆΒΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ. ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΝΑ ΕΚΛΕΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΤΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΦΟΥ ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ “ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ” ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΎΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΜΕ ΚΑΙ Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΌΤΗΤΑ.

ΕΛΑ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΔΙΚΩΝ ΦΟΡΩΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΟΥΤΟ. ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΕ ΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΘΡΟ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ “ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ” ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΣΑ ΑΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΡΘΟΥΝ ΑΚΟΜΑ… ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΗΝ “ΚΑΡΑΜΕΛΑ” ΟΤΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΕΕ ΔΙΟΤΙ Η ΕΕ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΛΟΥΤΟ – ΧΡΗΜΑ ΑΛΛΑ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΠΟΛΛΑ ΔΙΣ ΣΕ ΦΠΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ, ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΚΕΤΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΨΙΧΟΥΛΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΔΙΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ… ΨΑΞΤΟ ΕΡΕΥΝΗΣΕ ΤΟ ΜΗ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΟΛΛΑ ΦΕΚ ΝΟΜΟΙ ΠΑΡΟΧΩΝ ΣΕ “ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ” ΖΗΤΟΥΝΤΕΣ “ΑΣΥΛΟ” ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ή ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ…

ΕΛΑ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΚΟΝΤΙΝΟ ΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ Ε.ΣΥ. ΚΑΙ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΥΨΙΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΦΘΕΡΩΣΗΣ ΜΑΣ : ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ. ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ. ΟΣΟ ΑΡΓΕΙΣ ΤΟΣΟ ΠΟΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ ΚΑΙ ΑΔΙΚΑ ΤΕΛΗ. ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΑ ΣΟΥ ΕΠΙΤΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ (ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΟ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ) ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΣ ΑΣΤΕΓΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΧΩΡΑ… ΤΩΡΑ !!! ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ - ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ» 03. ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ
ΟΙ ΒΛΑΧΟΠΡΑΚΤΡΟΡΕΣ ΤΟΥ FACEBOOK KΑΙ ΟΙ ΒΛΑΚΩΔΕΙΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥΣ
Μεταναστευτικό: Με αρματαγωγό από τη Μόρια στην Ελευσίνα και από εκεί σε ξενοδοχεία 795 αιτούντες άσ...
ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ 04 Α. ΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ
Παρανοϊκές ιστορίες κατασχέσεων αναδεικνύει έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη
ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ
Έρχονται οι μετανάστες, φεύγουν οι φαντάροι!
Χαλκεύουν πάλι τα νούμερα της ΕΛΣΤΑΤ για να δείξουν μειωμένη ανεργία. Κυβέρνηση επαγγελματιών απατεώ...
Από 77 χώρες έρχονται μετανάστες στη χώρα μας που δεν έχουν καμία σχέση με τη Συρία
Η "ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ" ΤΩΝ μετόχων 27-11-2017.. Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ "ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝ...
Ο Ουσμάν Σεμπέν ΑΠΕΡΡΙΨΕ το Ειδικό Τιμητικό Βραβείο της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας
ΔΗΜΑΡΧΟΙ 'Η ΔΗΜΙΟΙ ;