Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Πούτιν:«Δεν θα προλάβετε καν να ανοιγοκλείσετε τα μάτια σας»
Πούτιν:«Δεν θα προλάβετε καν να ανοιγοκλείσετε τα μάτια σας»

Πούτιν:«Δεν θα προλάβετε καν να ανοιγοκλείσετε τα μάτια σας»

Η πιο ευθεία πυρηνική απειλή μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.

Με μία δήλωση-κεραυνό ο πρόεδρος της Ρωσίας Β.Πούτιν ξεκαθάρισε τι θα συμβεί στους Ευρωπαίους αν η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και το Κίεβο για να αντισταθεί ζητήσει ενεργοποίηση του άρθρου 5 περί «συμμαχικής συνδρομής».

«Δεν θα προλάβετε καν να ανοιγοκλείσετε τα μάτια σας αν ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ και ενεργοποιήσετε το άρθρο 5» είπε ο Ρώσος ηγέτης, εννοώντας με σαφήνεια ότι θα υπάρξει πυρηνικό πλήγμα στην Ευρώπη!

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Εάν η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και προσπαθήσει να επαναφέρει την Κριμαία χρησιμοποιώντας στρατιωτική δύναμη, σημαίνει ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα συρθούν αυτόματα σε μια πολεμική σύγκρουση με τη Ρωσία.

Οι δυνατότητες του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας είναι ασύγκριτες. Το καταλαβαίνουμε.

Αλλά καταλαβαίνουμε επίσης ότι η Ρωσία είναι ένα από τα κορυφαία πυρηνικά κράτη.

Και από ορισμένες σύγχρονες συνιστώσες, υπερτερεί ακόμη και πολλών.

Δεν θα υπάρχουν νικητές. Και θα είστε εσείς που μπήκατε σε αυτή τη σύγκρουση παρά τη θέλησή σας. Δεν θα έχετε καν χρόνο να ανοιγοκλείσετε τα μάτια σας όταν εκτελέσετε το Άρθρο 5».

Η δήλωσή του έγινε και σε απάντηση των «θερμόαιμων» σήμερα στην διάσκεψη του Παρισιού που ζήτησαν την ενεργό εμπλοκή ευρωπαϊκών στρατιωτικών δυνάμεων, έστω εν μέσω διμερών συμφωνιών με τη Κίεβο, προκειμένου να προλάβουν ολική κατάρρευση του μετώπου.

Ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας Ε.Μακρόν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποστολής ελληνικών δυνάμεων αλλά όλα είναι ανοικτά πλέον…

Eπίσης ο Β.Πούτιν αναφορικά με την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ δήλωσε: «Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να μας απασχολήσει με το να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ η Φινλανδία και η Σουηδία.

Αλλά θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν αντιμετωπίζουν καμία απειλή από εμάς.

Αν όμως αναπτυχθούν στρατεύματα και υποδομές του ΝΑΤΟ, θα αναγκαστούμε να απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο».

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ