Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Σύμη: Καταδίωξη ταχύπλοου με παράνομους αλλοδαπούς – Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες
Σύμη: Καταδίωξη ταχύπλοου με παράνομους αλλοδαπούς – Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες

Σύμη: Καταδίωξη ταχύπλοου με παράνομους αλλοδαπούς – Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες

Στις (31/5) το βράδυ καταγράφηκε μια επεισοδιακή καταδίωξη ταχύπλοου που μετέφερε παράνομους αλλοδαπούς από την Τουρκία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, το φουσκωτό σκάφος εντοπίστηκε, κατά τη διάρκεια περιπολίας, να πλέει με μεγάλη ταχύτητα και χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας προς τη νησίδα Νίμο.

Περιπολικά σκάφη του Λιμενικού επιχείρησαν να το ακινητοποιήσουν κάνοντας χρήση ηχητικών και φωτεινών σημάτων, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το ταχύπλοο ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, με τον χειριστή του να προβαίνει σε επικίνδυνους ελιγμούς.

Πήδηξε στη θάλασσα

Κατά τη διάρκεια των ελιγμών, ο χειριστής του σκάφους πήδηξε στη θάλασσα προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, με αποτέλεσμα το ταχύπλοο να προσκρούσει ακυβέρνητο στην πρυμναία αριστερή πλευρά περιπολικού του Λιμενικού.

Από την πρόσκρουση όλοι οι επιβαίνοντες του ταχύπλοου έπεσαν στη θάλασσα και άμεσα ακολούθησε η περισυλλογή τους. Ειδικότερα, ανασύρθηκαν 18 άτομα εκ των οποίων ένας ανήλικος, ενώ το σκάφος βυθίστηκε.

Στη συνέχεια, διαπιστώθηκε ότι πέντε αλλοδαποί είχαν τραυματιστεί και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ ένας ακόμα είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Όλοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σύμης, ενώ τα έξι άτομα μεταφέρθηκαν στο τοπικό Κέντρο Υγείας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος ενός εκ των τραυματιών.

Σημειώνεται πως από το Λιμενικό συνελήφθη ο αλλοδαπός χειριστής του σκάφους, ενώ όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι μετανάστες είχαν εκκινήσει από την περιοχή «ΝΤΑΤΣΑ» της Τουρκίας, καταβάλλοντας ο καθένας το ποσό των 4.000 δολαρίων ΗΠΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού

Βραδινές ώρες χθες, δύο Περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.), ευρισκόμενα σε περιπολία στην θαλάσσια περιοχή ν. Σύμης, εντόπισαν πνευστό ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος με ικανό αριθμό επιβαινόντων, να πλέει με μεγάλη ταχύτητα, χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας προς τη νησίδα Νίμο.

Στη συνέχεια, τα Π.Λ.Σ. προσέγγισαν το Τ/Χ και με χρήση ηχητικών και φωτεινών σημάτων επιχείρησαν να το ακινητοποιήσουν με αρνητικά αποτελέσματα. Αντιθέτως, το σκάφος ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και προέβη σε επικινδύνους ελιγμούς. Κατά τη διάρκεια των ελιγμών, ο χειριστής για να αποφύγει τη σύλληψη του, εγκατέλειψε το σκάφος πηδώντας στη θάλασσα, με αποτέλεσμα το Τ/Χ να πλεύσει ακυβέρνητο με μεγάλη ταχύτητα και να προσκρούσει στην πρυμναία αριστερή πλευρά του ενός Περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., παρόλες τις ενέργειες αποφυγής από το Π.Λ.Σ.. Από τη πρόσκρουση οι περισσότεροι επιβαίνοντες του Τ/Χ έπεσαν στη θάλασσα.

Αμέσως από τα πληρώματα των Π.Λ.Σ. πραγματοποιήθηκε περισυλλογή των ναυαγών, δεκαεπτά (17) ανδρών και ενός (01) ανήλικου, χωρίς να υπάρχει αγνοούμενος, ενώ το σκάφος βυθίστηκε. Με την περισυλλογή διαπιστώθηκε ότι πέντε (05) αλλοδαποί είχαν τραυματιστεί και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ ένας (01) ακόμα είχε χάσει τις αισθήσεις του. Από τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έγιναν επιτυχημένες προσπάθειες ανάνηψης (ΚΑΡΠΑ) του αλλοδαπού που είχε χάσει τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα την επαναφορά του.

Όλοι οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σύμης ενώ τα έξι (06) άτομα μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Σύμης, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατος ενός (01) εκ των τραυματιών.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με Περιπολικό Πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη Ρόδο προκειμένου διακομισθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

Από το Λιμεναρχείο Σύμης συνελήφθη ο αλλοδαπός χειριστής του σκάφους, ενώ όπως προέκυψε από την προανάκριση οι αλλοδαποί είχαν εκκινήσει χθες από την περιοχή «ΝΤΑΤΣΑ» Τουρκίας καταβάλλοντας ο καθένας το ποσό των τεσσάρων χιλιάδων (4.000) δολαρίων Η.Π.Α..

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Πηγή url: www.e-synews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διαδώστε αυτή τη σελίδα, Κοινοποίησε, αντίγραψε την

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ