Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Οι Anonymous χάκαραν τον ισραηλινό Στρατό – Έκλεψαν 250.000 έγγραφα

Οι Anonymous χάκαραν τον ισραηλινό Στρατό – Έκλεψαν 250.000 έγγραφα
Οι Anonymous χάκαραν τον ισραηλινό Στρατό – Έκλεψαν 250.000 έγγραφα
(πίστωση φωτογραφίας unsplash )

Οι Anonymous χάκερ ισχυρίζονται ότι μετά τη διείσδυση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, κατέχουν τώρα 20 gigabyte δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν ενός τετάρτου εκατομμυρίου εγγράφων που σχετίζονται με τον ισραηλινό στρατό.

Η παγκόσμια οργάνωση χάκερς Anonymous ισχυρίζεται ότι χάκαρε τον ισραηλινό Στρατό και έκλεψε περισσότερα από 250.000 έγγραφα των IDF, που αφορούν τις επιχειρησιακές του δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τη Jerusalem Post, η οργάνωση υποστήριξε ότι απέκτησε τον έλεγχο σε περισσότερα από 20 gigabytes δεδομένων συμπεριλαμβανομένων αρχείων PDF, Word και παρουσιάσεων PowerPoint.

Το συνοδευτικό βίντεο των χάκερ εμφανίζει αποσπάσματα από παρουσιάσεις PowerPoint με προσωπικό IDF, με διαφάνειες που φέρουν λογότυπα των τμημάτων του Γενικού Επιτελείου. (Το Ιράν θα πλήρωνε πολλά για τέτοιο υλικό)

Μάλιστα, είναι το δεύτερο χτύπημα της οργάνωσης στο Ισραήλ για αυτό τον μήνα, καθώς νωρίτερα είχε στοχεύσει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ασφαλείας του IDF, η πιθανότητα μιας πραγματικής παραβίασης είναι ελάχιστη, υποδηλώνοντας μια πιθανή τακτική «ψυχολογικού πολέμου» από τους χάκερ (σ.σ. οι χάκερ δεν είναι σε πόλεμο με το Ισραήλ, έχουν κατι να κερδίσουν από ψυχολογικό πόλεμο;; εκτός αν τα πουλήσουν στο Ιράν).

Το σύστημα υπολογιστή του IDF είναι καλά ασφαλισμένο και ταξινομημένο σε διάφορα επίπεδα. Εάν συνέβη μια παραβίαση, είναι απίθανο η πρόσβαση να επεκταθεί απευθείας σε υπολογιστές IDF. Αντίθετα, ενδέχεται να έχουν ληφθεί αρχεία από μη στρατιωτικούς υπολογιστές, παραβιάζοντας ενδεχομένως τους κανονισμούς.

«Αν όντως υπήρξε παραβίαση, είναι απίθανο η πρόσβαση να επεκτάθηκε απευθείας στους υπολογιστές των IDF- αντίθετα, τα αρχεία μπορεί να αποκτήθηκαν από πολιτικούς υπολογιστές, παραβιάζοντας ενδεχομένως τους κανονισμούς», δήλωσαν ανώνυμα Ισραηλινοί αξιωματούχοι.

Ισχυρίζεται ότι χακάρει το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Νωρίτερα αυτό το μήνα, μια ανώνυμη πηγή ισχυρίστηκε ότι είχε χακάρει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αποκτώντας 8 εκατομμύρια αρχεία συνολικής χωρητικότητας 300 gigabyte, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών στοιχείων των καταγεγραμμένων ατόμων. Μερικοί από τους χάκερ, που λειτουργούν υπό το λάβαρο των Anonymous από το 2003, επανέλαβαν τον όρκο τους να «καταστρέψουν τους Σιωνιστές ».

Στην αρχή του μήνα, η εθνική συστοιχία στον κυβερνοχώρο προειδοποίησε για μια αναμενόμενη αύξηση των επιθέσεων μετά το τέλος του Ραμαζανιού και την κλιμάκωση της υποκίνησης εναντίον του Ισραήλ και της διαδικτυακής του παρουσίας. Οι ανησυχίες περιλαμβάνουν πιθανές παραβιάσεις ιστοτόπων, διεισδύσεις ψηφιακού συστήματος (συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων κατοικιών), διαρροές απόρρητων εγγράφων, έκθεση προσωπικών δεδομένων, ανάπτυξη λογισμικού παρακολούθησης και απόπειρες εισβολής.

Φωτογραφία του χάκερ Anonymous από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (credit: SOCIAL MEDIA)
Φωτογραφία του χάκερ Anonymous από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (credit: SOCIAL MEDIA)

Το ισραηλινό κοινό κλήθηκε να αποφύγει να κάνει κλικ σε ύποπτους συνδέσμους και να αναφέρει τυχόν ενδείξεις κυβερνοεπιθέσεων .

πηγη jpost

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ