Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

ΟΙ ΗΠΑ στέκονται στον γκρεμό ενός δεύτερου εμφύλιου πολέμου

ΟΙ ΗΠΑ στέκονται στον γκρεμό ενός δεύτερου εμφύλιου πολέμου
ΟΙ ΗΠΑ στέκονται στον γκρεμό ενός δεύτερου εμφύλιου πολέμου

Εδώ και 24 ώρες οι «Ηνωμένες» Πολιτείες της Αμερικής στέκονται στον γκρεμό ενός δεύτερου εμφύλιου πολέμου καθώς είκοσι πέντε από τις πενήντα πολιτείες τέθηκαν δημόσια στο πλευρό του Τέξας ενάντια στον “αδίστακτο και παράνομο χειρισμό της παράνομης μετανάστευσης από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση” όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Οι 25 πολιτείες που υποστηρίζουν το Τέξας άρχισαν να στέλνουν ενισχύσεις από αέρος και ξηρά για να προστατεύσουν τα σύνορα του Τέξας και να αποτρέψουν πιθανή ομοσπονδιακή επέμβαση.

Ο κυβερνήτης του Τέξας Gregg Abbot έθεσε σε εφαρμογή το άρθρο 1 και το άρθρο 10, ρήτρα 3 για να επικαλεστεί τη συνταγματική εξουσία του Τέξας και να υπερασπιστεί και να προστατεύσει την πολιτεία του.

Η ρήτρα δηλώνει ότι το δίκαιο της χώρας υπερισχύει κάθε ομοσπονδιακού νόμου για το αντίθετο.

Ο Κυβερνήτης του Τέξας προσθέτει περαιτέρω ότι «τα κράτη δεν πρέπει να αφεθούν στο έλεος ενός Άνομου Προέδρου που δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει την εξωτερική απειλή όπως τα καρτέλ που διακινούν λαθραία εκατομμύρια μετανάστες.

Ο Κυβερνήτης της Οκλαχόμα, Κέβιν Στιτ, δήλωσε ανοικτά ότι θα στείλει την Εθνική Φρουρά της Οκλαχόμα στα σύνορα Τέξας-Μεξικού για να υποστηρίξει τον Κυβερνήτη Γκρεγκ Άμποτ ενώ η κυβερνήτης της Ν.Ντακότα τόνισε ότι το Τέξας “θα έχει ότι χρειαστεί”.
Πριν λίγο η Εθνική Φρουρά του Τέξας προχώρησε στις πρώτες συλλήψεις παράνομων μεταναστών αψηφώντας τον Μπάιντεν.
Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν διέπραξε «εσχάτη προδοσία» αποτυγχάνοντας να ελέγξει τη ροή των μεταναστών και να παραμελήσει την ασφάλεια των συνόρων.
▪️Οι δυνάμεις ασφαλείας του Τέξας έχουν αναλάβει τον έλεγχο των συνόρων με το Μεξικό και δεν επιτρέπουν την είσοδο παράνομων μεταναστών στην πολιτεία, παρά το επίσημο διάταγμα του Μπάιντεν και την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
▪️Οι ομοσπονδιακές αρχές απαιτούν από την Εθνοφρουρά του Τέξας να αφαιρέσει τα συρματοπλέγματα που είναι αρματωμένα κατά μήκος των συνόρων, αλλά ο κυβερνήτης της πολιτείας αρνήθηκε να το κάνει, λέγοντας ότι η κυβέρνηση συγχωρεί μια «εισβολή μεταναστών».
▪️Η κυβέρνηση Μπάιντεν έδωσε στο Τέξας 24 ώρες για να συμμορφωθεί με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ και να μεταβιβάσει θέσεις συνοριακής περιπολίας στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση., διαφορετικά «δεν θα βγει τίποτα καλό».

 

ΑΠΟ TIMELINE  Fotis Pananakis

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ