Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Η Epic κέρδισε την Google για αθέμιτο ανταγωνισμό Play Store

Η Epic κέρδισε την Google για αθέμιτο ανταγωνισμό Play Store
Η Epic κέρδισε την Google για αθέμιτο ανταγωνισμό Play Store

Τρία χρόνια μετά την μήνυση της Epic Games κατά της Apple και της Google για παράνομο μονοπώλιο και αθέμιτο ανταγωνισμό στο Play Store η Epic κέρδισε.

Οι ένορκοι στην υπόθεση Epic εναντίον Google μόλις εξέδωσαν την ετυμηγορία τους – και διαπίστωσαν ότι η Google μετέτρεψε το κατάστημα εφαρμογών Google Play και την υπηρεσία χρέωσης Google Play σε παράνομο μονοπώλιο.

Έπειτα από λίγες μόλις ώρες διαβουλεύσεων, οι ένορκοι απάντησαν ομόφωνα ναι σε κάθε ερώτηση που τους τέθηκε – ότι η Google έχει μονοπωλιακή δύναμη στις αγορές διανομής εφαρμογών Android και στις αγορές υπηρεσιών χρέωσης εντός της εφαρμογής, ότι η Google προχωρούσε σε αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές σε αυτές τις αγορές και ότι η Epic ζημιώθηκε από αυτή τη συμπεριφορά.

Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το εν λόγω ψηφιακό κατάστημα για να εγκαταστήσουν εφαρμογές σε smartphones, που λειτουργούν με το λογισμικό Android της Google, σύμφωνα με το BBC. Η Google δήλωσε ότι θα εφεσιβάλλει. Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της Epic Games, Τιμ Σουΐνι, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ετυμηγορία.

Η υπόθεση αμφισβητεί επίσης τις χρεώσεις στις συναλλαγές έως και 30% που επιβάλλει η Google στους προγραμματιστές εφαρμογών Android και τον τρόπο με τον οποίο ο τεχνολογικός γίγαντας συνδέει το Play Store με την υπηρεσία χρέωσης, κάτι που σημαίνει ότι οι προγραμματιστές πρέπει να χρησιμοποιούν και τα δύο για να έχουν τις εφαρμογές τους στο κατάστημα.

Η Google υποστηρίζει ότι οι προμήθειές της είναι ανταγωνιστικές για τον κλάδο και ότι παρέχει πρόσθετα μπόνους, όπως εμβέλεια, ασφάλεια συναλλαγών και προστασία από κακόβουλο λογισμικό.

Γενικώς η Google έχει αντιμετωπίσει αρκετές κατηγορίες στο πλαίσιο αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, διευθετώντας παρόμοιες αξιώσεις από την εφαρμογή γνωριμιών Match πριν ξεκινήσει η δίκη Epic.

Η Epic κατέθεσε παρόμοια μήνυση κατά της Apple το 2020, αλλά ένας δικαστής των ΗΠΑ αποφάνθηκε σε μεγάλο βαθμό υπέρ της Apple το 2021.

Με πληροφορίες από New York Times, BBC

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ