Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
«Εμπλοκή» Κ. Μπακογιάννη στο μεγάλο σκάνδαλο Energa και Hellas Power υπεξαίρεσης εκατομμυριών από το Ελληνικό Κράτος-5/10/2023
«Εμπλοκή» Κ. Μπακογιάννη στο μεγάλο σκάνδαλο Energa και Hellas Power υπεξαίρεσης εκατομμυριών από το Ελληνικό Κράτος-5/10/2023

«Εμπλοκή» Κ. Μπακογιάννη στο μεγάλο σκάνδαλο Energa και Hellas Power υπεξαίρεσης εκατομμυριών από το Ελληνικό Κράτος-5/10/2023

Τον σφικτό εναγκαλισμό του  υποψήφιου Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη με την τουλάχιστον αμφιλεγόμενη για τις σχέσεις της με την ακροδεξιά και τις επαφές με την Χρυσή Αυγή, δημοτική σύμβουλο Δήμητρα Ινές Αγγελή Λυκούδη, επαναφέρει στο προσκήνιο εκτενές θέμα που δημοσιεύει το InsideStory, για την «δημοτική σύμβουλο του «Αθήνα Ψηλά» με το αμφιλεγόμενο ιστορικό» όπως τιτλοφορείται.

Στο δημοσίευμα αναδεικνύεται η συμμετοχή της ίδιας και συγγενών της α΄ βαθμού από την 01/08/2012 στα διοικητικά συμβούλια των «ΚΕΝΤΩΡ Εμπόριο Λιανικής Ηλεκτρικής Ενέργειας Ανώνυμη Εταιρεία» (πρώην Energa Εμπόριο Λιανικής Α.Ε.) και «ΝΕΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής και Εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας» (πρώην Hellas Power Α.Ε). Όπως τονίζει το δημοσίευμα, «οφείλουν στο Δημόσιο 140.501.460,04 ευρώ, σύμφωνα με την επικαιροποιημένη λίστα μεγαλοοφειλετών που δημοσίευσε η ΑΑΔΕ τον Αύγουστο».

Ο σύζυγός της, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των δύο εταιρειών, όπως και η ίδια, δεν ήταν μεταξύ όσων δικάστηκαν και καταδικάστηκαν το 2017 για το αδίκημα της υπεξαιρέσεως σε βαθμό κακουργήματος ανταποδοτικών δημοτικών τελών, δημοτικού φόρου και τέλους ακίνητης περιουσίας, από το Α΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, καθώς «τις θέσεις στα Δ.Σ. τις ανέλαβαν μερικούς μήνες μετά την εμφάνιση των προβλημάτων, που έγιναν αντιληπτά από τα τέλη του 2011». Σημειώνεται ότι και η κόρη της είναι επίσης μέλος.

Το ίδιο δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο Δήμος Αθηναίων είχε «εισπρακτέες απαιτήσεις» εκατομμυρίων ευρώ από τις δύο εταιρείες και φέρεται να εξοφλήθηκε στα τέλη του 2019.

Σημειώνεται ότι ο Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος επανειλημμένα έχει εμφανιστεί με δηλώσεις του να είναι δήμαρχος μόνο για Έλληνες, είχε αναγκαστεί τον Νοέμβριο του 2019 να κάνει δεκτή την παραίτηση της κας Αγγελή Λυκούδη, μετά την κατακραυγή για τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε στο να μην παραχωρηθεί το 144ο δημοτικό σχολείο στην Πακιστανική Κοινότητα για μαθήματα το Σαββατοκύριακο, παρακάμπτοντας την ομόφωνα θετική απόφαση της σχολικής επιτροπής.

Η ίδια είχε εμφανιστεί σε βίντεο να επιχαίρει που «καθάρισαν οι πλατείες» της Αθήνας, σε ρατσιστική σύναξη πριν από το πογκρόμ της Αθήνας το 2011, που είχε αποτέλεσμα να δολοφονηθεί ένας άνθρωπος. Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ο Κώστας Μπακογιάννης την τοποθέτησε στην εταιρεία «Αθηναϊκό Αέριο», προκαλώντας αντιδράσεις στην αντιπολίτευση του Δήμου που έκανε λόγο για «εταιρεία-ρουσφέτι». Επίσης, η ίδια τοποθετήθηκε στην προεδρία του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επίσης «περιέθαλψε» την παραιτηθείσα δημοτική σύμβουλο. Η γνωστή για τις ακροδεξιές και σκοταδιστικές της απόψεις Δήμητρα-Ινές Αγγελή-Λυκούδη, αποτέλεσε την επιλογή της Δόμνας Μιχαηλίδου (τότε υφυπουργού Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σήμερα υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού), που την διόρισε στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΕΚΑ ως εκπρόσωπο πολυτέκνων.

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Πηγή url: www.e-synews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διαδώστε αυτή τη σελίδα, Κοινοποίησε, αντίγραψε την

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ