Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Τεχνική νοημοσύνη:Όλα τα ιστορικά πρόσωπα… τα παρουσιάζει ως Αφρικανούς!!!
Τεχνική νοημοσύνη:Όλα τα ιστορικά πρόσωπα… τα παρουσιάζει ως Αφρικανούς!!!

Το chatbot τεχνητής νοημοσύνης Gemini της Google, φαίνεται κόλλησε τον ιό «Woke» – παρουσιάζει όλα τα ιστορικά πρόσωπα… ως αφρικανούς.

Το πολυδιαφημισμένο chatbot τεχνητής νοημοσύνης Gemini της Google φαίνεται κόλλησε το ιό «Woke» όπως σχολίασαν πολλοί χρήστες, αφού η γεννήτρια εικόνων άρχισε να εμφανίζει όλα τα ιστορικά πρόσωπα ως μαύρους στις φωτογραφίες — συμπεριλαμβανομένων μιας γυναίκας ως πάπα, μαύροι Βίκινγκς, μέχρι και τον Τζόρτζ Ουάσινγκτον.

Ένας χρήστης απο το The Post ζήτησε από το λογισμικό να «δημιουργήσει μια εικόνα ενός Πάπα».

Αντί να δώσει μια φωτογραφία ενός από τους 266 ποντίφικες κατά τη διάρκεια της ιστορίας – που όλοι τους λευκοί άνδρες – Το Gemini παρείχε φωτογραφίες μιας γυναίκας από τη Νοτιοανατολική Ασία και ενός μαύρου άνδρα που φορούσαν τα ιερά άμφια.

Ένα άλλο ερώτημα ζητούσε αντιπροσωπευτικές εικόνες των ιδρυτων της αμερικής ( Founding Fathers in 1789) το αποτέλεσμα ήταν και πάλι μακριά από την πραγματικότητα.

Το chatbot απάντησε με εικόνες μαύρων ιθαγενών Αμερικανών δείχνοντάς τους να υπογράφουν αυτό που φαινόταν να είναι μια εκδοχή του Συντάγματος των ΗΠΑ — «με διαφορετικά πρόσωπα να φαίνονται στην εικόνα» των Ιδρυτών.

Η Google παραδέχτηκε ότι το εργαλείο εικόνας της “έδειχνε ανακρίβειες”.

Όταν ρωτήθηκε γιατί είχε παρεκκλίνει από την αρχική εικόνα, το Gemini απάντησε ότι «παρουσίασε την πιο ακριβή και περιεκτική αναπαράσταση του ιστορικού πλαισίου» εκείνης της περιόδου.

Τα εργαλεία δημιουργίας τεχνητής νοημοσύνης όπως το Gemini έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργούν περιεχόμενο εντός συγκεκριμένων παραμέτρων, οδηγώντας πολλούς επικριτές να επικρίνουν την Google για τις “προοδευτικές” ρυθμίσεις της.

Η Google μετά απάντησε λέγοντας ότι χρειάζεται διόρθωση.

«Εργαζόμαστε για να βελτιώσουμε αμέσως αυτού του είδους τις απεικονίσεις», δήλωσε στην The Post ο Jack Krawczyk, ανώτερος διευθυντής και διαχείρισης προϊόντων της Google.

Οι περίεργες απεικονίσεις των Βίκινγκς του chatbot περιελάμβαναν έναν μαύρο άνδρα χωρίς πουκάμισο με φτερά ουράνιου τόξου κολλημένα στο γούνινο ένδυμά του, μια μαύρη πολεμίστρια και έναν Ασιάτη που στέκεται στη μέση μιας ερήμου.

Μια άλλη προτροπή να «απεικονιστεί το κορίτσι με ένα μαργαριταρένιο σκουλαρίκι» και αυτό οδήγησε σε μια τροποποιημένη εκδοχή της ελαιογραφίας του 1665 του Johannes Vermeer.

Το παράδοξο αυτό, σχολίασε και ο Έλον Μάσκ, λέγοντας: Ο ιός του Woke προσβάλει στα μυαλά και σκοτώνει τον Δυτικό Πολιτισμό. Η Google κάνει το ίδιο πράγμα με τα αποτελέσματα αναζήτησης και στο Facebook & Instagram, επίσης και η Βικιπαίδεια.

Το όλο “προοδευτικό” εγχείρημα, φαίνεται να χει τα αντίθετα αποτελέσματα, αφού πολλοί ήταν αυτοί που έκαναν λόγο για ρατσισμό και εξαφάνιση της λευκής φυλής, δείχνοντας και άλλα αποτελέσματα της Google που προϋπάρχαν του Chatbox.

Αποτελέσματα εικόνων της Google αν γράψεις ευτυχισμένη λευκή γυναίκα…

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ