Reading Time: 8 minutes

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ…..

ΌΛΟΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ, ΛΙΓΟΙ  ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΝΟΗΜΑ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ.

ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ.

Η ΛΕΞΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΘΕΤΗ , ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣ(=ΠΟΛΙΤΕΣ.  ΔΗΜΟΤΕΣ) ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ(=ΔΥΝΑΜΗ, ΚΡΑΤΑΙΟΤΗΣ).

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΑ,ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙΤΟ   ΣΩΜΑ   ΤΩΝ   ΠΟΛΙΤΩΝ   ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.

ΟΡΙΣΜΟΣ.

‘’ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ,ΟΠΟΥ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ  ΤΟΥΣ   ΠΟΛΙΤΕΣ, ΑΣΚΕΙΤΑΙΑΠΟ  ΤΟΥΣ   ΠΟΛΙΤΕΣ   ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ  ΤΩΝ   ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄

ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΧΘΕΣ…

ΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ  Η   ΕΝΝΟΙΑ   ΤΗΣ   ΕΙΧΕ   ΗΔΗ   ΑΛΛΟΙΩΘΕΙ   ΚΑΙ   Η   ΕΦΑΡΜΟΓΗ   ΤΗΣ   ΕΙΧΕ   ΠΑΡΑΠΟΙΗΘΕΙ   ΗΔΗ   ΑΠΟ   ΤΟΝ   ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΣΜΕΝΟ   5Ο   ΑΙΩΝΑ   ΤΟΥ   ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ. ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ, ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΟΡΑΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ 5ΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ 4ΟΥ ΑΙΩΝΑ  Π.Χ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ Ο ΜΙΣΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΑΦΟΥ …‘’ ΜΟΝΟ ΑΡΡΕΝΕΣ ΕΝΗΛΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗ ΔΙΕΤΗ (ΑΠΟ ΤΑ 18 ΜΕΧΡΙ ΤΑ 20) ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΗΤΕΙΑ ΕΙΧΑΝΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.’’

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΝ ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ!

ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ, Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ,  ΑΠΟ   ΤΟ   ΣΥΝΟΛΟ   ΣΧΕΔΟΝ   ΤΩΝ   ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ   ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ   ΚΑΙ   ΄΄ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ΄΄ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ 5ΟΥ ΚΑΙ 4ΟΥ Π.Χ ΑΙΩΝΑ. ΘΕΜΕΛΙΩΤΗΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤ΄ ΕΠΕΚΤΑΣΗΤΗΣ  ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ (ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Ο ΣΟΛΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΗΣ Ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ (6ΟΣ ΑΙ. Π.Χ)

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΠΟΧΗΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ-ΚΡΑΤΗ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ, ΟΠΟΥ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΛΑ (ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ) ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΩΣ ΤΗΝ ΠΙΟ ΤΕΛΕΙΑ ΜΟΡΦΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ   ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ   ΘΕΣΜΟΘΕΤΙΜΕΝΕΣ  ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΥΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ) ΗΤΑΝΗ ΙΣΟΝΟΜΙΑ, Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, Η ΙΣΟΤΗΤΑ, Η ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ   ΚΑΙ   Η   ΔΙΑΚΡΙΣΗ   ΤΩΝ   ΕΞΟΥΣΙΩΝ,    ΕΝΝΟΙΕΣ – ΑΡΧΕΣ ΠΟΥΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ  ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ.

ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ. ΑΝ ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΟΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΑΝ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ  ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥΘΕΝΑ.  ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ   Η   ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ   ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ   ΤΑ   ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ   2.500   ΧΡΟΝΙΑ   ΒΙΩΝΕΙ   ΕΝΑΝ   ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ   ΜΕΣΑΙΩΝΑ.

… ΣΤΟ ΧΘΕΣ …

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ  ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ, ΕΥΚΟΛΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ  ΤΟ   ΑΣΥΜΒΑΤΟ   ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΉΔΗ ΚΑΤΑΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΟΣ  ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΟΥ, ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΧΑΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΕΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ. ΈΤΣΙ ΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΜΕΝΕ ΜΕΤΑ, ΗΤΑΝ Η ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΤΤΑΣ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΥΛΙΚΗΣΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΚΑΠΟΥ ΕΔΩ  ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ   Η   ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ   ΤΩΝ   ΞΕΝΟΦΕΡΤΩΝ   ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ   ΠΟΥ   ΕΛΥΜΑΙΝΟΝΤΟ   ΤΗΝ   ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΗ   ΧΩΡΑ   ΜΑΣ,  ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ.

ΤΟ 1824 ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝΙΩΑΝΝΗ ΚΩΛΛΕΤΗ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, ΤΟ 1825 ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟ 1827 ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟΚΟΜΜΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΗΓΕΤΗ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΜΕΤΑΞΑ. ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝΒΕΒΑΙΑ ΥΠΟΔΗΛΩΝΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΥΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ.

ΤΟ 1828  ΟΜΩΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΙΚΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΈΛΛΗΝΑΣ, Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ. ΈΓΙΝΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. Η  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΗΤΑΝ ΣΑΦΩΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.ΚΥΡΙΟ ΜΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ ΘΕΜΑ, ΗΤΑΝ Η ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ  ΤΗΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣΤΗΣ  ΧΩΡΑΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ  ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ. ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΟΜΩΣ ΕΡΧΟΤΑΝ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΙ ΕΤΣΙ ΑΥΤΕΣ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΟ 1831. ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΕΜΕΛΛΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

… ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ.

ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ  Η   ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ    ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΟΠΟΥ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟΤΟΥΣ   ΠΟΛΙΤΕΣ, ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ  ΤΟΥΣ   ΠΟΛΙΤΕΣΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑΤΩΝ   ΠΟΛΙΤΩΝ. ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟ; ΠΗΓΑΖΕΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ   ΠΟΛΙΤΕΣ; Ή ΟΙ   ΠΟΛΙΤΕΣ  ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ  ΔΙΑΛΕΞΟΥΝ   ΠΟΙΟΣ ΘΑ  ΤΟΥΣ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΣΥΝΟΛΟ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ; ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΕΓΕΙΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑ   ΤΟΥΣ   ΠΟΛΙΤΕΣ ; ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΥΤΗ;

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΟΠΩΣ  ΑΡΧΙΚΑ ΕΙΠΑ,ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ   ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ   ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

ΩΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΡΙΖΕΤΑΙΕΝΑ ΣΥΝΟΛΟ ΜΕΡΩΝ, ΜΕ ΣΤΕΝΗ ΣΧΕΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΞΑΡΤΗΣΗΣ, ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥΚΟΙΝΟΥ ΣΤΟΧΟΥ, Η ΣΚΟΠΟΥ.

ΑΥΤΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ, ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΤΑ ΠΙΟ ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ.

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙΟΜΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟ Η ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ  ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΑ (ΤΑ   ΟΠΟΙΑ  ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ  ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ)  ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ (ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ) ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥΤΟΥΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΟΜΟΝΟΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ;

ΜΑ ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ;

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ. Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.

ΌΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΤΟ ΜΑΝΔΥΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ… ΑΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ, ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΣΑΙΣΕ ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ  ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΧΗΓΟ. ΒΕΒΑΙΑ, ΑΝΑ ΠΑΣΑΣΤΙΓΜΗ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ. ΑΡΚΕΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙΠΑΝΤΑΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ, ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.ΜΟΝΗ ΑΛΛΑΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ, ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΠΙΛΕΞΕΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΣΕΝΑ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΕΝΑΝ, ΔΥΟ Η ΤΡΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΤΡΕΦΕΙΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΕΣΥ ΔΙΑΛΕΞΕΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ. ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ  ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ  ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΣΕΝΑ, ΑΦΟΥ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ.

ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΡΧΗΓΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΞΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΈΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΡΧΗΓΟ, ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΛΑΔΗΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΥΠΟΚΛΕΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕΣ ΕΝΤΟΛΗ.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: ΘΕΛΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ (ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΘ΄ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΤΡΙΤΩΝ) ΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΤΟ ΦΕΡΕΙ ΠΡΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ, ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ. ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΥΛΗ. ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΠΕΦΤΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ. ΜΑ ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΙΠΑΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΠΙΛΕΞΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΑΥΤΟΙ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΕΜΠΙΣΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΒΑΣΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΙ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΙΚΡΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ.

ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΕ ΓΝΩΣΤΑ-ΑΓΝΩΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΥΤΗ, ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΑΠΟΚΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΦΑΝΕΙΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Ο ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ, ΑΘΕΛΑ ΤΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΌΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΚΙ ΑΝ ΨΗΦΙΣΕ, ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΕΠΕΛΕΞΕ ΛΕΥΚΟ Η ΑΚΥΡΟ. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΥΤΟΙ ΛΕΝΕ, ΑΦΕΝΟΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΠΩΣ ΟΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ, ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΑΣΥΛΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΑΠΟ ΞΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ, ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗΣ, ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ. ΑΚΟΜΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ  ΜΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΑΠΟΞΕΝΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΜΑΣ, ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΤΕΙ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΘΥΜΙΖΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

ΌΛΗ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΦΑΝΕΡΟ ΠΩΣ ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΚΥΡΙΩΣ ΔΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΗΓΜΕΝΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

ΑΥΡΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ;

ΤΟΤΕ ΠΟΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ;

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΠΡΕΠΕΙ Ο ΈΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ. ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ.

ΑΥΤΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ, ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.

ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΜΠΟΡΕΙ ΝΑΕΓΚΑΘΙΔΡΥΘΕΙ   ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΜΑΔΑ ΚΙ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΚΟΙΝΗ   ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΤΗΝ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.

ΣΤΗΝ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ  ΕΓΚΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ   ΤΙΣ  ΒΑΣΙΚΕΣ  ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ  ΤΟΥ  ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ  ΒΙΟΥ  ΣΤΗΝ  ΧΩΡΑ  ΜΑΣ,  ΜΙΑ  ΕΚ ΤΩΝ   ΟΠΟΙΩΝ  ΕΙΝΑΙ  Η  ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ   ΤΗΣ   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ   ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ  ΚΑΙ   Η   ΟΠΟΙΑ  ΑΣΚΕΙΤΑΙ  ΘΕΣΜΙΚΑ ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  ΕΝΕΡΓΟΥΣ  ΠΛΕΟΝ  ΠΟΛΙΤΕΣ,  ΜΕΣΩ  ΤΩΝ  ΤΟΠΙΚΩΝ   ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ   ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ,  ΤΑ  ΟΠΟΙΑ  ΕΙΝΑΙ  ΤΑ  ΘΕΣΜΙΚΑ  ΚΥΤΤΑΡΑ  ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

ΑΣ   ΜΗ  ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ   ΟΤΙ   ΜΕ   ΤΟΝ   ΙΔΙΟ   ΑΚΡΙΒΩΣ   ΤΡΟΠΟ  ΕΓΙΝΕ   ΚΑΙ  Η  ΙΔΡΥΣΗ   ΤΟΥ   ΝΕΩΤΕΡΟΥ   ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ   ΚΡΑΤΟΥΣ,   ΜΕ   ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ,   ΟΠΟΥ   ΜΕ   ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ – ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ   ΤΩΝ   ΕΛΛΗΝΩΝ   ΤΩΝ   ΤΟΤΕ   ΔΗΜΩΝ,   ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ   ΟΙ   ΒΑΣΙΚΟΙ   ΠΥΛΩΝΕΣ   ΤΟΥ   ΤΟΤΕ   ΚΡΑΤΟΥΣ,   ΟΠΩΣ   ΕΝΟΠΛΕΣ   ΔΥΝΑΜΕΙΣ,  ΚΡΑΤΙΚΗ   ΤΡΑΠΕΖΑ,   ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ   ΕΞΟΥΣΙΑ,   ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ,   ΣΥΝΤΑΓΜΑ.  ΑΥΤΗ   Η   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ   ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ   ΔΙΕΚΟΠΗ   ΜΕΤΑ   ΤΗΝ   ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ   ΤΟΥ   Ι.  ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ   ΚΑΙ   ΜΕ   ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ   ΤΗΣ   ΔΙΕΘΝΟΥΣ   ΤΡΑΠΕΖΟΚΡΑΤΙΑΣ   ΕΠΕΒΛΗΘΗ  Η   ΔΥΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ   ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ,   ΠΟΥ   ΜΕΧΡΙ   ΣΗΜΕΡΑ  ΔΕΝ  ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ  ΝΑ  ΓΕΝΟΚΤΟΝΕΙ   ΤΟ   ΕΘΝΟΣ   ΜΑΣ.

ΜΕ   ΤΗΝ   ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ   ΛΟΙΠΟΝ   ΤΗΣ   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ   ΔΙΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ   ΣΥΝΘΕΤΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ, ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΒΙΩΜΑΤΑ,   ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑΠΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΖΟΥΜΕ ΣΕ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ. ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, Η ΓΛΩΣΣΑ, Η ΙΣΤΟΡΙΑΜΑΣ,ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙΜΑΣ,   ΚΑΘΩΣ    ΚΑΙ   ΤΟ   ΠΑΝΑΡΧΑΙΟ   ΕΛΛΑΝΙΟ   ΣΥΣΤΗΜΑ   ΑΞΙΩΝ –ΑΡΧΩΝ,   ΠΟΥ   ΕΙΝΑΙ   ΚΟΙΝΟ   ΓΙΑ   ΟΛΟΥΣ   ΤΟΥΣ   ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ   ΚΑΙ   ΤΟ   ΟΠΟΙΟ   ΘΑ   ΕΙΝΑΙ   Η   ΒΑΣΗ   ΓΙΑ  ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ  ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ, Η ΔΙΚΛΕΙΔΑ ΩΣΤΕ   ΟΙ   ΘΕΤΟΙ  ΝΟΜΟΙ ΝΑ ΣΥΝΑΔΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ – ΗΘΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ.

ΠΩΣ ΟΜΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΙΑ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΘΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ; ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ…

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ (Ε.ΣΥ).

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ 5 ΟΜΟΚΕΝΤΡΩΝ ΚΥΚΛΩΝ.

ΣΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΥΚΛΟ (1-ΤΟΠΙΚΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ)ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ. ΚΑΘΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΘΑ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ 2 ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΟΡΓΑΝΟ (ΚΥΚΛΟΣ ΝΟ 2 – ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ).

ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΠΑΛΙ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΑ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ 144 ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ (ΚΥΚΛΟΣ ΝΟ 3 –144 ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ).

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΝΟ 4 (ΓΕΡΟΥΣΙΑ) ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΛΑΔΩΝ (ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΙ, ΝΟΜΙΚΟΙ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ , ΙΑΤΡΟΙ ΚΑ). ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ  ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ. ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ 144 ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟΣ.

ΣΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΥΚΛΟ ΝΟ 5 (ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ 9) ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ-ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΓΓΥΗΤΗ.

ΒΑΣΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΔΩ ΟΙ ΕΞΩ ΚΥΚΛΟΙ ΕΚΛΕΓΟΥΝ, ΕΝΤΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ   ΤΟΥΣ  ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ.

ΌΛΟΙ ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΚΛΗΤΟΙ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ, ΑΛΛΙΩΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ  ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ.

Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΑΝΕΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΒΑΝ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΟΥ.

ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ 10 ΠΡΩΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ. ΈΤΣΙ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΙΘΑΝΗΣ ΔΟΣΟΛΗΨΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΟΤΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ;

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΧΡΗΣΗΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ…

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΔΩ ΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΠΙΚΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ.

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΑΕΙ ΠΡΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΑΔΙΟ , ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ.

ΑΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΛΟΙΠΟΝΑΡΧΙΚΑΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ 144 ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΟΥΣΙΑ.

ΤΕΛΟΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΚΑΤΑ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ (9-0) ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ- ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΔΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΛΟΓΙΚΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΛΗΘΕΙΑ, ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΤΛ) Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΤΟΥΣ.

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Η ΕΞΟΥΣΙΑΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ Α ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ… ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΑΜΠΑΝΟΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ - ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.