Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Εισιτήρια τέλος στα ΜΜΜ. Δούρειος ίππος για κερδοσκοπία των τραπεζών & υποχρέωση χρήσης Smartphones και χρεωστικών Καρτών

Αλλάζει ο τρόπος επιβίβασης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καθώς το παραδοσιακό εισιτήριο θα αποτελέσει παρελθόν

Εισιτήρια τέλος στα ΜΜΜ. Δούρειος ίππος για κερδοσκοπία των τραπεζών & υποχρέωση χρήσης Smartphones και χρεωστικών Καρτών
Εισιτήρια τέλος στα ΜΜΜ. Δούρειος ίππος για κερδοσκοπία των τραπεζών & υποχρέωση χρήσης Smartphones και χρεωστικών Καρτών

Παρελθόν θα αποτελέσουν τα χάρτινα εισιτήρια με τις αλλαγές να είναι σαρωτικές στον τρόπο που θα μετακινούμαστε με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τον πρώτο (και τελευταίο) λόγο θα έχουν τα smartphones όπου μέσω του συστήματος NFC θα γίνεται η επιβίβαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Εδώ τίθεται και σοβαρό θέμα παραβίασης προσωπικών δεδομένων καθότι τα κινητά και οι χρεωστικές κάρτες είναι ταυτοποιημένα, προσωποποιημένα και θα ξέρουν ανά πάσα στιγμή ποιος ακριβώς μπήκε σε ποίο λεωφορείο, σε ποιο βαγόνι τρένου και ποιος πήγε που, αλοίμονο αν αυτά τα στοιχεία υποκλαπούν από χάκερς η εκβιαστές. Χάνετε κάθε ανωνυμία μέσα στους επιβάτες

Με το σύστημα των ανέπαφων συναλλαγών ο χρήστης δεν θα χρειάζεται να εκδώσει κάποιο εισιτήριο από τα μηχανήματα, αλλά θα αρκεί να τσεκάρει την τραπεζική του κάρτα του ή το κινητό του τηλέφωνο στις συσκευές επικύρωσης.

Κύριος στόχος λένε είναι η καταπολέμηση των «τζαμπατζήδων» που μπαίνουν στα Μέσα χωρίς εισιτήριο και κοστίζουν εκατομμύρια ευρώ στα κρατικά ταμεία.

σ.σ. ΑΧ ΕΝΩ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΑΠΟ Μεγάλο οφειλέτες ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ, επιχειρήσεις και εταιρίες , δεν μας έδωσαν ποτέ λογαριασμό από το πόσα δις μαζεύουν από τους φόρους στα καύσιμα και τι ακριβώς τα κάνουν, ούτε από τους φόρους σε ποτά , καπνό, τσιγάρα, καφέ… με 1,3τρις έσοδα στον κρατικό ισολογισμό και 800δις στους προϋπολογισμούς

Πλάκα σου κάνουν, θα μπορούσαν να βάλουν ελεγκτές η εισπράκτορες (να μείωναν και την ανεργία) αλλά τότε δεν θα κερδοσκοπούσαν οι τράπεζες εις βάρος κάθε συναλλαγής πολίτη. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΑΓΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΠΛΗΡΩΜΕΣ η ΑΓΟΡΕΣ ΑΝ ΧΡΩΣΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ Η ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΡΤΑΣ Η ΔΑΝΕΙΟ, σε συνδυασμό με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Με 1,3 τρις έσοδα στον κρατικό ισολογισμό ανεβάζουν την ακρίβεια και τους φόρους

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ, Γιώργο Σπηλιόπουλο, μέχρι το τέλος του έτους το σύστημα ανέπαφων συναλλαγών θα εφαρμοστεί στα λεωφορεία του αεροδρομίου και, βάσει προγραμματισμού, στόχος είναι να εφαρμοστεί παντού έως την άνοιξη του 2024.

Πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα

Το επιβατικό κοινό θα πραγματοποιεί την αγορά του κομίστρου με τη χρήση ηλεκτρονικών πορτοφολιών από κινητά τηλέφωνα σε συνδυασμό με την κατάλληλη εφαρμογή (π.χ. Google Pay).

σ.σ. ΑΧ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΑΓΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΠΛΗΡΩΜΕΣ Η ΑΓΟΡΕΣ ΑΝ ΧΡΩΣΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ Η ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΡΤΑΣ Η ΔΑΝΕΙΟ, σε συνδυασμό με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, σε κυκλώνουν από παντού με στόχο τον οικονομικό αφανισμό. Λύση μόνο η Ε.ΣΥ. Σαν κάτι να τους κυνηγά και τρέχουν να μας στραγγαλίσουν οικονομικά.

Το εν λόγω σύστημα θα επιτρέπει την ασφαλή πρόσβαση σε επιλεγμένους λογαριασμούς του πελάτη για την εκτέλεση ψηφιακών συναλλαγών, στον εξοπλισμό πώλησης, στα επικυρωτικά μηχανήματα (σε λεωφορεία, τραμ και σταθμούς Μετρό) και σε καρταναγνώστες πυλών διέλευσης επιβατών (στους σταθμούς του Μετρό).

ΑΧ Το εν λόγω σύστημα θα βάζει συνεργό νταβατζή τις τράπεζες να παίρνουν και προμήθεια από κάθε εισιτήριο επιβατών στα ΜΜΜ. Δεν διανοήσε πόσα εκατομμύρια θα μαζέψουν και από αυτό το νταβατζιλίκι η κάθε τράπεζα.

πηγη

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ