Το μετάνιωσαν πικρά! Ξενοδόχοι από τα Βρασνά: «Φοβόμαστε αυτοί που έρχονται δεν είναι Σύροι πρόσφυγες»

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσαν τα γεγονότα, που εκτυλίχθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, στα Βρασνά του δήμου Βόλβης, όταν κάτοικοι εμπόδισαν την εγκατάσταση λ@θρομεταναστών σε ξενοδοχεία της περιοχής. Η έρευνα ανατέθηκε στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ.
Στο μεταξύ, επιχειρηματίες-ξενοδόχοι που δραστηριοποιούνται στα Βρασνά μίλησαν στο Sputnik, για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή, τονίζοντας ότι η έλευση προσφύγων και μεταναστών καταστρέφει τον τόπο τους.
Ως «μια μικρή νίκη» των κατοίκων, χαρακτήρισε ο Χρήστος Μπέλλος, διευθυντής μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στα Νέα Βρασνά, το μπλόκο στα πούλμαν που μετέφεραν αιτούντες άσυλο, στις 23 Οκτωβρίου.
Στην άποψη ότι η έλευση προσφύγων και μεταναστών ζημιώνει τους επιχειρηματίες και υποβαθμίζει συνολικά την περιοχή, συγκλίνουν οι απόψεις των ξενοδόχων. Έκαναν λόγο για υπεράριθμους μετανάστες που «ζουν αμολημένοι», κατήγγειλαν εκβιασμό από τουριστικούς πράκτορες που «ρίχνουν» το κόστος ενοικίασης των καταλυμάτων τους, και τέλος, μίλησαν για «αντίποινα» προς τους ξενοδόχους που φιλοξενούν πρόσφυγες.

«Οι πέντε ζημιώνουν τους 95»

Με ποιο τρόπο ζημιώνεται η περιοχή των Βρασνών; Εξηγώντας τους λόγους, ο Χρήστος Μπέλλος, είπε χαρακτηριστικά:
«Οι επιχειρήσεις που ζημιώνονται περισσότερο από την έλευση προσφύγων, είναι αυτές που νοικιάζουν σε τουριστικά πρακτορεία τα δωμάτιά τους, με τη σεζόν. Οι τουριστικοί πράκτορες επισκέπτονται την περιοχή μας και διαπιστώνουν ότι κάθε χρόνο έχουμε και περισσότερους μετανάστες, με συνέπεια να μειώνουν το κόστος ενοικίασης, κι έτσι, να ζημιώνονται οι ιδιοκτήτες των καταλυμάτων. Κάθε χρόνο, πέφτουν κι άλλο οι τιμές. Οι πράκτορες, ουσιαστικά, εκβιάζουν τους επιχειρηματίες, οι οποίοι αναγκάζονται να διαθέσουν σε χαμηλότερες τιμές τα δωμάτιά τους. Μπορεί τα καταλύματα που έχουν δεχτεί πρόσφυγες να είναι πέντε-έξι, αλλά από αυτούς ζημιώνονται τα υπόλοιπα 95 και συνολικά η περιοχή μας».
Και συμπλήρωσε:
«Δουλεύουμε με τουριστικούς πράκτορες από Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, με τους οποίους συμφωνούμε πακέτα διακοπών. Οι πράκτορες έρχονται εδώ, τον χειμώνα, προκειμένου να δουν τα καταλύματα, και βλέπουν έξω στον δρόμο να κυκλοφορούν μόνο μετανάστες. Καθημερινά, στην Εγνατία Οδό, οι δουλέμποροι ξεφορτώνουν μετανάστες οι οποίοι περιφέρονται σε Ασπροβάλτα και Βρασνά. Πώς να δώσει, μετά, λεφτά ο πράκτορας για τα δωμάτιά μας, όταν βλέπει μια έρημη περιοχή στην οποία περιφέρονται μόνο μετανάστες; Οι Σλάβοι φοβούνται πάρα πολύ όταν βλέπουν άνθρωπο με τσεμπέρι, μαύρο, μελαχρινό, μελαμψό».

«Δεν είναι Σύροι πρόσφυγες πολέμου»

Ερωτηθείς για τον φόβο που αισθάνονται οι κάτοικοι της περιοχής, ο κύριος Μπέλλος απάντησε:
«Έχει εκδηλωθεί παραβατική συμπεριφορά από πλευράς των μεταναστών, ευτυχώς, όμως, είναι ελαφριά περιστατικά. Για παράδειγμα, έχουν κλέψει από αυλές. Επίσης, έχει τύχει, μέσα στο καλοκαίρι, στο κέντρο των Νέων Βρασνών, να μαλώνουν μεταξύ τους ολόκληρες οικογένειες προσφύγων. Να βλέπεις, από τη μία, Αφρικανούς που παίζουν ξύλο, κι από την άλλη πλευρά να κοιτάζουν ξένοι τουρίστες. Υπάρχουν Αλγερινοί και Μαροκινοί που κουβαλούν μαζί τους μαχαίρια. Φοβόμαστε γιατί αυτοί που έρχονται πια, δεν είναι Σύροι πρόσφυγες πολέμου, αλλά Σομαλοί, Πακιστανοί, Αφγανοί και άλλοι».
Ανησυχούν οι τουρίστες που επιθυμούν να επισκεφθούν τα Βρασνά; Η απάντηση είναι «ναι». «Μας ρωτούν συνέχεια οι επισκέπτες μας για την κατάσταση. Έχετε μετανάστες; Υπάρχει πρόβλημα; Προσωπικά, με ρωτούν πολλές φορές στο τηλέφωνο οι ξένοι που θέλουν να μας επισκεφθούν για πρώτη φορά. Έχετε πρόσφυγες εκεί; Φυσικά, εγώ τους απαντάω ότι δεν έχουμε πρόσφυγες».
Ο κύριος Μπέλλος καταλήγει: «Δεν μας ενημερώνει κανείς, επίσημα, ότι θα έρθουν πούλμαν με πρόσφυγες και μετανάστες. Υπάρχει ράδιο αρβύλα. Ουσιαστικά το μαθαίνουμε από τους ιδιοκτήτες των καταλυμάτων που τους φιλοξενούν. Αν και προσπαθούν να τηρούν σιγή ιχθύος γιατί κινδυνεύουν με αντίποινα από συναδέλφους τους».

«Μαζεύουμε τις ελιές με την ψυχή στο στόμα»

Στο ίδιο κλίμα και η ξενοδόχος Γιώτα Κρουσταλλίδη, εξηγεί ότι η έλευση προσφύγων στην περιοχή καταστρέφει τον τουρισμό. Καταγγέλλει, μάλιστα, τους ξενοδόχους που διαθέτουν δωμάτια σε πρόσφυγες για ιδιοτελή κίνητρα κι επικερδείς συναλλαγές.
«Έτσι είναι η φιλοξενία; Όταν υπάρχει πληρωμή, δε μιλάμε για φιλοξενία. Κι εγώ θα μπορούσα να νοικιάζω σε πρόσφυγες και να έχω κέρδος, αλλά δεν το κάνω σεβόμενη την περιοχή μας που ανήκει σε τουριστική ζώνη. Ενώ, άλλοι τους δέχονται στα ξενοδοχεία τους και χρεώνουν 20 ευρώ το άτομο. Φυσικό κι επόμενο είναι, λοιπόν, να υπάρχει κόντρα μεταξύ των επιχειρηματιών της περιοχής, διότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα καταστραφεί η περιοχή μας, δεν θα έχουμε τουρισμό».
Η κυρία Κρουσταλλίδη υπογράμμισε ότι η έλευση προσφύγων δεν προσφέρει τίποτα στην αγορά, αντίθετα, όπως είπε, οι κάτοικοι αισθάνονται φόβο:
«Δεν πρέπει να στείλουν άλλους εδώ, είναι ήδη αρκετοί. Δεν προσφέρουν τίποτα στον τόπο μας. Κυκλοφορείς έξω και βλέπεις μόνο πρόσφυγες, που δεν είναι Σύροι οικογενειάρχες, είναι άντρες μόνοι τους. Πάμε να μαζέψουμε τις ελιές με την ψυχή στο στόμα, διότι είναι αμολημένοι παντού. Έχουμε μάτια και στην πλάτη πια. Μαθαίνουμε ότι εκδηλώνουν συχνά επιθετική συμπεριφορά. Απ’ ότι ακούμε και στις ειδήσεις έχουν απειληθεί Έλληνες από αυτές τις συμπεριφορές. Μαλώνουν μεταξύ τους και βγάζουν μαχαίρια».
Και καταλήγει:
«Οι τουριστικοί πράκτορες από Σερβία και Ρουμανία φοβούνται να κάνουν συμβόλαια με τους ξενοδόχους της περιοχής μας. Μέχρι στιγμής έχουν παγώσει τα πάντα, δεν έχει υπογραφεί κανένα συμβόλαιο για το επόμενο καλοκαίρι».

«Η παραλία μας είχε γίνει γκέτο»

Η Αγγέλα Βασιλικούδη, ιδιοκτήτρια ξενοδόχος, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί από πέρσι στην περιοχή, κάνει λόγο για ένα δραματικό καλοκαίρι που ακολούθησε, μετά από έναν χειμώνα με πολλά κρούσματα εγκληματικότητας.
«Οι άνθρωποι ήταν τρομαγμένοι και δεν τολμούσαν να βγουν από τα σπίτια τους πέρσι τον χειμώνα. Η παραλία μας είχε γίνει γκέτο. Ζούσαν εκεί πάνω από 1.000 άτομα. Σήμερα, είναι περίπου 250 αυτοί που έχουν απομείνει κι έχουμε τη διαβεβαίωση από υπουργούς ότι κι αυτοί θα φύγουν μέσα στο Νοέμβρη», συμπλήρωσε.

«Είμαστε σε επιφυλακή ακόμα»

Οι κάτοικοι αισθάνονται ανακούφιση, αλλά δεν εφησυχάζουν, όπως λέει χαρακτηριστικά η κυρία Βασιλικούδη, σχολιάζοντας τη νύχτα που εμπόδισαν την εγκατάσταση προσφύγων σε ξενοδοχεία της περιοχής.
«Εκείνο το βράδυ ήμασταν αποφασισμένοι να αγωνιστούμε. Ούτε εμείς περιμέναμε ότι θα τα καταφέρουμε. Ήμασταν όλοι ενωμένοι και το πετύχαμε. Στο τέλος δικαιωθήκαμε».
Και συμπληρώνει: «Η περιοχή μας εξακολουθεί και ζημιώνεται. Τα Λουτρά Νέας Απολλωνίας του δήμου Βόλβης έχουν καταστραφεί ως προορισμός, δε θα λειτουργήσουν εύκολα ξανά».

1 σχόλιο:

  1. Καλλα να παθετε!Θα σας ερθουν χειροτερα,οταν θα αρχισουν να σας καταστρεφουν τα ξενοδοχεια σας,οταν θα θελησεται να τους διωξεται επειδη δεν θα εχουν να σας πληρωσουν οι διαφορες Μ.Κ.Ο(εταιριες λοποδυσιεν)

    ΠΗΓΗ police-voice

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος με τις 4 μετοχές των 670 δισ. που κατετέθησαν στη Γ’ ΔΟΥ Πατρών-…

ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ??? Θα μου απαντήσει κανείς ή είναι απλά συμπτώσεις;

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»

Κάθε μετανάστης θα έχει δωρεάν οικία, ρεύμα,νερό,ίντερνετ, φορολογική ασυλία… ΕΣΥ;;;

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ. – ΕΙΣΑΓΓ. ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ (ΚΚΕ): ΤΙ ΣΑΣ ΚΟΦΤΕΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ ΜΙΑ ΜΟΛΟΤΟΦ;

Ο ΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Διασυρμός της Ελλάδας από την ασυλία Μητσοτάκη σε Τραπεζίτες για την διαγραφή…

Δημήτρης Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου σε εντεταλμένη υπηρεσία διάλυσης του έθνους – βιντεο

Η ΜΚΟ της Εκκλησίας θα αναλάβει εξ’ ολοκλήρου την νομική παροχή ασύλου στους αλλόφυλους…

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΣΣΥΜΕΤΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΡΟΩΝ…

Εργαζόμενοι ΔΕΗ: Ξεκινάμε διακοπές ρεύματος σε όλη την Ελλάδα, τα νησιά και την Κρήτη

«Εξαπατημένοι» Δηλώνουν οι ψηφοφόροι της ΝΔ – «Καζάνι που βράζει» είναι η ελληνική κοινωνία…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ - ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βουλευτές, δικαστές και εφοριακοί δεν δήλωσαν αναδρομικά – Τι αποκάλυψε εφημερίδα
Απόφαση ΒΟΜΒΑ ΣτΕ: Δεν είναι ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ! – Είναι ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!
Δρ Ιωάννης Ιωαννίδης: «Η θνητότητα του ιού αποδεικνύεται ίση με αυτήν της εποχικής γρίπης»
ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ "ΧΑΡΙΣΑΝ " 6 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ : ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ : "ΨΗΦΙΣΑ ΤΣΙΠΡΑ ΑΛΛΑ ΣΥΣΤΥΧΩΣ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ...
ΤΑ ΖΩΑ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΕΑΝ ΤΟΝ ΚΛΩΤΣΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΑΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΣΟΥ ΠΟΤΕ
Ο λαός πεινάει…και αυτοί μοιράζουν αναδρομικά 4.000 έως 10.000 σε συνταξιούχους βουλευτές…
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΕ ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Ε.ΣΥ. 18-5-2019 ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ Κ...
ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΑ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ 27-1-2019 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΝΕΓΗΣ
Με την εμφάνιση του Πολεμικού μας στη Σάμο …Οι Λάθρο επιβιβάστηκαν σε Τουρκικό ακταιωρό (video)
Πακιστανοί Διακινούσαν μετανάστες με στόλο 232 Ι.Χ.
ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΒΙΆΖΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙΣ ΑΔΡΑΝΗΣ... ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΑ ΕΜΕΝΕΣ ΑΔΡΑΝΗΣ ???