Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Στη Βουλή δικογραφία κατά Καραμανλή από τραυματία των Τεμπών

Κατά του πρώην υπουργού Μεταφορών στρέφεται τραυματίας στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Ποινική δικογραφία σε βάρος του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από μήνυση φοιτητή, τραυματία της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, όπως ανακοίνωσε από την Ολομέλεια ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Θανάσης Μπούρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη μηνυτήρια αναφορά, ο Κώστας Καραμανλής εγκαλείται για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, της βαριάς σωματικής βλάβης και της διατάραξης συγκοινωνιών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο φοιτητής που ταξίδευε με τη μοιραία αμαξοστοιχία το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στρέφεται και κατά της Hellenic Train και του σταθμάρχη, ζητώντας και χρηματική αποζημίωση.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε βάσει του άρθρου 86 του Συντάγματος και του νόμου περί ευθύνης υπουργών, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να ζητηθεί συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής εάν υποβληθεί αίτημα από 30 βουλευτές.

Στην Ολομέλεια το πόρισμα της εξεταστικής

Στο μεταξύ, την Τετάρτη 20 Μαρτίου θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα των βουλευτών της ΝΔ για την τραγωδία των Τεμπών, καθώς υποβλήθηκε σχετικό αίτημα από 64 βουλευτές, όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής.

Στη συζήτηση αναμένεται να παρέμβουν και οι πολιτικοί αρχηγοί, πλην του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος κατά πάγια τακτική δεν παρεμβαίνει σε τέτοιες συζητήσεις, καθώς άποψη της κυβέρνησης είναι ότι αφορά αποκλειστικά τη Βουλή.

Υπενθυμίζουμε πως το πόρισμα των βουλευτών της ΝΔ δεν εντοπίζει ποινικές ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα, αλλά επικεντρώνει στο «εάν είχαν τηρηθεί απαρέγκλιτα οι κανόνες του Γενικού Κανονισμού Κινήσεως το δυστύχημα δεν θα είχε συμβεί».

Παράλληλα, σημειώνουν πως η πολιτική ευθύνη αναλήφθηκε με την παραίτηση του τότε υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Πηγή

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ