Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά
Αλλάζουν πάλι τα τιμολόγια ρεύματος – Τι θα ισχύει
Αλλάζουν πάλι τα τιμολόγια ρεύματος – Τι θα ισχύει

Νέα αλλαγή στα τιμολόγια ρεύματος – Τι πρέπει να γνωρίζετε 

Αλλαγές επίκεινται στα τιμολόγια ρεύματος με σκοπό να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός των εταιρειών. Το σχέδιο του υπουργείου Ενέργειας.

Νέα δεδομένα δημιουργούνται στην αγορά ρεύματος τις επόμενες ημέρες με το λανσάρισμα και από άλλες εταιρείες, πέραν της «πρωτοπόρου» Φυσικό Αέρο, σταθερών τιμολογίων, μπλέ χρώματος, αλλά διάρκειας μικρότερης των 12 μηνών.

Για να καταστεί αυτό εφικτό, δεδομένου ότι η Υπουργική Απόφαση καθόριζε ως μίνιμουμ διάρκεια των σταθερών τιμολογίων τους 12 μήνες, το ΥΠΕΝ είναι έτοιμο να αλλάξει τη σχετική ρύθμιση και να επιτρέπονται και τιμολόγια με σταθερή τιμή για 6 μήνες και έγκαιρη γνωστοποίηση των καταναλωτών για τυχόν αλλαγή χρεώσεων τους επόμενους 6 μήνες.

Τα τμήματα των παρόχων δουλεύουν στο φουλ προς αυτή την κατεύθυνση και άλλοι έχουν ήδη έτοιμα προγράμματα σταθερής ή μεικτής τιμολόγησης διάρκειας κάτω του έτους, ενώ κάποιοι έχουν ήδη υποβάλει σχετικά αιτήματα έγκρισης τέτοιων μπλε τιμολογίων.

Ένα τέτοιο αίτημα εταιρείας αφορά την έγκριση μπλε τιμολογίου, όπου το πρώτο 6μηνο θα έχει μια συγκεκριμένη τιμή και το δεύτερο 6μηνο άλλη τιμή, γνωστές εκ των προτέρων και οι δύο στον καταναλωτή.

ΔΕΙΤΕ.“Είστε στην κυβέρνηση με ένα 21% – Βγάλατε νόμους για να προστατεύουν τους βουλευτές από τις ποινικές ευθύνες” 

Κίνδυνοι ασάφειας

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας πάντως βλέπει κινδύνους ασάφειας, και πάλι, και επιδιώκει να αποτρέψει το να παγιωθεί η τακτική από κάποιες εταιρείες στα πράσινα τιμολόγιά τους, με ανακοίνωση των εκπτώσεων συνέπειας με σημαντική καθυστέρηση από τις προβλεπόμενες διορίες, και επομένως από τους υπόλοιπους προμηθευτές. Κάτι που θα έδινε στις συγκεκριμένες εταιρείες συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των υπόλοιπων «παικτών» της λιανικής. Έτσι, δρομολογεί την κλήση τους σε ακρόαση και την επιβολή προστίμων.

Επιδίωξη της Αρχής είναι πρακτικές όπως οι παραπάνω να μην ακυρώσουν τις παρεμβάσεις της ίδιας και του Υπουργείου, ώστε να υπάρξει τόσο μία ομαδοποίηση των διαθέσιμων τιμολογίων, όσο και των περιορισμών των προμηθευτών για το πώς «χειρίζονται» τα προϊόντα κάθε «χρώματος». Παρεμβάσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να ξεκαθαρίσει το τοπίο στη λιανική, ώστε ένας καταναλωτής να μπορεί εύκολα να διακρίνει τις βασικές διαφοροποιήσεις των προϊόντων.

Με την εποπτεία της αγοράς, οι δύο στόχοι της ΡΑΑΕΥ είναι, πρώτον, η προώθηση του υγιούς ανταγωνισμού, ο οποίος αποτελεί τη μοναδική εγγύηση για συγκράτηση των τιμών ρεύματος και δεύτερον, η προστασία του καταναλωτή από παραπλανητικές πρακτικές και ισχυρισμούς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ.Τραγωδία στη Γάζα: Η καταστροφή του τελευταίου πανεπιστημίου από νάρκες

Η Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ,ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ:

Η διορισμένη κυβέρνηση Μητσοτάκη, με την ανοχή της κομματικής Βουλής,

έδωσε στους χονδρέμπορους ρεύματος την διαχείριση και εκμετάλλευση, χωρίς να διασφαλίζει το Δημόσιο Συμφέρον σχετικά με το ζωτικής σημασίας δημόσιο αγαθό όπως το ΡΕΥΜΑ. Η ίδια κομματική Βουλή και Κυβέρνηση καταπάτησε όλες τις Συνταγματικές διατάξεις που εγγυόνται τις βασικές παροχές ζωτικής σημασίας για την ασφαλή διαβίωση των πολιτών όπως είναι το ρεύμα και το νερό!
 Διότι οι εγκληματικές αυξήσεις των τιμολογίων ρεύματος μετακυλίονται και στο ΝΕΡΟ μέσω των Δήμων και των Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης, με αποτέλεσμα οι δήμοι και οι πολίτες να απειλούνται με οικονομικό στραγγαλισμό!
Επιπλέον είναι ανεπίτρεπτηβάσει των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕη διακοπή παροχής νερού και ηλεκτρισμού στους πολίτες λόγω χρεών, επειδή πρόκειται για απόλυτα αναγκαία, βασικά αγαθά, ζωτικής σημασίας για την επιβίωση του Ανθρώπου.
Δημόσια αγαθά που δεν ανήκουν στην ιδιοκτησία κανενός, αλλά παρέχονται άφθονα από την ίδια την φύση προς όλους και ως εκ τούτου δεν επιτρέπεται κανένας να κερδοσκοπεί με αυτά.
Η στέρηση των δημόσιων ζωτικών αγαθών της ενέργειας και του νερού συνιστά ανθρωποκτονία από πρόθεση επειδή οδηγεί τους ανθρώπους στο θάνατο, και βάσει των νόμων του Διεθνούς Δικαίου, το να παρεμποδίζει κάποιος την πρόσβαση των πολιτών στα ζωτικά για την επιβίωσή τους αγαθά όπως είναι το ρεύμα και το νερό, συνιστά ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ για το οποίο θα δικαστούν ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΤΟ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ως φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί!
Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ