Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Σπάνιο ρωμαϊκό μωσαϊκό που απεικονίζει Ελληνίδα πριγκίπισσα ανακαλύφθηκε σε χωριό της Αγγλίας….

ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΣ!!! ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΑΨΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ  ΒΡΙΣΚΟΥΝ

Σπάνιο ρωμαϊκό μωσαϊκό που απεικονίζει Ελληνίδα πριγκίπισσα ανακαλύφθηκε σε χωριό της Αγγλίας. Είναι ένα από τα τρία που υπάρχουν στον κόσμο…

Ένα ρωμαϊκό μωσαϊκό που απεικονίζει τον Πέλοπα να αγωνίζεται σε αρματοδρομία για τα… μάτια της πριγκίπισσας Ιπποδάμειας ανακαλύφθηκε στο Μπέρκσαϊρ της Αγγλίας. Το μωσαϊκό ίσως είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά ευρήματα που ανακαλύφθηκαν ποτέ στη Βρετανία….

Το μωσαϊκό 1.600 χρόνων, που βρέθηκε στο Μπόξφορντ το 2017 αλλά αποκαλύφθηκε πλήρως πρόσφατα είναι μόλις ένα από τα τρία του είδους του σε όλο τον κόσμο. Το μωσαϊκό βρέθηκε σε ένα κτήμα στο Μπέρκσαϊρ πριν από δύο χρόνια, αλλά στη συνέχεια καλύφθηκε εκ νέου με χώμα για να το εκμεταλλευτούν οι αγρότες….

«Μόνο σε 10 ημέρες, οι εθελοντές κατάφεραν να καθαρίσουν ολόκληρο τον χώρο του μωσαϊκού. Θέλουμε να κατανοήσουμε την κληρονομιά μας και αυτό  το ψηφιδωτό είναι κάτι καινούριο. Είναι σπάνιο πράγμα» λέει η Τζόι Άπλετον, πρόεδρος της ομάδας των εθελοντών που εργάστηκαν στην ανασκαφή.

Το Σάββατο άνοιξαν τον χώρο που βρίσκεται το μωσαϊκό στους πολίτες και το ενδιαφέρον του κοινού ήταν μεγάλο καθώς έφτασαν περίπου 3.000 άνθρωποι από όλη τη χώρα.

Το ψηφιδωτό θα καλυφθεί για άλλη μια φορά με χώμα για να προστατευτεί αλλά και να συνεχίσουν την καλλιέργεια του κτήματος οι αγρότες….

ΠηγήDaily Mail…
σσ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΡΩΜΑΪΚΟ ΠΙΘΑΝΟΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΣΑΝ 1600 ΕΤΩΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΛΟΓΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ “ΡΩΜΑΪΚΟ” ΜΕ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ;;; ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΛΟΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΠΠΟΔΑΜΕΙΑ;;; ΜΗΠΩΣ ΔΙΑΤΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΣ;;;

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ