Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

 

 

Novartis – Κωνσταντίνος Φρουζής: Καταδικάστηκε για τους σάκους με το 1 εκατομμύριο ευρώ
Novartis – Κωνσταντίνος Φρουζής: Καταδικάστηκε για τους σάκους με το 1 εκατομμύριο ευρώ

ARVE

Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 11 μηνών ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής, για την υπόθεση των σάκων με το 1 εκατ. μετρητά που παρέδωσε σε γνωστό εστιατόριο του Κολωνακίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:Πρόστιμο στην Alpha Bank αντί διαγραφής δανείου

Όπως αναφέρει

Ωστόσο, τον Ιανουάριο του 2017, οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου κατήγγειλαν ληστεία, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Κ. Φρουζή και αν και οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται πως το ποσό ανερχόταν στο 1 εκατομμύριο ευρώ, κατά τους μηνυτές, η χωρητικότητα τους δεν ήταν μεγάλη.

ARVE

Με βάση τα όσα κατατέθηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία, οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου δέχθηκαν απειλές από τρίτα πρόσωπα, τα οποία τους ανέφεραν μεταξύ άλλων: «Αν δεν βρείτε το 1.000.000€ θα σας κάνω κακό με δημοσιεύματα στην εταιρεία σας». Οι οχλήσεις μάλιστα, φαίνεται πως συνεχίστηκαν μέχρι και το καλοκαίρι όπου τους διαμηνύθηκε: «Δεν με ενδιαφέρει ποιος έχει πάρει το 1 εκατομμύριο ευρώ, το έχεις χρεωθεί εσύ. Και άφησε να εννοηθεί για κακές συνέπειες».

Λόγω των προαναφερθέντων επαφών, το 2017 κατατέθηκε μήνυση παραπέμποντας τον Κ. Φρουζή στη Δικαιοσύνη ως κατηγορούμενο για εκβίαση και ηθική αυτουργία σε κλοπή, ενώ και οι δύο πλευρές έχουν προσφύγει και ενώπιον των αστικών δικαστηρίων. Πρόσφατα το Τριμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας επέβαλε στον κατηγορούμενο και στη σύντροφο του την ίδια ποινή φυλάκισης, ενώ τους χορηγήθηκε αναστολή επί τριετία.

Το αδίκημα που τελικά τους αποδόθηκε από την ελληνική Δικαιοσύνης είναι από της απόπειρας παράνομης βίας σε βαθμό πλημμελήματος, μετατρέποντας την αρχική κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση και της εκβίασης. Το δικαστήριο πάντως, δεν υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση, με την οποία προτάθηκε η απαλλαγή του Κ. Φρουζη και των συγκατηγορούμενων του, με το σκεπτικό ότι είχαν κάθε νόμιμο δικαίωμα να ζητήσουν την επιστροφή των χρημάτων, που έχασαν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Ο αριθμός 3 και το ανθρώπινο σώμα

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ