Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

2500 ευρώ το μήνα για κάθε ανήλικο ( 14 ετών και άνω κατά δήλωσή τους ) αλλοδαπό που θα μείνει στην Κρήτη.. (τα ανήλικα ελληνόπουλα πόσα παίρνουν? οι συνταξιούχοι μετά από δεκαετίες εισφορών παίρνουν τόσα? για αυτό τους ψηφίσατε?)

Επίσκεψη στην Περιφέρεια πραγματοποίησε η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου.

Την αύξηση του αριθμού των ασυνόδευτων λαθρομεταναστόπουλων (14 ετών και άνω κατά δήλωσή τους) που φιλοξενούνται στην Κρήτη ζήτησε η Δόμνα Μιχαηλίδου.
Μάλιστα όπως επισήμανε χορηγούνται 86 ευρώ για κάθε “προσφυγόπουλο;” ημερησίως και πρότεινε τη δημιουργία ξενώνων, σύμφωνα  με το δημοσίευμα από τοneakriti.gr
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο «καυτό» θέμα της φιλοξενίας ασυνόδευτων “προσφυγόπουλων” στο νησί. Μάλιστα σε αυτό που κατέληξαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είναι ότι θα γίνει συνεδρίαση της ΠΕΔ τέλος του μήνα ή αρχές του επόμενου.
Πιο αναλυτικά, έγινε η πρώτη συνάντηση με τους δημάρχους Ηρακλείου και Λασιθίου μετά την έκκληση προς την τοπική αυτοδιοίκηση, της υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου.
Να αυξηθεί ο αριθμός των ασυνόδευτων παιδιών (14 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ανω κατα δήλωση τους) στο νησί σε 200 με 300 ζήτησε η υφυπουργός κ. Μιχαηλίδου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στην Περιφέρεια, όπως είπε μέχρι τώρα φιλοξενούνται 25.
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε για να αποφασίσουν οι δήμαρχοι με ποιο τρόπο θα δημιουργηθούν ξενώνες στο νησί, καθώς και πώς θα συμβάλει η Κρήτη στη φιλοξενία ασυνόδευτων παιδιών.
Όπως τόνισε η υφυπουργός σήμερα φιλοξενούνται 25 παιδιά στο νησί, ενώ σε άλλα μέρη στην Ελλάδα φιλοξενούνται 1200, τονίζοντας ότι η Κρήτη είναι πολύ πίσω. Όσον αφορά τις δομές φιλοξενίας η υφυπουργός τόνισε ότι αναφορικά με τους ξενώνες το νησί είναι πολύ πίσω.
Σύμφωνα με την υφυπουργό «αρμοδιότητα της παιδικής προστασίας των ανήλικων ασυνόδευτων παιδιών τα οποία χρειάζονται ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης ανήκει στο υπουργείο Εργασίας».
«Ήρθαμε να παρακαλέσουμε και να δούμε πώς μπορούμε να συνεργαστούμε με τις τοπικές αρχές ώστε να απορροφήσουν κάποια παιδιά σε ξενώνες, που χρηματοδοτούνται πλήρως από την Κομισιόν και την ΕΕ. Μιλάμε για μικρούς ξενώνες μέχρι 30 ανήλικα παιδιά, που είναι η πιο ευάλωτη ομάδα του μεταναστευτικού-προσφυγικού και πρέπει κάπως να απορροφηθούν».
Η υφυπουργός Εργασίας είπε ότι η Κρήτη αποτελεί προτεραιότητα, καθώς οι Κρητικοί είναι φιλόξενος λαός, ενώ τα στοιχεία, όπως επισήμανε, δείχνουν ότι μέχρι σήμερα η ένταξη στην κοινωνία των μεταναστών/προσφύγων και ιδίως σε ό,τι αφορά την εργασιακή τους αποκατάσταση, είναι θετικά. Με αυτό τον τρόπο, σημείωσε, θα επιτευχθεί και μια πιο συμμετρική απορρόφηση των παιδιών που υπάρχει στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά «η Κρήτη ως προς αυτό δυστυχώς έχει μείνει πίσω».
Και προσέθεσε:
«Με δεδομένο ότι είναι ένα ζήτημα, τη χρηματοδότηση του οποίου έχει ήδη λύσει η Κομισιόν, ήρθαμε να συνομιλήσουμε με τους ΟΤΑ και να δούμε πώς μπορούν να μας βοηθήσουν σε αυτή την εθνική προσπάθεια που κάνουμε για να τοποθετήσουμε τα παιδιά κατ’ αναλογία σε νομούς έτσι ώστε να μην πέφτει δυσβάσταχτο βάρος σε κάποιες περιοχές, όπως αυτή της Μόριας που τα παιδιά ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες σε camp και κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης».

Η υφυπουργός τόνισε επίσης ότι το κόστος διαβίωσης για κάθε παιδί αναλογεί 86 ευρώ την ημέρα, ενώ πρότεινε να αυξηθεί ο αριθμός των ασυνόδευτων παιδιών στο νησί.

Το 93% των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στην Κρήτη θα είναι άνω των 14 ετών, και θα είναι κυρίως αγόρια, όπως τόνισε η υφυπουργός, με τους δημάρχους να εμφανίζονται από τους πλευρά τους θετικοί, ωστόσο από την άλλη μεριά έθεσαν διάφορα ζητήματα, όπως αυτό της επιτροπείας.

ΠΗΓΗ

Η Δήμαρχος Πεντέλης αποκαλύπτει πόσο “ανήλικοι” είναι οι Αφγανοί που θα έρθουν στο Αμαλία…

“Πρόσφυγας” άσυλο… Σας λένε ψέματα!

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΠΩΣ ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΣΑΣ 17-10-2019

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.