Με τροπολογία που συνέθεσαν τα υπουργεία Μεταφορών και Περιβάλλοντος καθορίζονται οι περιορισμοί δόμησης, η αποκατάσταση των πληγέντων κτηρίων, η διαδικασία σχεδιασμού και κατασκευής των έργων υποδομής, το ειδικό χωρικό σχέδιο με σαφή πρόβλεψη για την εξασφάλιση επάρκειας οδικών αξόνων και πρόσβασης στην παραλία.

Συγκεκριμένα:

– Αναστέλλεται η έκδοση οικοδομικών αδειών και απαγορεύονται οι οικοδομικές εργασίες σε τμήματα ακινήτων με πρόσωπο επί οδών που χρήζουν διάνοιξης ή τροποποίησης και πρόκειται να ενταχθούν σε κυκλοφοριακή μελέτη της περιοχής, με στόχο την υλοποίηση ασφαλούς οδικού δικτύου. Η αναστολή ορίζεται εντός απόστασης από υφιστάμενο άξονα συγκεκριμένων οδών του δικτύου, που επιλέχθηκαν με κριτήρια: την ηπιότερη δυνατή τροποποίησή τους σε σχέση με τα χαρακτηριστικά των λοιπών οδών της περιοχής, την εξυπηρέτηση λειτουργίας τους ως ζευγών οδών εξυπηρέτησης ανόδου και καθόδου οχημάτων, την επιλογή των προσφορότερων αρτηριών προς τις όμορες οικιστικές περιοχές, τις επιπτώσεις από τη διάνοιξή τους σε όσο το δυνατόν λιγότερα κτήρια.

Οι οικοδομικές άδειες που μπορούν να χορηγηθούν κατά τη διάρκεια της αναστολής, αφορούν σε κτήρια που χωροθετούνται σε αποστάσεις μεγαλύτερες της μέγιστης απόστασης που τίθεται από τον υφιστάμενο άξονα.

Η αναστολή αφορά και στην επισκευή ή ανακατασκευή κατασκευών περιβάλλοντος χώρου που βρίσκονται εντός της ζώνης αναστολής, ή μανδρών και περιφράξεων, σε ακίνητα με πρόσωπα στις ανωτέρω οδούς, η ακριβής θέση των οποίων εφαρμόζεται μετά τον καθορισμό της οικοδομικής και ρυμοτομικής γραμμής.

Ορίζεται ο τρόπος χορήγησης της συνδρομής για τα πληγέντα κτήρια που κατά τμήμα τους ή στο σύνολό τους αποτελούν εμπόδιο για τη διάνοιξη οδών και την υλοποίηση ασφαλούς οδικού δικτύου της περιοχής.

– Αναστέλλεται η έκδοση οικοδομικών αδειών και απαγορεύονται οι οικοδομικές εργασίες σε κάθε αδόμητο γήπεδο της περιοχής εκτός σχεδίου, και για κάθε προσθήκη επιφάνειας που προσμετράται στον συντελεστή δόμησης πέραν της υφισταμένης την 23η Ιουλίου, με σκοπό τη διασφάλιση των παραμέτρων της υφιστάμενης κατάστασης για το σχεδιασμό και κατάρτιση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου.

– Αναστέλλονται οι εργασίες ανακατασκευής κτηρίου και επισκευής ή ανακατασκευής μάνδρας, φράκτη ή περίφραξης που βρίσκεται μεταξύ οικιστικής περιοχής και παραλιακού μετώπου, με σκοπό τον απρόσκοπτο σχεδιασμό δικτύου διόδων των πεζών προς το θαλάσσιο μέτωπο, όπως θα οριστεί από το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο.

– Αναστέλλεται η έκδοση οικοδομικών αδειών και απαγορεύονται οι οικοδομικές εργασίες εντός ζώνης είκοσι (20) μέτρων εκατέρωθεν της βαθειάς γραμμής του ρέματος Παππά. Να σημειωθεί ότι για τα πληγέντα κτήρια, για τα οποία έχει εκδοθεί Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικινδύνως Ετοιμορρόπου Κτηρίου, είτε έχουν κριθεί ως μη κατοικήσιμα και κωλύουν την εφαρμογή των προβλεπομένων της οριστικής οριοθέτησης του ρέματος Παππά ή βρίσκονται σε εκτάσεις που υπάγονται στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, χορηγείται έκτακτο κοινωνικό επίδομα στέγασης μετά την κατεδάφισή τους, κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης γενικής ή ειδικής διάταξης, εφόσον αποτελούν κύρια και μοναδική κατοικία των ιδιοκτητών και έχουν κατασκευαστεί προ της 28.7.2011 .

– Από την αναστολή εργασιών εξαιρούνται κτήρια που δεν φέρουν βλάβες που απαιτούν επανυπολογισμό και ενίσχυση του στατικού τους φορέα, μπορούν να επισκευάζονται σε κάθε περίπτωση, όπως για παράδειγμα πολυόροφα κτήρια με βλάβες σε διαμερίσματα, που δεν έχουν υποστεί βλάβες στον φέροντα οργανισμό, κολώνες ή δοκούς, τέτοιες που να απαιτείται η ενίσχυση του στατικού φορέα όλου του κτηρίου.

Διαβάστε ολόκληρη την τροπολογία

ΠΗΓΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ - ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΘΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ Ή ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ;
1.8 εκατομυρια φανταστικοι ψηφοφοροι βγαζουν κυβερνηση αυτην που εχουν προεπιλεξει τα ανθελληνικα κε...
ΕΚΤΑΤΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΚΥΡΩΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
100 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ!
Η Ε.ΣΥ. ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΙΔΕΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΤΩΝ ΠΑΠΑΓΑΛΩΝ
ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΟΙ ΑΥΤΟΙ. ----- Ε.ΣΥ. ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ
ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙΣ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ; Ή Ο ΜΗΝΑΣ ΕΧΕΙ 9 ;;; ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΑΔΕΛΦΕ ! ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ.. ΑΥΤΟΚΤΟ...
ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΙΝΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΗΝΙΓΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ (ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΣΤΟΝ GREEKPULSE ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗΣ 28...
Τα ΜΜΕ και ο υποχθόνιος ρόλος τους στην ανθρωπιστική κριση
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΛΕΦΩΝΕΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΔΕΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΑΓΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ...
Αγωγή κατά των «Ελληνικών Hoaxes» από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και τον Πέτρο Ζωγράφο
ΕΛΛΗΝΑ ΑΓΡΟΤΗ ΕΜΕΙΝΕΣ ΜΟΝΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΔΡΟΜΟΥΣ...