Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Κύκλωμα εκβιασμού επιχειρηματιών: Ο τρόπος ζωής υπαλλήλου της Πολεοδομίας αποκάλυψε τις εγκληματικές ενέργειες

Κύκλωμα εκβιασμού επιχειρηματιών: Ο τρόπος ζωής υπαλλήλου της Πολεοδομίας αποκάλυψε τις εγκληματικές ενέργειες
Κύκλωμα εκβιασμού επιχειρηματιών: Ο τρόπος ζωής υπαλλήλου της Πολεοδομίας αποκάλυψε τις εγκληματικές ενέργειες

Η διεύθυνση της Πολεοδομίας Αθηνών δεσμεύτηκε να συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Αν και υπάρχουν φήμες και για άλλες πολεοδομίες

Νέα στοιχεία συνεχίζουν να έρχονται στη δημοσιότητα για τον τρόπο δράσης των μελών του κυκλώματος που εκβίαζε επιχειρηματίες.

Αναλυτικότερα, λεπτομέρειες και στοιχεία που αποδεικνύουν ότι κάποιοι εξ αυτών -τουλάχιστον τα βασικά μέλη, τα οποία και συνελήφθησαν από την αστυνομία- έκαναν «μεγάλη ζωή», κάτι που προκύπτει από το ντύσιμό τους, μέχρι τα αυτοκίνητα τους, αλλά και τα χρήματα που ξόδευαν για την καλοπέρασή τους.

Το νούμερο 5 στο διαβιβαστικό της αστυνομίας για τη σύλληψη των 13 φερόμενων μελών του μεγάλου κυκλώματος αυτού, είναι υπάλληλος στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αθηναίων και εργαζόταν στο Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών. Αυτό σημαίνει ότι ο φερόμενος ως δράστης έβγαινε για αυτοψίες σε αυθαίρετες κατασκευές με ό,τι αυτό συνεπάγεται, λόγω της συμμετοχής του σε παράνομες δραστηριότητες.

Τα ακριβά ρολόγια και ο πολυτελής τρόπος ζωής μέλους του κυκλώματος «πρόδιδαν» παράνομες δραστηριότητες

Οι συνάδελφοί του παρατήρησαν ότι εν λόγω υπάλληλος κυκλοφορούσε στα γραφεία της Πολεοδομίας, φορώντας διαφορετικά και πανάκριβα ρολόγια, δίνοντας αφορμή για ποικίλα σχόλια και ερωτήσεις.

Σε μια χαρακτηριστική στιγμή, όταν ένας συνάδελφος τον ρώτησε για τη μάρκα και την αξία ενός ρολογιού που φορούσε και του είχε κάνει εντύπωση, ο κατηγορούμενος απάντησε προκλητικά: «Το βλέπεις αυτό το ρολόι; Δεν θα μπορούσες να το πάρεις ποτέ».

Ο υπάλληλος της Υπηρεσίας Δόμησης, σύμφωνα με τη δικογραφία, φέρεται να έπαιρνε από 1.000 ευρώ έως 2.500 ευρώ ανά περίπτωση.

Για την αστυνομία αποτελούσε βασικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης και ο ρόλος που είχε αναλάβει ήταν να θέτει παρανόμως έγγραφα στο αρχείο, να μην βεβαιώνει παραβάσεις και ενημέρωνε την αρχηγό της οργάνωσης αναφορικά με υποβληθείσες καταγγελίες και επικείμενους ελέγχους σε καταστήματα που βρίσκονταν υπό την προστασία της οργάνωσης.

Επιπλέον, ο υπάλληλος φέρεται να συνέτασσε και ψευδείς βεβαιώσεις, εξυπηρετώντας καθ’ αυτόν τον τρόπο και τους σκοπούς της οργάνωσης.

Βάσει, λοιπόν, της δικογραφίας, ο εν λόγω υπάλληλος έκανε «τα στραβά μάτια», όταν διαπίστωνε παρανομίες σε υπό κατασκευή καταστήματα, κτίρια και ξενοδοχεία πάντα σε συνεννόηση με την αρχηγό της οργάνωσης, λαμβάνοντας χρηματικά ανταλλάγματα για τις «υπηρεσίες» που παρείχε.

Κατά την παραλαβή των χρημάτων επιδείκνυε κι αυτός ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μην γίνει αντιληπτός από τρίτους και από τις διωκτικές αρχές, επιλέγοντας μέρη που θεωρούσε ασφαλή και εποπτεύοντας τον περιβάλλοντα χώρο για άτομα που ενδεχομένως να του φαίνονταν «ύποπτα».

Επιπλέον, λάμβανε οδηγίες από την αρχηγό της οργάνωσης να μεταβεί στοχευμένα σε καταστήματα για τη διενέργεια ελέγχων και με πρόσχημα την διαπίστωση παραβάσεων, να εξαναγκαστούν οι καταστηματάρχες είτε να ζητήσουν την προστασία της οργάνωσης, είτε να πληρώσουν χρωστούμενα χρηματικά ποσά.

Σημειώνεται ότι από τις ταυτόχρονες έρευνες (είτε σωματικές, είτε στα σπίτια και τα οχήματα των δραστών) εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων τουλάχιστον 26 ρολόγια, χωρίς όμως να διευκρινίζεται εάν αυτά τα ρολόγια ανήκουν στον συγκεκριμένο υπάλληλο ή και σε άλλους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα.

Η είδηση της σύλληψης του συγκεκριμένου υπαλλήλου έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην Πολεοδομία της Αθήνας και έχει προκαλέσει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη διαφθορά εντός της υπηρεσίας. Την ίδια στιγμή, η έρευνα συνεχίζεται για να αποκαλυφθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι και να «καθαρίσει» το όνομα της υπηρεσίας από τα σκάνδαλα.

Η διεύθυνση της Πολεοδομίας Αθηνών δεσμεύτηκε να συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές για την εξιχνίαση της υπόθεσης και την απόδοση δικαιοσύνης.

πηγη

 

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Πηγή url: www.e-synews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διαδώστε αυτή τη σελίδα, Κοινοποίησε, αντίγραψε την

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ