Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Η FDA παραδέχεται ότι οι θεραπείες για τον καρκίνο στην πραγματικότητα ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Η FDA παραδέχεται ότι οι θεραπείες για τον καρκίνο στην πραγματικότητα ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟ… Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) παραδέχτηκε την Τρίτη ότι οι θεραπείες για τον καρκίνο της Big Pharma προκαλούν στην πραγματικότητα καρκίνο στους ανθρώπους.

Ο FDA επιβεβαίωσε ότι ξεκίνησε μια επείγουσα έρευνα για αναφορές 19 περιπτώσεων νέου καρκίνου που συνδέονται με θεραπείες CAR-T, οι οποίες χορηγούνται σε ασθενείς με καρκίνο του αίματος σε τελικό στάδιο. Η θεραπεία παίρνει κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος από το σώμα, τα οποία στη συνέχεια ανασχεδιάζονται για να επιτίθενται σε όγκους πριν εγχυθούν πίσω στο αίμα του ασθενούς.

Η Dailymail.co.uk αναφέρει: Οι ειδικοί λένε ότι η πρωτοποριακή θεραπεία έχει σώσει τις ζωές χιλιάδων ασθενών από τότε που εγκρίθηκε το 2017. Αλλά ο τρόπος με τον οποίο χορηγείται μπορεί να διαταράξει το κυτταρικό DNA και να οδηγήσει σε άλλους καρκίνους, κάτι που είναι μικρός κίνδυνος με όλες τις λεγόμενες γονιδιακές θεραπείες.

Ο FDA λέει ότι ο μικρός αριθμός περιπτώσεων – που δεν έχει αποδειχθεί ότι έχουν προκληθεί από CAR-T – σε σχέση με τον αριθμό των ζωών που έχει σώσει η θεραπεία σημαίνει ότι το όφελος εξακολουθεί να υπερτερεί κατά πολύ του κινδύνου.

Δεν είναι πρωτόγνωρο οι θεραπείες για τον καρκίνο να ενέχουν, παραδόξως, έναν μικρό κίνδυνο έναρξης νέων καρκίνων, με την ακτινοβολία και τη χημειοθεραπεία και οι δύο να είναι γνωστό ότι το κάνουν.

Οι θεραπείες CAR-T, ή οι θεραπείες χιμαιρικών υποδοχέων αντιγόνων Τ-κυττάρων, εγκρίθηκαν για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2017 και προορίζονται για ασθενείς με καρκίνο που διαφορετικά θα πέθαιναν χωρίς αυτό.

Η θεραπεία περιλαμβάνει την αφαίρεση ενός τύπου λευκών αιμοσφαιρίων – Τ-λεμφοκυττάρων, τα οποία βοηθούν τον οργανισμό να καταπολεμήσει τις ασθένειες – από το αίμα ενός ασθενούς και τη γενετική τους μηχανική για την κατασκευή CAR.

Τα CAR είναι πρωτεΐνες κατασκευασμένες για να δίνουν στα Τ κύτταρα τη νέα ικανότητα να στοχεύουν μια συγκεκριμένη τοξίνη. Στην περίπτωση των θεραπειών CAR-T, οι επιστήμονες εισάγουν το γονίδιο για τα CAR στα Τ κύτταρα από έναν ασθενή, το οποίο στη συνέχεια επιτρέπει στα Τ-κύτταρα να προσκολληθούν στα καρκινικά κύτταρα και να τα σκοτώσουν.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου εκτιμά ότι θα υπάρξουν περίπου 60.000 νέες περιπτώσεις λευχαιμίας το 2023, με αποτέλεσμα περισσότερους από 20.000 θανάτους.

Το ένα τρίτο των ασθενών με καρκίνο του αίματος πεθαίνει μέσα σε πέντε χρόνια από τη διάγνωση.

Η Εταιρεία Λευχαιμίας και Λεμφώματος εκτιμά ότι 90.000 άνθρωποι θα διαγνωστούν με λέμφωμα, έναν καρκίνο του λεμφικού συστήματος που περιλαμβάνει το λέμφωμα Hodgkin (HL) και το λέμφωμα Non-Hodgkin (NHL) και 21.000 υπολογίζεται ότι θα πεθάνουν από τη νόσο. Το ποσοστό πενταετούς επιβίωσης για το HL είναι 96 τοις εκατό και 85 τοις εκατό για το NHL.

Το μυέλωμα, ένας άλλος τύπος καρκίνου του αίματος, αναμένεται να επηρεάσει 35.000 ανθρώπους και να οδηγήσει σε 12.500 θανάτους. Το ποσοστό πενταετούς επιβίωσης είναι 77 τοις εκατό.

Ο FDA πρόσθεσε ότι θα διερευνήσει τον κίνδυνο νέων καρκίνων του αίματος, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας να προκύψει νοσηλεία και θάνατος. Θα αξιολογήσει επίσης την ανάγκη λήψης ρυθμιστικών μέτρων.

Όπως όλες οι γονιδιακές θεραπείες, ο πιθανός κίνδυνος ανάπτυξης δευτερογενούς καρκίνου είναι μια προειδοποίηση με ετικέτα στις εγκεκριμένες θεραπείες.

Ο FDA είπε ότι οι ασθενείς και τα άτομα που λαμβάνουν τη θεραπεία ως μέρος μιας κλινικής δοκιμής θα πρέπει να παρακολουθούνται «δια βίου για νέες κακοήθειες». Εάν κάποιος αναπτυχθεί, οι συνταγογράφοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν αμέσως με τον κατασκευαστή και να κάνουν εξετάσεις για να δουν εάν ο νέος καρκίνος περιέχει πρωτεΐνες CAR.

Οι εγκεκριμένες θεραπείες περιλαμβάνουν αυτές που αναπτύχθηκαν από τις Gilead Sciences, Johnson & Johnson, Bristol Myers Squibb και Novartis.

Η Gilead είπε ότι συνεργάζεται με την FDA σχετικά με το αίτημα του οργανισμού για ανάλυση των δεδομένων της εταιρείας. Είπε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι καμία από τις δύο θεραπείες που έχουν αναπτύξει – η Tecartus και η Yescarta – είχαν αιτιολογικό ρόλο στην ανάπτυξη νέων καρκίνων.

Η Gilead είπε  στο Reuters : «Είμαστε σίγουροι για το συνολικό προφίλ ασφάλειας τόσο της Tecartus όσο και της Yescarta».

Και που να πιάσουμε τις χημειοθεραπείες… Μεγάλη πληγή αυτή και θα χρειαστεί μεγάλο άρθρο για να αναλυθεί… Ένα πάντως είναι σίγουρο.. Πως δεν συμφέρει κάποιους να είμαστε υγιείς.. Και ο νοών νοήτω..

Πηγή

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ